Kardemir Karabükspor galibiyet istyior

Karabükspor, hafta sonunda sahalarında oynayacakları Başakşehir maçından galibiyetle ayrılarak taraftarlarının yüzünü güldürmek istiyor.

Kardemir Karabükspor galibiyet istyior
Kardemir Karabükspor galibiyet istyior
GİRİŞ 10.09.2014 20:50 GÜNCELLEME 10.09.2014 20:50

Kardemir Karabükspor, İstanbul Başakşehir maçının hazırlıklarını Karabük Üniversitesi kampüsü içersindeki Ay Yıldızlı Statı'nda sürdürdü. Tolunay Kafkas gözetiminde yapılan antrenmana hafif sakatlıkları bulunan kaleci Waterman takımdan ayrı düz koşu yaparken, Yiğit ve Akpala ile milli takımdan dönen Ahmet İlhan düz koşu yaptı.

LİGİN KİMYASINI TUTTURMAK ÖNEMLİ

Tolunay Kafkas, ligin kendine göre bir kimyasının olduğunu ve bu kimyayı tutturmanın çok önemli olduğunu söyledi. Avrupa ve ilk lig maçında iyi bir görüntü verdiklerini ancak bu görüntünün yetmediğini ifade eden Kafkas, İstanbul Başakşehir maçı için "Etkili olan oyuncuları var. Saha ve seyirci avantajımızı kullanmak istiyoruz. Lige nasıl başladığımız değil nasıl bitirdiğimiz önemli. Çok ciddiye aldığımız bir rakip. İyi konsantre olup bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Fakat işimizin de kolay olmadığı bir gerçek" dedi.

WATERMAN MAÇA YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Fenerbahçe maçında ayak bileğinden sakatlanan kaleci Waterman’ın İstanbul Başakşehir karşılaşmasına yetiştirmeye çalıştırdıklarını vurgulayan Kafkas, "Bu oyuncumuz her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu hafta olmasa bile önümüzdeki hafta kesin oynar. Waterman bu maçta oynayamazsa onun yerine oynayacak kalecimiz 1-2 maç oynayacak ki biz ona güvenebilelim. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Hafif sakatlıkları olan Akpala ile Yiğit’in durumları da maçtan önce netleşir" diye konuştu.

ŞEHRİ İYİ TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Antrenman yaptıkları stadı beğendiğini vurgulayan Kafkas, sözlerini şöyle devam etti:

"Çok güzel bir stat olmuş. Bizler bu şehirde birbirlerine destek olan, yardım eden insanlarız. Elimizden geldiğince bu şehri iyi temsil etmeye çalışıyoruz. Ben bu statı çok beğendim. Yönetimimiz burada maç oynamamızı isterse seve seve oynarız.Bu sezon bizim için çok kritik bir sezon. Kardemir Karabükspor doğru bir yapılanmayla gelecek sezonlar için çok daha ses getiren iyi bir takım olacak. Ben, Karabükspor’dan emekli olmak istiyorum."

YANGIN YAPMANIN ANLAMI YOK

Türkiye’nin İzlanda’ya 3–0 yenilmesiyle grup elemelerine kötü bir başlangıç yaptığını hatırlatan Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fakat bu her şeyin sonucu değil. Bu oyuncuların bir çoğu ile çalışma imkanı buldum. Hepsi de hem kişilikleri hem de karakterleriyle milli takıma bir çok şeyi verebilecek ve bir yerlere taşıyabilecek özelliklere sahipler. Yangın yapmanın bir anlamı yok. Hava her zaman güneşli olmuyor. Kötü bir gündeydik. Oyuncularımıza sonuna kadar inanıyorum. Biz mutlaka bu gruptan çıkacağız. 2016 Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Bu milli takım hepimizin milli takımı. Takımımızın iyi olduğu zamanlarda yanında değil kötü olduğu zamanlarda da yanında olmak zorundayız. Bu kötü günü atlatarak Çek Cumhuriyeti maçıyla çıkışa geçeceklerine canı gönülden inanıyorum."