Mersin'in deplasman formu şaşırttı!

Evinde aldığı başarılı sonuçlarla lig sıralamasında iyi bir yerde olan kırmızı-lacivertli ekip, deplasmanda ise adeta kayboldu.

Mersin'in deplasman formu şaşırttı!
Mersin'in deplasman formu şaşırttı!
GİRİŞ 24.12.2014 13:06 GÜNCELLEME 24.12.2014 13:06

Sahasında aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu, ligde ve kupada ise deplasmanda oynadığı 9 maçta sadece 1 kez kazanabildi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, geçen sezon sonunda PTT 1. Lig play-off finalini kazanarak 1 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yeniden dönen Mersin İdmanyurdu, özellikle sahasında yaptığı maçlardaki performansıyla büyük beğeni topladı.

Ligin ilk haftasında evinde Beşiktaş'a mağlup olan Mersin temsilcisi, daha sonra sahasındaki 5 maçı üst üste kazanırken, son Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında ise 1-1 berabere kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda da Mersin'deki maçlarda rakiplerine üstünlük kuran kırmızı-lacivertliler, eleme ve grup maçları dahil oynadığı 3 maçı da kazandı.

İçeride aldığı başarılı sonuçlarla ligde 6. sıraya yükselen Mersin İdmanyurdu, aynı başarıyı deplasmanda gösteremedi.

Sezon başından bu yana dışarıda 7 lig, 2 kupa maçı yapan güney ekibi, bu maçlarda sadece 1 kez kazanabildi. Dışarıdaki ilk ve son galibiyetini 4. haftada Kardemir Karabükspor karşısında 2-0'lık skorla alan Mersin İdmanyurdu, daha sonra galibiyeti unuttu.

Mersin İdmanyurdu, ligde deplasmanda yaptığı 7 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken attığı 8 gole karşılık 12 kez de topu kalesinde gördü.

Kupada da fobisini yenemeyen Mersin ekibi, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk maçında Bursaspor deplasmanından beraberlikle dönerken, dün oynanan karşılaşmada da Centone Karagümrük'e 1-0 mağlup oldu.

Mersin İdmanyurdu'nun bu sezon deplasmandaki maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Maç Sonuç
Kasımpaşa-Mersin İdmanyurdu 2-2
Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu 0-2
Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu 3-1
Gaziantepspor-Mersin İdmanyurdu 1-0
Akhisar Belediyespor-Mersin İdmanyurdu 1-1
Torku Konyaspor-Mersin İdmanyurdu 2-0
Galatasaray-Mersin İdmanyurdu 3-2
Bursaspor-Mersin İdmanyurdu (Kupa) 1-1
Centone Karagümrük-Mersin İdmanyurdu (Kupa) 1-0

KAYNAK: AA