Mossoro'dan Fenerbahçe açıklaması!

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Marcio Mossoro, Fenerbahçe'nin çeyrek finale çıkma şansının yüksek olduğunu söyledi.

Mossoro'dan Fenerbahçe açıklaması!
Mossoro'dan Fenerbahçe açıklaması!
GİRİŞ 09.03.2016 12:37 GÜNCELLEME 09.03.2016 12:50

Medipol Başakşehir'in Brezilyalı futbolcusu Marcio Mossoro, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın eski takımı Braga ile karşılaşacak Fenerbahçe'nin çeyrek finale çıkma şansının yüksek olduğunu söyledi.

Mossoro, yaptığı açıklamada, kariyerinin önemli bir bölümünü geçirdiği Portekiz ekibi ile Fenerbahçe arasında oynanacak iki maçın da mücadeleci geçeceğini ifade etti.

Braga'nın son dönemde sisteminde değişikliğe gittiğini anlatan Brezilyalı futbolcu, şunları kaydetti:

"Braga daha önce 4-3-3 oynarken, son zamanlarda 4-4-2'ye döndü. Oyuncularından bireysel olarak bahsedilmek gerekirse, benim oynadığım dönemde de olan Alan var. Teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Onun dışında önemli bir oyuncu olan Rafa var. Maçın her anında kilidi açabilecek bir oyuncu. Fenerbahçe ona dikkat etmeli. Braga kendi evinde çok güçlü. Fenerbahçe de taraftarlarının desteğiyle içerideki maçlarda büyük avantaj sağlıyor. İlk maçı sahasında oynayacağı için Fenerbahçe'nin bir adım önde olduğunu düşünüyorum."

Marcio Mossoro daha önce Suudi Arabistan'ın El-Ehli takımında birlikte çalıştığı Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira'nın Portekizli olmasından dolayı bu ülkenin ligini yakından tanıdığını vurgulayarak, "Portekiz Ligi'ne çok hakim. Daha önce Porto'yu çalıştırmıştı. Bunun Fenerbahçe açısından önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Eşleşmede Fenerbahçe'nin tur atlama şansının yüzde 60 olduğunu dile getiren Mossoro, "Burada Fenerbahçe'yi öne çıkartan fark tecrübeli oyuncularının daha fazla olması. Şu anda iki takım da form olarak en üst düzeyde. Braga da Portekiz kupasının finaline kaldı ve ligde dördüncü sırada bulunuyor. Fenerbahçe de başarılı sonuçlar alıyor. Bragalı taraftarlar oyuncularına 'savaşçılar' diyor. Çünkü sahaya çıktıklarında savaşçıya dönüşürler. Braga da üst tura çıkmak için son ana kadar elinden geleni yapacaktır ama Fenerbahçe'nin şansının yüzde 60 olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Pereira'nın ilk sezonunda şampiyonluk kazanmasını isterim"

Marcio Mossoro, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın denk güçlere sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe de Beşiktaş da iyi oyunculardan oluşan güçlü takımlar. Geçen sene şampiyonluk son haftalara kalmıştı. Bu sezon da son haftalara kalacağını düşünüyorum. Herkesin bildiği gibi Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile daha önceki yıllarda beraberdik. Onunla çok iyi bir dostluğum var. Ondan dolayı ilk sezonunda şampiyonluk kazanmasını isterim. Ancak belirttiğim gibi iki takım da kuvvetli, denk güçlerin mücadelesi oluyor."

"Hedefimiz ligi üçüncü bitirmek"

Mossoro, Spor Toto Süper Lig'de sezonu üçüncü sırada tamamlamayı hedeflediklerini dile getirerek, "Hedefimizi saklamanın bir anlamı yok. Geçen sezon ligi dördüncü tamamlamıştık, bu sezon hedefimiz üçüncü bitirmek. Çünkü bunun çok farklı getirileri olacak. Ligi üçüncü sırada bitirdiğimizde direkt gruplara kalacağız. Bu tamamen bize bağlı. Eğer iyi formumuzu sürdürürsek, hedeflerimize ulaşacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

Süper Lig'de Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları son maçlarında iyi mücadele ettiklerini anlatan Mossoro, "Dışarıdan bakıldığında Galatasaray sahasında alınan beraberlik iyi görünebilir fakat oyun anlamında biz daha iyi oynadık ve 2-0 da öne geçtik. Açıkçası bu beraberlik bizi mutlu etmedi, üzdü. Çünkü oyun olarak daha iyi olduğumuz için maçtan galibiyetle ayrılmayı hak etmiştik" ifadelerini kullandı.