Yılmaz Vural patladı! TFF'ye isyan var

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, yine sert açıklamalar yaptı.

Yılmaz Vural patladı! TFF'ye isyan var
Yılmaz Vural patladı! TFF'ye isyan var
GİRİŞ 15.05.2015 13:02 GÜNCELLEME 15.05.2015 13:02

Spor Toto Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi veren Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, "Federasyon bize öyle bir maç programı ayarlamış ki bilim bile kabul etmiyor. Sanırım birileri kafasında bizi alt lige düşürmüş" dedi.

Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde kalma mücadelesi veren takımına bir darbenin de fikstürle vurulduğunu iddia etti.

Ligde 9 Mayıs'ta Bursaspor, 12 Mayıs'ta Eskişehirspor ile karşılaştıklarını, 16 Mayıs'ta ise Balıkesirspor'la oynayacaklarını hatırlatan Vural, "Federasyon bize öyle bir maç programı ayarlamış ki bilim bile kabul etmiyor. Sanırım birileri kafasında bizi alt lige düşürmüş. Bilim, bir sporcunun iki müsabaka arasında 72 saat dinlenmesini önerir. Bursaspor ile cumartesi saat 16.00'da maç yapıyorum. Yola çıkıyoruz 7 saat, gece 3 gibi Karabük'e geliyorum. Pazar günü gitmiş oluyor. Pazartesi  bir antrenman yapıp salı günü Eskişehirspor ile maça çıkıyoruz. Allah aşkına, takımı 72 saat bile dinlendiremiyorum. Hadi geçtim onu tek antrenman şansı yakalıyorum, günahtır" diye konuştu.

 "Emeğin, işçinin takımına yapılan haksızlıktır bu"

Vural, şimdiye kadar ligde hiçbir takıma böyle bir uygulamanın yapılmadığını savundu.

"Bu yorgunluk üzerine cumartesi günü Balıkesirspor'la ligde kalma savaşı vereceğiz" diyen Vural, "8 gün içinde 3 maç yaptırıyorlar bize. Neden ligde kalma mücadelesi veren, zor günler geçiren Karabük'e bu darbe? Neden başka takıma değil? Emeğin, işçinin takımına yapılan haksızlıktır bu" ifadelerini kullandı.

"Bir camia bu kadar kaderine terk edilemez"

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) fikstürde yapılan haksızlığın giderilmesi için müracaatta bulunduklarını belirten Vural, şöyle devam etti:

"Ancak sonuç alamadık. Haksızlığı düzeltmediler, yapılan fikstürü değiştirmediler. Değiştirilmesine hiçbir engel yoktu. Kimse bu tempoya dayanamaz. Hele bu sisteme alışık olmayan Türk takımları. Bize yapılan bu uygulamayı herkes bilsin istiyorum. Bazı şeylere inancımızı kaybettiriyor. Bir camia bu kadar kaderine terk edilemez.Kolay çıkmıyor Anadolu'dan bu takımlar. Yüz binlerce insanın alın teri var, gönül bağı var. Yazık ediliyorlar."

"Aynı uygulama üç büyüklere yapılamıyor"

Bu tür uygulamaların büyük camialara yapılamadığını öne süren Vural, "Kardemir Karabükspor gibi sesini çıkartmayan camialara yapılıyor. 'Üç büyükler' diye adlandırılan takımlara yapamıyorlar. O takımlara 72 saat dolmadan maç ver. Verilemez, ortalığı ayağa kaldıracak güce sahipler çünkü. Sesi çıkmıyor diye sen bizi gözden çıkartıyorsun. Nasıl bir mantıkla bu yapıldı, aklım, mantığım almıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Her şeye rağmen hala ayaktayız"

Sezon boyunca bir çok şansızlık yaşadıklarını ancak hiç bir zaman umutlarını yitirmediklerini kaydeden Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sakatlıklar, verilen hatalı kararlardan dolayı kaybedilen puanlar... İstatistiklere göre rakibine büyük üstünlük sağlamasına rağmen sonuca gidememe gibi yaşanan şansızlıklar ve şimdi fikstür haksızlığı. Bir takımın başına daha ne gelebilir bilmiyorum. Ligin en iyi futbolunu oynayan takımlardan birisi olmamıza rağmen, kümede kalma adına çırpınıyoruz. Üç maçımız kaldı; Balıkesirspor, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor. Kalan 9 puanı almak zorundayız. Bu da yetmiyor rakiplerimizin kaybetmesini bekleyeceğiz. Her şeye rağmen hala ayaktayız ve ligden düşme kesinleşinceye kadar savaşımızı vereceğiz."