Kasımpaşa'nın hedefi şampiyonluk!

Kasımpaşa'nın kulüp başkan vekili Hasan Hilmi Öksüz açıklamalarda bulundu.

Kasımpaşa'nın hedefi şampiyonluk!
Kasımpaşa'nın hedefi şampiyonluk!
GİRİŞ 23.12.2013 11:14 GÜNCELLEME 23.12.2013 11:14

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında 31 puanla lider Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada yer alan Kasımpaşa'nın kulüp başkan vekili Hasan Hilmi Öksüz, "Kasımpaşa'nın beş yıl içerisinde Türkiye'de şampiyonluk iddiası var. Üç yıl içerisinde Avrupa Kupalarına mutlaka gitme iddiası var. Avrupa iddiamızı bu yıl gerçekleştireceğiz gibi görünüyor" dedi.

Öksüz yaptığı açıklamada, 16. haftada Çaykur Rizespor'a karşı zor hava şartları altında mücadele ettiklerini, alınan 0-0'lık sonuçla kaybedilen iki puanın kendilerini üzdüğünü belirtti.

Hedeflerinin üst sıralar olduğunu ve üst sıralardan kopmak istemediklerini ifade eden Öksüz, "Kasımpaşa olarak artık hedefimiz hep üst sıralar. Bulunduğumuz konum, takım ve tesis yatırımları anlamında ciddi mesafe katettik. Kasımpaşa bundan sonra hep şampiyonluklara oynayacaktır. Şampiyon 'oluruz olamayız' farklı bir konu ama bu iddiamızı lige çıktıktan sonra sürekli söylüyoruz. Ligde bulunduğumuz nokta itibariyle bunu gerçekleştirimiş durumdayız. Ligde 16. haftada ikinci sıradayız. Bunu daha yukarı taşıma adına elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Futbolun sahada oynandığını ve bazen çok iyi takımların da maç kaybettiğini vurgulayan Öksüz, "Çaykur Rizespor karşısında aldığımız beraberlik yarışta iki puan geride kalmamıza neden oldu ama biz yarışı yılmadan sürdüreceğiz. Bizim şampiyonluk iddiamız var ama bugün de olacak demiyoruz. Kasımpaşa'nın beş yıl içerisinde Türkiye'de şampiyonluk iddiası var. Üç yıl içerisinde Avrupa Kupalarına mutlaka gitme iddiası var. Avrupa iddiamızı bu yıl gerçekleştireceğiz gibi görünüyor. Hedeflerimiz gerçekçi ve gerçekleştireceğimize de inanıyorum" dedi.

DEVRE ARASI TRANSFER ÇALIŞMASI

Sezon başından itibaren transfer çalışmalarını yürüttüklerini, mutlaka kaliteli takviyeler yapacaklarını kaydeden Öksüz, şöyle devam etti:

"Hedeflerimiz doğrultusunda devre arasında kadromuza katabilmek için hem yurt dışı hem yurt içinde önemli yerli futbolcularla temaslarımız var. Yabancı sınırlaması nedeniyle bu yönde çalışıyoruz. Bunları günü gelince kamuoyu ile paylaşacağız. Mevcut kadromuza daha iyilerini katmak adına çalışmalar yapılıyor. Avrupa'da Türkiye'yi temsil edebilme adına daha güçlü bir kadroya sahip olmamız gerekiyor. Bir kısmı devre arasında bir kısmı sene sonunda önemli oyuncular bizimle birlikte olacak. Futbolcu transferinde bir çok kriterimiz var. Bunları gözden geçirerek oyuncu arkadaşlarımızı kadromuza katacağız. Bizimle olacak arkadaşlar takımın bütünlüğünü bozmamalı."

"İKİNCİ YARI ÇOK DAHA ZOR OLACAK"

İlk yarının sonuna bakıldığında Fenerbahçe'nin yakalanmasının zor gibi göründüğünün altını çizen Öksüz, "Çok ciddi puan farkı var. Fenerbahçe çok iyi oynuyor, kadrosunu çok iyi kullanıyor, iyi motive oluyor ama ikinci yarıyı bu denli çıkarabilir mi? İlk yarı itibariyle şartlar ortada. İkinci yarıda bütün takımların şartları değişecek. Herkes belli takviyeler yapacak ve oyun kaliteleri değişecek. Ligin ikinci yarısında oyun kalitesi değişince büyük takımları zorlayacak çok daha fazla takım çıkacak. Bunun etkilerini ikinci yarıda çok daha net göreceğiz. Bunun için ikinci yarı Fenerbahçe'de dahil hiçbir takım için kolay geçmeyecek" ifadelerini kullandı.

Öksüz, Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine gidememesinin ikinciliğin önemini artırdığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA