Başkan Kocamaz'dan Mersin'e destek çağrısı

Ligde üst sıraları zorlayan Mersin İdman Yurdu için şehir kenetleniyor.

Başkan Kocamaz'dan Mersin'e destek çağrısı
Başkan Kocamaz'dan Mersin'e destek çağrısı
GİRİŞ 28.10.2014 12:25 GÜNCELLEME 28.10.2014 13:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abdullah Biçer- Mehmet Miras

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz Mersinlilere seslenerek 'Siz bu kentte yaşayacaksınız, bu kentten para kazanacaksınız, siz para kazanırken sizin sıkıntınızı bu kentte yaşayan insanlar çekecek. Trafiği altüst edeceksiniz, yeri gelecek havayı, çevreyi kirleteceksiniz ama bu kentin ortak paydasına sahip çıkmayacaksınız, ben bir Belediye başkanı olarak asla buna izin vermeyeceğim' dedi.
  
Mersin İdmanyurdu'nun genel kurulu Mersin Ticaret Ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı. Kongreye Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin milletvekili Ali Öz, CHP Mersin Milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Serhat Kandemir ile kulüp yöneticileri ve üyeler katıldı.

Divan Başkanlığı'nı Ali Serin'in yaptığı kongrede konuşan Ali Kahramanlı kentte yaşayanlardan Mersin İdmanyurdu'na sahip çıkmalarını istedi. 

Güçlü bir yönetim kurmak için olağanüstü genel kurulu yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Kahramanlı  "Yeni bir yönetim kurulu oluşturmak için çok çaba sarf ettik ama ama gittiğimiz çoğu yerden olumsuz cevap aldık." dedi. 

Ligde şu an 2. sırada olduklarını hatırlatan Kahramanlı şöyle devam etti: 

"Ali Kahramanlı olarak ben de burada bir iş adamıyım, ben de bu şehirde çalışıyorum. Bu şehirde kazanıyorum, bu şehre hizmet ediyorum, bu şehirde harcıyorum. Bu şehirde oturan bütün insanların Mersin İdmanyurdu'na destek çıkmasını istiyoruz. Biz burada gece gündüz çalışırken, her şeyimizi verirken, az da olsa bir takdir istiyoruz, destek istiyoruz. Bakın çok güzel bir hava yakaladık. Bu havayı yakalamışken, bozmayalım. Bu takımın bundan sonra birlik beraberliğini bozmamak için el birliği ile Mersin İdmanyurdu'na destek verelim."

Öte yandan Kahramanlı kulübün hesaplarının Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nca incelendiğini ifade ederek sonuçlarının kısa süre sonra kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

BAŞKAN KOCAMAZ; BU KENTİN TAKIMINA HERKES SAHİP ÇIKMALI

Başkan Kocamaz genel kurulda yaptığı sert konuşmada, toplantıya katılımın az olmasını eleştirerek, “Mersin İdman Yurdu, Süper Lig’in 2. sırasındayken, salondaki bu görüntüyü hak etmiyor. Başarının yanında herkes olabiliyor ama bu toplantıya gelinmeyişinin ana nedeni, gelirsek bizden para isterler diye düşünmeleridir. Siz bu kentte yaşayacaksınız, bu kentten para kazanacaksınız, siz para kazanırken sizin sıkıntınızı bu kentte yaşayan insanlar çekecek. Trafiği altüst edeceksiniz, yeri gelecek havayı, çevreyi kirleteceksiniz ama bu kentin ortak paydasına sahip çıkmayacaksınız. Bu kulübe sahip çıkmaları için yönetime birer tane temsilci vermeleri gerektiğini söyledik. Bugün geldiğimiz noktada, bir kentin Valisi, Belediye Başkanı telefon açacak ama bu insanlar bu kulübe sahip çıkmamakta direnecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Mersin İdman Yurdu bu kentin takımı ise hiç kimsenin bu sorumluluktan kaçmaması gerekir. Başkan Ali Kahramanlı ve bir grup arkadaşımız bu kentin bütün dinamiklerinin sorumluluğunu üstleniyor, bu kente sahip çıkıyor ama bu kentteki ekonomiyi elinde tutan zatı muhteremler, bu kişilere dahi sahip çıkmıyor. Bu kentte yaşıyorlarsa, bu kulübe sahip çıkmak mecburiyetindedirler.” diye konuştu.

Mersin İdman Yurdu Kulübü’nün çok önceleri tesisleşmesi gerektiğini dile getiren Başkan Kocamaz, “90 yıllık kulübün dikili bir ağacının olmaması üzücü. Seçim sürecinde sözünü verdik. 2015 yılı bütçesine tesisleşme amacıyla 10 milyon lira bir bedel koyduk. Mersin İdman Yurdu Tesisleri’nin yapılmasına yönelik ayrılan arazi Beden Terbiyesinde. O yer bize tahsis edildiği zaman bu tesisi en geç 2015 yılının ilk üç ayında temelini atarak başlatmak istiyoruz. Bu 80 dönümlük alan tahsis edildiği takdirde, biz burayı sadece MİY ve altyapısına hizmet edecek şekilde en kısa sürede tamamlamak istiyoruz. Burayı, prosedür gereği cüzi bir ücretle Mersin İdman Yurdu’na tahsis edeceğiz. Süper Lig’de oynayan bir takımın kendisine yakışır bir tesise kavuşmasını temenni ediyoruz.” dedi. Sporun dili, ırkı, mezhebi, inancı olmadığını, insanları bir araya getiren, bütünleştiren, kaynaştıran en önemli olgu olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Dolayısıyla sporsuz bir kent düşünülemez. Bu sporun da en önemli değeri bugün Mersin için Mersin İdman Yurdu’dur.” dedi. Mersin idman Yurdu’nun çok seri bir şekilde A.Ş. haline getirilmesi gerektiğine de değinen Başkan Kocamaz, “Mersin İdman Yurdu’na üye olmak, A.Ş.’ye ortak olmak bu kentte artık ayrıcalık olması lazım. Ben Mersinliyim diye kuru kuruya övünmenin kimseye faydası olmaz. İş adamlarımız 34 maçlık bu maratonda birer maç göğüs reklamı vererek MİY’e 50’şer bin lira katkı sağlayarak görevlerini yapmış olabilirler. 90 yıllık kulübün kalıcı gelirlerinin olması lazım.” dedi. Konuşmasının sonunda taraftarlara da çağrıda bulunan Başkan Kocamaz, “Paso Lig diye yeni bir düzenleme başlatıldı. Ama dün taraftarların orada, yönetim taraftara sahip çık demesini anlayamadım. Eğer böyle bir tepki gösterilecekse bu Paso Ligi çıkaran yönetime tepki göstermek lazım. Paso Lig’i Mersin İdman Yurdu Yönetimi ortaya çıkarmadı. Paso Lig mademki Türkiye genelinde uygulanan bir sistem, her ne kadar tribünleri boş bırakmış olsa da bunun gereğini yerine getirmek hepimizin görevi. Bu kentin Valisi, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, Kulüp Başkanı Paso Lig olmadan maç izlemeye giremiyor. Bizler de Paso Lig kartımızı okutarak ancak girebiliyoruz. Bunun taraftarlarımıza hatırlatmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçimlere Ali Kahramanlı'nın hazırladığı tek listeyle gidildi. Oy çokluğuyla yeniden başkan seçilen Kahramanlı'nın yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Apti Öztürk, Ahmet Serttaş, Ayhan Erdem, Beşir Acar, Hikmet Kaya, Sabri Tekli, Senan İdin, Sedat Aydöner, Şerafettin Kadooğlu, Ufuk Maya ve Metin Yıldırım.

YORUMLAR 1
  • atilla tekbay 9 yıl önce Şikayet Et
    başkanım idman yurduna sahip çıkalım
    Cevapla