Yılmaz Vural: Kaybetmek istemiyoruz

Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, deplasmanda oynayacakları Bursaspor maçıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Yılmaz Vural: Kaybetmek istemiyoruz
Yılmaz Vural: Kaybetmek istemiyoruz
GİRİŞ 04.05.2015 21:18 GÜNCELLEME 04.05.2015 21:18

Vural, Bursaspor'un gücüne göre bir strateji hesaplayacaklarını belirterek, "İnşallah puan alıp dönmek istiyoruz. En azından kaybetmek istemiyoruz." dedi.

Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek ligde kalma umutlarını arttıran Kardemir Karabükspor hafta sonu deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına bir günlük aranın ardından kendi tesislerinde başladı. Antrenman öncesi kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Vural, mutlu bir haftayı geride bıraktıklarını, şimdi deplasmanda Bursaspor’la zor bir maç oynayacaklarını söyledi.

Bursaspor'un önemli 3 oyuncusunun maçta oynayamayacak olmasının kendileri için bir avantaj oluşturduğunu ifade eden Vural, "Savunma kurguları olduğu gibi, dış orta sahaları değişecek. Hücum oyuncularıyla hakikaten bir bela takım. Bize karşı kazanmak isteyecekler. Şu anda ligimizde en iyi futbol oynayan tek takım. Çok keyif veren bir takım. Bu maçta zorlanacağız. Bizim de şansımız küçükte olsa cezalı oyuncularının maçta oynamayacak olmaları. Ligde kalma hesapları yapmamız için bu hafta çok önemli bir süreçtir" dedi.

'İKİ TAKIMDA KAZANMAK ZORUNDA'

Vural, kazanmak zorunda olduklarını ve sahaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Bursa’nın Avrupa, kendilerinin ise ligde kalmak için mücadele ettiğini hatırlatan Vural, şöyle devam etti:

"39 PUANI ALAN 'BEN LİGDE KALDIM' DER"

"Hedefi olan iki takımda kazanmak zorunda. Herkes dikkatli ve temkinli. Bulurlarsa atacaklar, bulamazlarsa bitirecekler. Böyle bir maç olacak. Bursaspor’un gücüne göre bir strateji hesaplayacağız. İnşallah puan alıp dönmek istiyoruz. En azından kaybetmek istemiyoruz. Matematiksel olarak ligden düşmemiz kesinleşene kadar asla işin ucunu bırakmayacağız. Çok ciddi takımlara karşı oynayacağız. Kimsenin işi kolay değil. Sadece biz ve Çaykur Rizespor riskte değil. 35 puan hala daha ligde kalınacak puan değil. Ortada 15 puan var. 39 puanı alan, ‘ben ligde kaldım’ der." 

'ÜÇ GÜN BİTMEDEN MAÇ OYNUYORUZ'

Vural, fikstür konusunda ise Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 3 günde bir maç yapacak olmalarının doğru olmadığını söyleyen Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bursaspor maçının Cuma gününe alınmasını istedik. Sağ olsun rakibimiz sıcak bakıyor. 3 gün bitmeden maç oynuyoruz. Bu Türkiye’de ilk defa yaşanacak. Düzeltileceğine inanıyoruz. Fikstür hazırlanırken gözden kaçmış bu durum. 9 Mayıs Cumartesi günü Bursaspor maçı var. Otobüsle gitmek zorundayım. Pazar döneceğim, Pazartesi bir gün çalışma şansı sonra 12 Mayıs Salı günü Eskişehirspor maçına çıkacağım. Fikstürün değiştirilmesi diğer takımları da rahatsız etmiyor. Ben gereğinin yapılacağına inanıyorum."