"Gladyatör" bir yıl sonra golü "hatırladı"

Kayseri Erciyesspor'un "Gladyatör" lakaplı forveti Björn Vleminckx, Spor Toto Süper Lig'de yaklaşık bir yıl sonra suskunluğunu bozdu.

"Gladyatör" bir yıl sonra golü "hatırladı"
"Gladyatör" bir yıl sonra golü "hatırladı"
GİRİŞ 21.02.2015 12:16 GÜNCELLEME 21.02.2015 12:16

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'un 2013-2014 sezonu başında büyük umutlarla kadrosuna kattığı "Gladyatör" lakaplı Belçikalı forvet Björn Vleminckx, Spor Toto Süper Lig'de yaklaşık bir yıl aradan sonra "golle yeniden tanıştı."

Mavi-siyahlı oyuncu, ligin 21. haftasında dün yapılan Torku Konyaspor maçında fileleri havalandırarak, atığı golle, ligde tam 384 gün süren gol hasretine son vermiş oldu.

2012-2013 sezonunun devre arasında transfer olduğu Gençlerbirliği'ndeki ilk maçında attığı 4 golle dikkatleri üzerine çeken 29 yaşındaki forvet oyuncusu Vleminckx, o sezonu 16 karşılaşmada 9 golle tamamlamıştı.

Yarım sezonda sergilediği başarılı performansın ardından mavi-siyahlı takıma transfer olan Belçikalı golcü, ligin ilk yarısında forma giydiği 15 maçta attığı 3 golle mavi-siyahlı camianın beklentilerini karşılayamamıştı. Sezonun ikinci yarısının başında Edinho'nun transfer edilmesinin ardından fazla forma şansı bulamayan "Gladyatör", sezonu 22 lig maçında 4 gol atarak tamamlamıştı.

Ligdeki en son golünü geçen sezonun 19. haftasında, 31 Ocak 2014 tarihinde Beşiktaş'a atan Belçikalı futbolcu, o tarihten bu yana gol sevinci yaşamamıştı.

Erciyesspor'da, dün yapılan Torku Konyaspor maçına kadar oynadığı 14 karşılaşmada ağları havalandıramayan "Gladyatör", gol orucuna Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda taraftarı önünde son verdi.

Teknik direktör Mehmet Özdilek tarafından karşılaşmaya ilk 11'de başlatılan Vleminckx, 34. dakikada topu penaltı atışı sonucu filelerle buluşturarak, uzun süren gol hasretini de bitirmiş oldu.

"Vleminckx artık gerçek performansını ortaya koymalı"

Kulüp basın sözcüsü Kaan Savruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vleminckx'in takım için çok önemli bir futbolcu olduğunu söyledi.

Vleminckx'in ligin kalan haftalarında takıma daha fazla katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Savruk, şunları kaydetti:

"Vleminckx artık gerçek performansını ortaya koymalı, ligin ilk yarısında süre bulduğu karşılaşmalarda fazla etkili olamadı. Şimdi takımda forma şansı bulmaya başladı. Torku Konyaspor'a attığı golle uzun süren sessizliğini bozmuş oldu. Bundan sonra gollerini atarak, takıma katkı vermesini istiyoruz. Ligin alt sıralarında bulunuyoruz, oradan çıkmamız lazım. Bu dönemde her oyuncudan en iyi performansı almamız gerekiyor."