Avcı: Mehmet Topal ve Mahmut Tekdemir...

Abdullah Avcı, Süper Lig'de en beğendiği orta saha oyuncularının Mehmet Topal ve Mahmut Tekdemir olduğunu söyledi.

Avcı: Mehmet Topal ve Mahmut Tekdemir...
Avcı: Mehmet Topal ve Mahmut Tekdemir...
GİRİŞ 18.11.2015 19:21 GÜNCELLEME 18.11.2015 19:21

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, futbolcular Ferhat Öztorun ve Cenk Ahmet Kılıç İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bulunan öğrencilerden Armağan Anadolu Lisesi’nde bir panele katıldı.

“ALMANYA BU KONU ÇOK İYİ BİR ÖRNEK”

Eğitimin önemini vurgulayan Abdullah Avcı, “Galatasaray altyapısında çalıştığım süreçte, Ferhat Torun ile beraberdik. 27 yaşında hala beraberiz. İletişimimiz devam ediyor. Onların bir yaş ufak grubu Harun Karakaş diye bir oyuncu vardı. Genç takımlarda beraberdik. U17 Avrupa şampiyonu olan takımın oyuncusuydu. Futbol şöyle bir oyun; bazen mesleki anlamda yükselebilirsin, A Milli Takım oyuncusu olabilirsin, büyük takımda oynayabilirsin, Avrupa’ya gidebilirsin. Bazen de meslek seni aşağıya doğru, diğer liglere doğru seyrettirebiliyor. O zaman o arkadaş genç milli takımlardan sonra, Süper Lig’i denedi olmadı sora ikinci lige geçti. oradan üçüncü lige geçti. Ben ona şunu ifade ettim; özellikle Avrupa Şampiyonu olan takımın, spor akademilerine öncelikleri vardı. Onu oraya yönlendirdim. Bugün itibariyle öğretmen çıktı. Almanya bu konuda çok iyi bir örnek. Oradan gelen oyuncularla kulüplerde ve A Milli Takım’da çok çalıştım. Almanya’da şöyle bir sistem kurmuşlar, devlet politikası. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim ve Futbol Federasyonu organize olmuşlar. Birinci kriterleri okul eğitimi. Dersinde ve okulda başarılı isim kulüp antrenörü tarafından eğitim veriliyor. Okulda başarılı değilsen kulüp seni antrenman sahasına almıyor. İnsanın en önemli yatırımı kendisine yaptığı yatırımdır. Bunun da ilk kriteri eğitimdir” şeklinde konuştu.

“ARDA HAYAL ETTİĞİ, BAZEN SAKLADIĞI YERE ULAŞTI”

Arda’nın üzerinde birçok hocanın emeği var diyen Avcı, “Birçok hocayla çalıştı. Herkes bir dokunuş yapmıştır. Arda’da zeki ve pratik bir karakter olduğu için geliştirerek, hayal ettiği bazen sakladığı yere ulaştı. Umarım ulaştığı yerde de hedeflerine devam edecek. Türkiye’deki disiplin anlayışı biraz değişik. Bizim çocukluğumuzda bağırmanın, çağırmanın, baskı altına almak olarak gözükürdü. Günümüzde sizin gibi jenerasyonun baskının değil, sizin gelişen dünyada işinize odaklanmak, saygılı olmak ve empati kurarsan o zaman disiplin altına girmiş olursun” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Almanya’da elit spor okullarının olduğunu belirten Abdullah Avcı, “Elit spor okulu, lokasyonu son derece iyi yerlerde kurulmuş. Kulüplerle entegre olmuşlar. Eğitim son derece önemli. Oyuncu okulunda eğitimi alıyor. Okuldan çıkıyor, kulüpte doğru beslenmesini veriyorlar. Antrenman planlamasını ona göre yapmışlar. Eğer bunu biz coğrafyamıza uygun bir şekilde yapabilirsek, bu benim hayal ettiğim işlerden bir tanesiydi. Eğitimle futbolu bir arada götürecek projeyi ortaya koymamız lazım. Bununla ilgili bu kulüpte hayallerimiz var” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ORADA OLMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM”

"A Milli Futbol Takımı EURO 2016’da ne yapar?" soruna Avcı, “Ben orada bulunmuş, orayı yaşamış, o koltukta oturmuş, genç milli takımda bulunmuş, A Milli Takım’da da bulunmuş biri olarak, ülkemizin orada olması çok önemli bir adım. Biz istikrarlı bir takım olabilirsek, bunun özellikle lige yansıması son derece sağlıklı olacak. Ülkenin Avrupa’da tanınması marka değeri olarak son derece önemli olacak. Biz bütün turnuvalara katılabiliriz ama ülke olarak ulaşılabilir bir hedef orada olabilmektir. Bugün itibariyle oradayız, 2016’da bunu hep beraber seyredeceğiz. Özellikle biz teknik adamlar, milli takıma oyuncu verirsek destek olacağız. Enerjimizi vereceğiz, duamızı edeceğiz ve onlara başarılar dileceğiz” diye cevap verdi.

“BEN DE HATA YAPIYORUM, SABAH 6’YA KADAR MAÇ İZLİYORUM”

Spor Toto Süper Lig’deki hakemlerin hatalarının hatırlatılması üzerine Avcı, şöyle cevap verdi:

“Bu bir savunma şekli. Bugün maç kaybeden herkes, hakem üzerinden konuşuyor, biz hariç. Bizde hata olmuyor mu oluyor. Lehimize de oluyor, aleyhimize de oluyor. Bu bir savunma şekli. Bunu yapan teknik adam, antrenör, futbolcu, yönetici. Bu bir savunma şekli olduğundan sağlı bir yöntem olmadığını düşünüyorum. Bu kadar baskının olduğu yerde hakemler hata yapacak. Ben de hata yapıyorum. Maçı kaybediyoruz. Sabah 6’ya kadar maç seyrediyorum. Niye, nerede hata yaptım diye. Ben maçtan sonra hakem hakkında konuşursam, yönetim konuşursa oyuncu diyecek ki hoca hakemlere saldırıyor, bu işin içinden sıyıracak. Futbol bir hatalar oyunudur. Oyuncu hata yapıyor gol oluyor. Hakem de yapacak. Bu kadar baskının olduğunu yerde Avrupa’da da hata oluyor”

“EN ÇOK BEĞENDİĞİM TOPAL VE TEKDEMİR”

Türkiye en çok beğendiği orta saha oyuncu konusunda da açıklama yapan Abdullah Avcı, “Çok değişik profilli orta saha oyuncuları var. Orta saha dediğin zaman; merkez orta saha var, bugün itibariyle oynana sistemlerde 4-2-3-1 üzerinden 3’lünün üzerinden 10 numara pozisyonu tarzında olan orta saha oyuncuları var. Kenar oyuncular da orta saha oyuncuları. Merkez orta sahalardan bahsedecek olacaksak. Ligin en değerli oyuncularından bir tanesi Mehmet Topal’dır. Bir tanesi de bizim takım kaptanımız Mahmut Tekdemir’dir” dedi.