Rıza Çalımbay: İki maçı aldık diye...

Rıza Çalımbay, ligde üst üste 2 maç kazanmalarının çok önemli olduğunu ancak istikrar yakalamalarını gerektiğini söyledi.

Rıza Çalımbay: İki maçı aldık diye...
Rıza Çalımbay: İki maçı aldık diye...
GİRİŞ 01.10.2014 14:42 GÜNCELLEME 01.10.2014 14:42

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor maçlarını kazandıklarını ancak iyi bir istikrar yakalamanın önemli olduğunu belirtti.

Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, ligde üst üste 2 maç kazanmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

İlk 4 maçta iyi oyun ortaya koyduklarının altını çizen Çalımbay, yeni bir takım olmalarına rağmen ileriye yönelik iyi sinyaller verdiklerini ifade etti.

Çalımbay, zorlu bir fikstüre sahip olduklarını aktararak, bu nedenle iç sahada oynayacakları maçların çok önem taşıdığını kaydetti.

İki galibiyet aldıkları için havaya girmemeleri gerektiğine dikkati çeken Çalımbay, şöyle konuştu:

"Lig çok uzun bir maraton. Puanlara, galibiyetlere çok ihtiyacımız var. İki maçı aldık diye her şey tamam değil. Bana göre daha da iyi olmalıyız. Önemli olan iyi bir istikrar yakalamak. Önemli olan takımı oturtmak. Bunları da yapmak istiyorsak herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Teknik heyetten, futbolcusuna, yönetiminden tüm personele herkesin sorumluluğunu bilip, görevini yerine getirmesi gerekiyor. Eğer herkes sorumluluğunu yaparsa biz başarılı oluruz. Ben çok iyi bir takımla çalışıyorum. Arkadaşlık üst seviyede. Bunu yavaş yavaş sahaya da yansıtıyoruz."

Çalımbay, bu hafta oynayacakları Bursaspor karşılaşmasına ilk maç gibi baktıklarını belirterek, uzun bir aranın ardından taraftarlarla buluşacaklarını, onlardan büyük destek beklediklerini ifade etti.

TFF'ye maç günü sitemi

Çalımbay, Bursaspor maçının oynanacağı Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda incelemeler yaptığını ve zeminin "fena sayılmadığını" anlatarak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendilerine yardımcı olmadığı için üzüldüğünü söyledi.

Çalımbay, 4. haftanın son gün karşılaşmasını oynadıklarını, 5. haftanın da açılış maçını yapacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Arada 2 gün var. Benim sakatım var, darbe alan oyuncularım var. Benim bu oyuncularım 2 gün içinde yetişme şansı yok. Bu maçları ayarlarken coğrafyaya bakmak gerekiyor. Karabük bizler için ulaşım açısından zor deplasmanlardan bir tanesi. Biz dün buraya geldik. Bir gün dinleniyorsun öteki gün kampa girip maça çıkıyorsun. Biz rica ettik federasyondan. Bu sahanın 2 güne bile ihtiyacı var. Bursaspor maçını daha ileriye alabilirlerdi. Bu yapılabilirdi. Bunu bize çok gördüler. Herkes anlayış gösterebilirdi."

Çalımbay, Serkan Balcı'nın sakatlığının sürdüğünü ve maça yetişemeyebileceğini belirterek, Bursaspor karşısında işlerinin zor olacağını bildiklerini, herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini kaydetti.

İlk yarı sonunda ligi iyi yerde bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çalımbay, sürpriz puanlar alacaklarına inandığını sözlerine ekledi.