Korkmaz: Küme düşme tehlikesini hissediyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, artık ligde iyi oyundan ziyade maç kazanmalarının önemli olduğunu söyledi.

Korkmaz: Küme düşme tehlikesini hissediyoruz
Korkmaz: Küme düşme tehlikesini hissediyoruz
GİRİŞ 05.03.2013 11:23 GÜNCELLEME 05.03.2013 11:23

Spor Toto Süper Lig'de ortaya koydukları oyunun kötü olmadığını belirten Bülent Korkmaz, ''Yalnızca kazanamıyoruz. Son 3 karşılaşmada takım halinde oynamaya gayret gösterdik. Final paslarını değerlendiremiyoruz. Bu çok büyük bir eksiklik.

Herkes her şeyini ortaya koyarsa maç kazanırsınız. Bazen tek pozisyona girerek maçı kazanabilirsiniz. Burada oyundan ziyade maç kazanmamız önemli. Oyuncularımız da bunun bilincinde. Kazanmak için gerekeni yapacağız'' şeklinde konuştu.

-''Bizler, futbolcular ve hakemler hata yapıyor''-

Hakem hataları hakkında konuşan Korkmaz, 4. hakemlerin orta hakeme yardımcı olması gerektiğini kaydederek, şunları kaydetti:

''Lig sonu geldikçe herkes hakemler hakkında konuşuyor. Bizler, futbolcular ve hakemler hata yapıyor. Özellikle 4. hakemin orta hakeme daha faydalı olaması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda biraz eksiklik var. Çünkü hep yedek kulübesine bakacağına biraz daha orta hakeme yardımcı olmalı. İnşallah hakem hataları ne bizim başımıza gelir ne de başkasının. Bizler de artık daha dikkatli davranıyoruz.''

-''Holmen'in takıma katkıları var''-

Sezon sonunda Beşiktaş'a transfer olması gündemde olan İsveçli futbolcu Samuel Holmen ile ilgili bir soruya Korkmaz, ''Takıma büyük katkıları var. Holmen gibi oyunculardan sürekli faydalanmak isterim. Şu anda tek odaklandığımız nokta önümüzdeki maçlar. Holmen de bu karşılaşmalara odaklanmış durumda. Ne zaman rahatlarsak, o zaman her şeyin çözümünü buluruz'' diye yanıt verdi.

Puan cetvelinde bulundukları sıradan dolayı ligden düşme endişesi yaşadıklarını bildiren Bülent Korkmaz, ''Puana ve bulunduğumuz duruma bakınca tabii ki küme düşme tehlikesini hissediyoruz ama 2 veya 3 maç kazanırsanız da düşme potasının üzerinde oluyorsunuz. Dolayısıyla bu maçları kazanmamız gerekir. Önümüzdeki maçlara tek tek bakıyoruz. Karşılaşmaları kazandıkça hangi sırada olduğunuz önemli değil'' diye konuştu.

-''Turgay, son 4-5 maçta bizimle olacak''-

Sakatlığı bulunan Robert Vittek ve Turgay Bahadır'ın durumları hakkında da bilgi veren genç teknik adam, ''Vittek'in sakatlığı sürüyor. Ameliyat oldu. Kendisinden yararlanamayacağız gibi geliyor. Turgay da ameliyat olmuştu. Aradan iki ay geçti. Bu sürenin ardından bize katıldı ama onun da 1-1,5 ayı var. Doktor kontrolünde iyi devam ederse son 4-5 maça hazır olabilir'' diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA