Mersin İdmanyurdu'na deplasman yaramıyor

Mersin İdmanyurdu, evinde oynadığı maçlarda gösterdiği başarılı performansa karşın deplasmanda istediği galibiyetleri alamıyor.

Mersin İdmanyurdu'na deplasman yaramıyor
Mersin İdmanyurdu'na deplasman yaramıyor
GİRİŞ 07.12.2014 11:18 GÜNCELLEME 07.12.2014 11:18

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu, evinde oynadığı maçlarda gösterdiği başarılı performansa karşın deplasmanda istediği galibiyetleri alamıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Mersin temsilcisi, ligde geride kalan 12 haftada 6 galibiyet, 2 beraberlik 4 mağlubiyet aldı. Kırmızı-lacivertli ekip evinde 15 puan toplarken deplasmanda sadece 5 puan alabildi.

Ligde 30 Ağustos'ta ilk hafta evinde Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Mersin İdmanyurdu, daha sonra sahasında yaptığı 5 maçın hepsini de kazandı. Mersin'de 3 aydır "bileği bükülmeyen" kırmızı-lacivertli ekip, deplasmanda ise inişli ve çıkışlı performans ortaya koydu.

Ligin ikinci haftasında Kasımpaşa deplasmanından 1 puan çıkartan güney ekibi, 4. haftada ise Karabük'te Kardemir Karabükspor'u 2-0 yendikten sonra dışarıda adeta kazanmayı unuttu.

Dışarıda sırasıyla Trabzonspor'a 3-1, Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan, Akhisar Belediyespor'la 1-1 berabere kalan Mersin ekibi, son olarak da Torku Konyaspor'a 2-0 yenilerek eli boş döndü.

Evinde oynadığı 6 maçın 5'ini kazanan kırmızı-lacivertliler, 10 kez fileleri havalandırırken, 5 kez de topu kalesinde gördü.

Deplasmanda yaptığı 6 maçta 1 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Mersin İdmanyurdu, bu maçlarda ise attığı 6 gole karşın 7 gol yedi.

Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, yaptığı açıklamada, sahalarındaki karşılaşmalarda taraftarların verdiği destekle iyi bir seri yakaladıklarını belirterek, deplasmanda şansızlık yaşadıklarını aktardı.

Kahramanlı, Torku Konyaspor mağlubiyetini Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında telafi etmek istediklerini sözlerine ekledi