Rıza Çalımbay'dan Antalya isyanı!

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçlarının Antalya'ya alınmasına itiraz etti.

Rıza Çalımbay'dan Antalya isyanı!
Rıza Çalımbay'dan Antalya isyanı!
GİRİŞ 03.09.2014 14:17 GÜNCELLEME 03.09.2014 14:17

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında yapılacak Mersin İdmanyurdu-Çaykur Rizespor karşılaşmasının, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararı ile Antalya'ya alınmasına itiraz etti.

Çalımbay, kulüpte yaptığı basın toplantısında, amaçlarının Mersin İdmanyurdu'nu çok iyi yerlere getirmek olduğunu fakat lige büyük aksiliklerle başladıklarını söyledi.

Mersin Stadyumu'ndaki zemin sorunun yanı sıra tesislerinin olmamasının da kendileri için dezavantaj olduğunu anlatan Çalımbay, "Oynadığımız lig maçı ve şu anda çalıştığımız tesisteki sahamız kullanılacak durumda değil. Dün yapılan toplantılar sonrasında sahamız en az 2 buçuk 3 ay yok. Yani öyle gözüküyorki ilk yarıyı o sahada unuttuk. Kendi sahamızın bu durumda bizim için tabiki iyi değil ama alttaki sahayı (Tevfik Sırrı Gür Stadyumu) en kısa sürede bitirip hizmete sokmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan kendi tesislerimizde çalıştığımız sahada da maalesef büyük bir problem var. Cuma gününden itibaren orayı da bırakıyoruz. Bunların hepsi lige hazırlanan bir takım için zor işler'' ifadelerini kullandı.

Lige baktıklarında en çok deplasman oynayan takımın kendileri olduğunu belirten Çalımbay, zemin sorunu yüzünden 3-4 maçı da dışarıda oynama olasılığının kendileri için dezavantaj olduğunun altını çizdi.

TFF'nin ligin 3'üncü haftası oynanacak Mersin İdmanyurdu-Çaykur Rizespor karşılaşmasının, Antalya'da oynanması kararının kendileri açısından mümkün olmadığını, maçı Tarsus'ta oynamak istediklerini vurgulayan Çalımbay, şöyle devam etti:

"Bir açıklama geldi, açıklamada maçın Antalya'da oynanacağı yazıyor. Bu bizim için kesinlikle olmaz. Yani bunu yönetimede söyledim böyle bir şeyin olması mümkün değil. Çünkü bizim için önemli olan buradaki taraftarla beraber olmamız. Bunun için de kendi sahamızda olan bir maçı alıp uzak ya da taraftarın gideceği 8 saatlik bir yola vermeleri, bizim açımızdan kabul edilmesi mümkün olmayan bir karar. Bizim tek hedefimiz, maçımızı Tarsus'ta oynamak. En kısa yol bizim için Tarsus, İnşallah olur, olmazsa Gaziantep, Adana, Kayseri veya Kahramanmaraş var bunlardan bir tanesinde oynarız."

Çalımbay, passoligle ilgili kulübün bütün cezayı göze aldığını belirterek "Bizim için önemli olan puan kazanmamız. Hakikaten şu an çok büyük bir sıkıntıya girdik, sahamızın olmaması ve dışarıda oynamamız bizim için çok büyük bir dezavantaj. Şimdi bizim bunu avantaja çevirmemiz gerekiyor. Onun için de herşeyden önce şu saha işini mutlaka bize yakın bir yerde çözmemiz gerekiyor" dedi.

Oynanacak maçların Mersin'e yakın olmasını ve kırmızı-lacivertli taraftarlarla birlikte olmak istediklerini ifade eden Çalımbay, TFF'den gelecek onayı beklediklerini vurguladı.

Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda da çalışmaların başladığını anlatan Çalımbay, bir ay içinde sahanın kullanıma hazır hale gelmesini umduklarını aktardı.

Öte yandan, basın toplantısının olduğu salona girmek isteyen taraftarlarla engellemeye çalışan görevliler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.