Galatasaray'a doping suçlaması!

Türkiye'nin rekabeti en 'fair' yaşayan Kadınlar Voleybol Ligi'nde bile sular kaynama noktasına ulaştı.

Galatasaray'a doping suçlaması!
Galatasaray'a doping suçlaması!
GİRİŞ 10.03.2014 15:53 GÜNCELLEME 10.03.2014 16:01

Yarın oynanacak Galatasaray Daikin-Eczacıbaşı maçı öncesi voleybol federasyonuna şok bir istek iletildi.

Eczacıbaşı, Galatasaray'ın Kolombiyalı smaçörü Medalaynne Montano'nun maçta oynaması durumunda 'doping' testi isteyeceğini Voleybol Federasyonu'na iletti.

Buna gerekçe olarak da Montano'nun 2 ay önce hepatit geçirdiğini, bu hastalağın tedavisinin kısa süreçte yapılamayacağını ve bundan dolayı Montano'nun ancak kullandığı güçlendirici ilaçlarla sahaya çıkabileceğini iddia ettiler. Montano'nun kullandığı ilaçların doping maddesi içerdiğini ve ancak bu şekilde Kolombiyalı'nın oynayabileceğini belirten Eczacıbaşı, 31 yaşındaki oyuncunun forma giymesi halinde 'Doping testi isteyeceğini' federasyona iletti.

İşin ilginç yanı bu isteğin biraz "aba altından sopa gösterir" gibi yapılması. Çünkü Eczacıbaşı isteğinde "Türk sporunun yaşadığı doping sorunun voleybola sıçramadığını ve sıçramasının kendileri tarafından da dilenmediğini" belirtiliyor. Bu da Montano'nun oynaması durumunda Eczacıbaşı'nın olayı FIVB'ya taşıyacağı anlamına geliyor. Bakalım yarınki maçta Montano oynayacak mı? Eğer oynarsa doping testi yapılacak mı?

Ligin ilk yarısında oynanan Eczacıbaşı-Galatasaray maçını sarı-kırmızılı ekip 2-0 geriden gelip 3-2 kazanmış, Montano 22 sayıyla takımının en önemli silahı olmuştu.

KAYNAK: 3PUAN.COM