Mersin İdmanyurdu CAS'a gidiyor

FİFA tarafından 2 dönem transfer yasağına çarptırılan Mersin İdman Yurdu CAS'a itiriza hazırlanıyor.

Mersin İdmanyurdu CAS'a gidiyor
Mersin İdmanyurdu CAS'a gidiyor
GİRİŞ 01.10.2014 12:46 GÜNCELLEME 01.10.2014 12:46

2012-2013 sezonunda formasını giydiği Çek kaleci David Bicik'e olan 75 bin euroluk ödeme nedeniyle FİFA tarafından 2 dönem transfer yasağına çarptırılan Mersin İdman Yurdu bu şokun ardından CAS'a gitme kararı aldı...

FİFA'nın tarafların uzlaşması halinde dahi bu konuda verilen cezaları kaldırmadığı öğrenilirken Mersin İdman Yurdu'nun CAS'a yapacağı itirazda daha önce Chelsea'li Gael Kakuta ile ilgili verilen kararı emsal olarak göstereceği öğrenildi. CAS'ın bugüne kadar sadece Kakuta ile ilgili dosyada FİFA tarafından verilen transfer yasağını kaldırdığı belirtildi.

Mersin İdman Yurdu'nun, Chelsea’lı Kakuta olayında futbolcunun eski kulübü Lens’e 1 milyon euro tazminat ödenmesi şartıyla 2 dönem transfer yasağını kaldıran CAS'ın önüne yine benzer bir anlaşmayla gitmeyi planladığı ifade edildi.

Az da olsa CAS nezdinde cezanın kaldırılmasını bekleyen Mersin İdman Yurdu, CAS'tan gelecek kötü bir habere karşılık bu sezon hem ara transfer döneminde hem de sezon sonunda transfer yapamayacak.

Bu sezona iyi bir başlangıç yapan ve neşeli günler geçiren Mersin İdman Yurdu’nda eski futbolculardan David Bicik'e ödenmeyen 75 bin euroluk para yüzenden gelen iki dönem transfer yasağı camianın keyfini kaçırdı.

David Bicik 2012-2013 sezonunun devre arasında geldiği Mersin İdman Yurdu'nda 11 maç forma giymiş ve sezon sonunda Karşıyakaya transfer olmuştu.