Önder Özen’den ’Bilic’ yorumu

Kasımpaşa'da teknik direktör Önder Özen, Beşiktaş'taki geleceği tartışılan Slaven Bilic hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu.

Önder Özen’den ’Bilic’ yorumu
Önder Özen’den ’Bilic’ yorumu
GİRİŞ 23.05.2015 17:33 GÜNCELLEME 23.05.2015 17:33

Önder Özen, Bilic ile ilgili bir soruya, "Hangi şartlarda, hangi şekilde teknik ekibe ne verdiğiniz önemli. Kendisine sunulan şartlarla performansı arasında bağlantı kurduğumuzda Bilic’i başarılı buluyorum" dedi.

Ligin 33. Haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile evinde mücadele eden ve 1 puan alan Kasımpaşa’da teknik direktör Önder Özen, maç sonunda düzenlenen basın toplantısında müsabakayı değerlendirdi.

Özen, “Geçtiğimiz hafta ligden düşmesi kesinleşmiş bir takıma karşı oynadık. Aslında oynadık gibi oldu. Genç oyuncuları oynatmaya gayret ettiler. Onlara bundan sonra başarılar diliyorum. Bizde şaka gibi devam ediyoruz. Her maçımız 1 Nisan tadında. Ama tatsız şakalar bunlar. Bu sezon bir şekilde bitecek ve önümüzdeki sezon genç oyuncularımız olacak. Bu maçta İsmail ve Bartu’nun performansı önemlidir. Kubilay’ın güven veren bir oyuncu olduğunu göstermesi önemlidir. Bunları değerli bulduk. Cüneyt Çakır’a ve yardımcılarına da büyük finalde başarılar diliyorum. Gurur duyduk onlarla. Onlara şans ve başarılar diliyorum. Oralarda takımımız ya da oyuncumuz yok ama hakemlerimiz var. Tekrar iyi şanslar diliyorum” açıklamasını yaptı.

"KONTRATINA YAZAN FUTBOLCULARA KASIMPAŞA FORMASI GİYDİRMEYECEĞİZ"

Kasımpaşa’nın sergilediği performansla ilgili gelen bir soru üzerine Önder Özen, “Çok basit bir planla oynadık aslında. Onlardan karmaşık bir şeyde istemedik. Basitçe, bitişik oynamalarını ve yardımlaşmalarını istedim. Rakibe pres yapmalarını istedik. Deniyoruz. Öyle başlıyoruz, öyle gidiyoruz ama bir yerde bireysel beceri de gerekiyor. Bu da iyi niyet gerektiriyor. Transfer politikamızda, o iyi niyet yoksa ona göre şekillenecektir. Oyuncuların Kasımpaşa’yı kalbinde nereye koyuyor ona bakacağız ve biz ona göre değerlendireceğiz. Sadece kontrat mı, yoksa kalbine mi yazdı bunu göreceğiz. Kontratına yazan futbolculara Kasımpaşa forması giydirmeyeceğiz. Messi’den daha fazla kazanan yok ama her gün aynı futbolunu oynuyor. Bunu Messi 20 milyon kazanarak yapıyorsa buradaki futbolcular da oynayacak. Evine ekmek götürürken rahatsız mısın, değil misin bunu düşüneceksin. Aslında önümüzdeki haftayı bekleyecektik ama 1 Nisan bir türlü bitmediği için hemen karar alacağız ve bazı futbolcularla yollarımızı ayıracağız” cevabını verdi.

"BILIC’İ BAŞARILI BULUYORUM"

Bir basın mensubunun Bilic ile ilgili soru sorması üzerine Önder Özen, “Bana göre görev yaptığı iki senelik performansı ve genel performansı başarılıdır. Hangi şartlarda, hangi şekilde teknik ekibe ne verdiğiniz önemli. Kendisine sunulan şartlarla performansı arasında bağlantı kurduğumuzda Bilic’i başarılı buluyorum. İki senelik periyotta bence kamuoyunun büyük kısmının da belirttiği gibi, stadının olmadığı bu senelerde bence başarılı oldu. Bundan sonra başarılar diliyorum Bilic’e” yanıtını verdi.