Fabian Ernst Beşiktaş'ı topa tuttu

Kasımpaşa'nın Beşiktaş'tan transfer ettiği Fabian Ernst, eski takımını topa tuttu

Fabian Ernst Beşiktaş'ı topa tuttu
Fabian Ernst Beşiktaş'ı topa tuttu
GİRİŞ 31.07.2012 15:21 GÜNCELLEME 31.07.2012 15:21

Beşiktaş'ın kazandığı son şampiyonlukta, ön plana çıkan isimlerin başında geliyordu Alman futbolcu... 2008-09 sezonun devre arasında katıldığı Kartal'da, gerek çalışkanlığı gerekse kişiliğiyle her daim Siyah-Beyazlı taraftarlar tarafından çok sevildi 3.5 yıllık bu süreçte. Ve ayrılık vakti geldi, Fabian Ernst'in yolu, Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kasımpaşa'ya düştü. Ancak belli ki eski kulübünde son dönemde yaşadıkları bunaltmıştı onu. Alman yıldız, yaptığı özel açıklamalarda, eski ve yeni yönetimi topa tuttu...

'OYNAYAMAYACAĞIMI BİLİYORDUM'

"Herkes şu anda Beşiktaş'ın durumunun nasıl olduğunu biliyor. Ben çok dürüst birisiyim, benimle konuşulabilirdi. Teknik direktör benimle görüşebilirdi. Bu işlerin böyle olması gerekiyor. Sadece menajerimle konuştular, benimle hiçbir yönetici konuşmadı. Sadece başkanla bir kez konuşmuştum. Aslında ben zaten oynayamayacağımı biliyordum. Ama bana 'indirim yap' deselerdi yapabilirdim. Fakat indirimi kabul etsem bile, teknik direktör beni takımda istemezse, oynatmayı düşünmezse tabii ki kalmam. Benim tek istediğim futbol oynamak."

'ROMAN BİLE YAZABİLİRİM'

"Beşiktaş, son yıllarda büyük isimler alıp, çok para harcayıp başarılı olamadı. Şu anda farklı şeyler yapmaya çalışıyorlar. Demirören yönetimiyle mevcut yönetim arasındaki farkı anlamak için borçlara bakmak yeterli. Bana göre hiç profesyonel bir sistem kurmadılar. Ben Beşiktaş'ta çalışanlara saygı duyuyorum, onların gerçek bir Beşiktaşlı gibi kulübü koruması gerekiyor. Bu konuyla ilgili bir sürü hikaye anlatabilirim, hatta bir roman bile yazabilirim ama bunlar sadece bizde kalacak olan şeyler."

'Yönetimin hatasını taraftar çekecek'

-Beşiktaş'ın Avrupa'ya gidememesi yönetimin hatası ama taraftarlar ve oyuncular da cezasını çekecek.

- İndirim talebi, oyuncuların üzerinde baskı oluşturdu. Bu davranış kesinlikle profesyonel değil. Böyle bir şeyi sadece Türkiye'de bulabilirsin.

-Quaresma çok iyi bir oyuncu ve senin onu göstermen gerek. Eğer gösteremezsen satamazsın.

-Egemen'in takımdan ayrılması Beşiktaş için çok kötü oldu. En büyük savaşçılardan birisi kaybedildi.

'Aybaba'nın adını bile duymadım'

-Samet Aybaba'yı hiç tanımıyorum. İsmini bile duymamıştım. Zaten benimle de hiç konuşmadı. Beşiktaş'ta çok mutluydum.

-Beşiktaş'ın bu sezon nasıl bir performans sergileyeceğini kimse bilmiyor. Ama paf takımdan gelen oyuncular ekstra bir bonus.

-Beşiktaş formasını giydiğim 3.5 yıl boyunca gururluyum. O yılları ve Beşiktaş taraftarını hayatım boyunca unutmayacağım.

'Avrupa'dan teklifler almıştım'

-Yeniden bir kadro oluşturmak hiç kolay değil ama çok iyi ve tecrübeli oyunculara sahibiz. Olumlu bir şekilde birlik olup sezona iyi başlayacağız.

-Türkiye ve Avrupa'dan teklifler aldım ama Kasımpaşa'yı hedeflerinden dolayı tercih ettim. Türkiye'de kalmak istiyordum.

-Yeni gelen yabancılara Türkiye Ligi'ni anlatıyorum. Onların bilgi sahibi olmasını sağlıyorum. Örneğin Isaksson'a G.Saray maçı öncesi nasıl bir atmosfer olacağından bahsettim.

(habertürk)