"Beşiktaş maçını İstanbul'da..."

Karşılaşmanın oynanacağı Mersin Stadyumu'nun zemini, ev sahibi ekibi düşündürüyor.

"Beşiktaş maçını İstanbul'da..."
"Beşiktaş maçını İstanbul'da..."
GİRİŞ 26.08.2014 14:24 GÜNCELLEME 26.08.2014 15:57

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, cumartesi günü Beşiktaş ile karşılaşacakları Mersin Stadyumu'nun zemininin kötü olduğunu, düzeltilememesi halinde maçı İstanbul'da bile oynayabileceklerini söyledi.

Çalımbay, Mersin Stadyumu'nda düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Sivas'taki turnuvada Cumhuriyet Kupası'nı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, hazırlık sürecinin geride kaldığını, hafta sonu ligin ilk maçında Beşiktaş ile karşılaşacaklarını ifade etti.

Beşiktaş'ın gücünü bildiklerini, rakibin oynadığı Avrupa maçları nedeniyle daha hazır olduğunu aktaran Çalımbay, "Ligin ilk maçına iyi başlamak zorundayız. Takım olarak hazırız. Birkaç sakatımız var. Onun dışında camia olarak bu maça kilitlendik" dedi.

Çalımbay, karşılaşmanın oynanacağı Mersin Stadyumu'nun zemininin dezavantaj teşkil ettiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Sahanın zemininin böyle olmasından dolayı Adanaspor maçında Eren ve Adem, ayakları çime takılarak sakatlandı. Sahayı öyle görünce çok üzüldük. Sahanın çok iyi olduğu söylenmişti ama zeminin kötü olduğunu bilseydik burada hazırlık maçı oynamazdık. Sahaya biz gözümüz gibi bakıyoruz ama gerekirse maçı biz İstanbul'da da oynayabiliriz. Bizim için bu önemli."

Maçı, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynama talebinde de bulunduklarını ancak oranın da zeminin kötü olduğunu öğrendiklerini aktaran Çalımbay, "Burayı yetiştireceklerini ve çok iyi şekilde çalışıldığını söylediler ancak pek ümidim yok. İnşallah yetişir ama yetişmezse de oynamak zorunda kalırsak iyi bir sahada oynayacağımızı zannetmiyorum. Yüzde 80-90 yetişir diyorlar. Gece dahi çalışıyorlar" diye konuştu.

Çalımbay, futbolcuların sağlığı ve sahanın geleceği için burada oynamayı sakıncalı gördüklerini vurgulayarak, "Bekleyeceğiz, en sağlıklı kararı vereceğiz. Gerekirse ilk maçı İstanbul'da dahi oynarız. Bu saha bizim için çok önemli. Bir maç oynayıp, sahayı kaybedeceğimize oynamayıp sahayı kazanmak bence daha önemli" dedi.

Çalımbay, idman yaptıkları Macit Özcan Spor Tesisleri'nin zeminin de kötü olduğunu vurgulayarak, perşembe günkü antrenman için Tarsus ilçesini tercih edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaleci Robin Olsen'in transferinin bu hafta netleşeceğini de aktaran Çalımbay, bu gerçekleşmezse farklı isimler üzerinde duracaklarını belirtti.

Çalımbay, toplantının ardından Mersin Stadyumu'nun zeminini inceleyerek, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.