Süper Lig ekibine UEFA'dan men cezası!

Karabükspor, Finansal Fair Play kriterlerini yerine getirememesi nedeniyle 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men edildi.

Süper Lig ekibine UEFA'dan men cezası!
Süper Lig ekibine UEFA'dan men cezası!
GİRİŞ 17.02.2017 16:36 GÜNCELLEME 17.02.2017 20:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kardemir Karabükspor, UEFA'dan men cezası aldı. Karabükspor, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2 sezon gidemeyecek.

Sporx'in Karabükspor'dan edindiği bilgilere göre; CAS, Kardemir Karabükspor'un UEFA'dan aldığı 2 sezon Avrupa'ya gitmeme cezasını onadı. Kardemir Karabükspor'un da onayladığı habere göre, UEFA'nın cezası kesinleşti.

UEFA'nın açıkladığı karar metninde, Karabükspor'un yapılandırma anlaşmasının 1, 2 ve 3 numaralı maddelerine uymadı. Karabükspor, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kupalarına 2 sezon gidemeyecek. Karabükspor'un cezası 2017/18 ve 2018/19 sezonlarında geçerli olacak. Karabükspor, hak kazanmasa dahi bu cezasını çekmiş sayılacak. Karabükspor, 2 sezon sonra Avrupa kupasına gitme hakkı kazanırsa, kupalara katılack. Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut da bu durumu doğruladı. 

FERUDUN TANKUT'UN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Sporx.com'a yaptığı özel açıklamada, "Bu ülkede kulüp finansı alan ilk 2-3 kulüpten biriydik .Küme düşünce bütün planlarımız, dengemiz alt üst oldu. UEFA bize bu konuda ceza verdi. Biz de buna karşılık CAS'a gittik ama çok da umutlu değildik. Bu eski bir ceza. CAS, bunu onadı ve kesinleşmiş oldu. Bir iyi tarafı şu, biz sadece önümüzdeki 2 yıl için Avrupa yasağı koydu. 2 yıl sonra hak kazandığımızda gidebileceğiz. Diğer takımlara hak kazandıkları 1 veya 2 yılı ceza olarak kesiyorlardı. Bizimki daha olumlu bir ceza oldu."


2013, 2014 ve 2015 yıllarında UEFA ile imzaladığı yapılandırma anlaşması gereğince yakın takip altında olan Karabükspor, başabaş kuralına yani gelirler ile giderlerin denk düşeceğine dair söz verdi ancak bu sözü tutmayınca 2 sene Avrupa'dan men aldı.

KARABÜKSPOR'DAN KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA;

Kamuoyunun Dikkatine,
 
UEFA'nın 16 Haziran 2016 tarihli kararı ile kulübümüz 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında Avrupa kupalarına iştirakten men edilmiştir.Bu kararın sebebi kulübümüzün bir önceki sezon Spor Toto  Süperlig'ten PTT 1.Lige düşmesi ve bir alt lige düşmesinden dolayı  meydana gelen gelir kaybı ile mali yapısındaki bozulma neticesinde , UEFA'nın belirlemiş olduğu mali kriterlere göre değerlendirilmiş olmasıdır.
 
Kulübümüz bu karara itiraz hakkını Spor Toto Süper Lig'ten düşmesi neticesinde oluşan yayın gelirleri kaybı gerekçesi ile  CAS'a başvurarak kullanmıştır.UEFA nezdinde verilmiş olan  men cezası CAS tarafından onanmıştır  ve UEFA tarafından  bugün tarihi itibariyle Spor Kamuoyununun dikkatine duyurulmuştur.
 
Bugün yayınlanan duyuru UEFA'nın almış olduğu eski kararının onanmasından ibaretttir.

YORUMLAR 5
  • Şems 7 yıl önce Şikayet Et
    Hiç sevmediğim Galatasaray'a rahmetli Özhan Canaydın zamanında içim birazcık ısınmıştı. Ancak ondan sonra yine özlerine döndüler.
    Cevapla
  • Kıralll 7 yıl önce Şikayet Et
    Tüh Karabükspor tam da Şampiyonlarligini kazanacakken yapılır mı bu!!!
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    neyse iki sene başka takım alsın kupaları, hem karabük dinlenmiş olur bu arada:)
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    siz zaten küme takımısınız, avrupaya gitmek kim siz kim
    Cevapla
  • Vay Tudor vay 7 yıl önce Şikayet Et
    Tudor bu haberi önceden aldı ve ona göre bıraktı takımı galiba
    Cevapla