Mersin İdmanyurdu maddi kriz!

Mersin İdmanyurdu'nun başkanı Ali Kahramanlı, maddi sorunları çözüp, kurumsallaşma adına önemli adımlar atmak istediklerini söyledi.

Mersin İdmanyurdu maddi kriz!
Mersin İdmanyurdu maddi kriz!
GİRİŞ 28.10.2014 11:20 GÜNCELLEME 28.10.2014 11:20

Kahramanlı, yaptığı açıklamada, Mersin İdmanyurdu'nun son haftalarda adından sıkça söz ettiren bir takım olduğunu belirterek, geçen hafta Eskişehirspor karşısında 2-0 geriye düşüp, 60. dakikada 10 kişi kalmalarına rağmen maçı 4-2 kazanmayı bildiklerini ifade etti.

Futbolcuların kendilerine yakışan şekilde oynadığını ve kalitelerini ortaya koyduğunu aktaran Kahramanlı, "Futbolcularımız tarih yazdı. Eskişehirspor gibi önemli bir ekip karşısında böyle bir sonuç elde etmek büyük başarı" dedi.

Kahramanlı, sezona ligde kalıcı olma hedefiyle başladıklarını ve ilk 7 hafta sonunda 2. sırada yer bulduklarını anlatarak, "Üst sıralarda olacağız' gibi bir şeyi söylemek için çok erken. Futbolcularımıza güveniyoruz ve onlar da bizi mahcup etmiyor" ifadesini kullandı.

Yönetim kurulunu güçlendirmek için olağanüstü genel kurul yaptıklarını anımsatan Kahramanlı, yeni bir güçle yola devam edeceklerini belirtti.

Kulübün maddi sorunlarla sürekli olarak gündeme geldiğinin altını çizen Kahramanlı, "Maddi sorunlara çözüm bulmak için yeni bir yönetim kurduk. Yeni yönetimimizin öncelikleri maddi sorunlarımızı çözüp, kurumsallaşma adımlarını atmak olacak. Mersin İdmanyurdu gibi 89 yıllık bir kulübün bir tesisi bile yok. Biz bu eksiklikleri tamamlamak için kolları sıvadık" diye konuştu.

Kahramanlı, takım için en önemli sorunlardan birinin de kulübün eski futbolcusu David Bicik'in alacakları nedeniyle FIFA'nın takıma getirdiği transfer yasağı olduğunu söyledi.

Bu oyuncuya 120 bin avro borç olduğunu aktaran Kahramanlı, "FIFA'nın takıma getirdiği transfer yasağının kaldırılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Gerekli itirazları yaptık. Umarım kısa zamanda çözüme ulaşırız" dedi.