La Gazzetta dello Sport'un Gazza Mondo eki, Adebayor'a tam sayfa ayırdı.

Medipol Başakşehir'in şampiyonluk yarışına önemli katkı sağlayan golcü futbolcu Emmanuel Adebayor, "Toplumun bana ihtiyaç duyduğu örnek birey olmak istiyorum. Gençler, daha fazla seçme şansına sahip olmalı. Kariyerimin sonunda Togo'ya döneceğim. Oraya katkı sağlamak istiyorum" dedi.

"MANCİNİ İLE HİÇ İLİŞKİ KURAMADIM. ONDAN HİÇ HOŞLANMADIM"

Gazza Mondo'nun, "Kariyerin boyunca çalıştığın en iyi teknik direktör hangisiydi?" sorusuna da yanıt veren Adebayor, şöyle konuştu; "Jose Mourinho en iyisiydi. O, büyük bir adam ve takımla eşsiz bir empati gerçekleştiriyor. Onunla ilişkimiz muhteşemdi. Sherwood'u da anmadan geçemem. Tottenham'da benim ikinci babamdı. Şimdi Pochettino var, Avrupa'nın en iyilerinden. O, kesinlikle en iyi kulüpleri çalıştıracak.

Ancak Mancini ile hiç ilişki kuramadım. Ondan hiç hoşlanmadım, gerek insan olarak, gerek teknik olarak. O'nun antrenmanları çok sıkıcıydı.""Ailemle sorunlarım olduğunda intiharı bile düşündüm. Benim hikayem birilerine örnek olabilir. İnsanlar, her zaman mutlu olmayı bilmeli.

3 yıl önce sosyal medya hesabımdan özel hayatıma ve beni ailemden koparan tüm sorunlara ilişkin bir paylaşım yaptım. O zamandan bu yana hiçbir şey değişmedi. Bana olduğum gibi davranılmasını istiyorum, yani birey gibi."Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra ülkesi Togo'ya döneceğini sözlerine ekleyen Emmanuel Adebayor, "Toplumun bana ihtiyaç duyduğu örnek birey olmak istiyorum. Gençler, daha fazla seçme şansına sahip olmalı. Kariyerimin sonunda Togo'ya döneceğim, oraya katkı sağlamak için.. Orada daha fazla okul ve akademiye ihtiyaç var. Afrika harika bir yer, ancak orası için yapacak daha çok şey var. Barışı ve oranın daha çok ihtiyacı olan fırsatları düşlüyorum. Futbol, korunması gereken bir rüya, ama bu kolay değil" diye konuştu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • galatasarylu 24.04.2018 18:00
    10numara 5yildiz adam