Abdullah Avcı'dan Emre açıklaması

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Emre Belözoğlu hakkında açıklamalarda bulundu

Abdullah Avcı'dan Emre açıklaması
Abdullah Avcı'dan Emre açıklaması
GİRİŞ 02.07.2015 13:28 GÜNCELLEME 02.07.2015 13:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abdullah Avcı, 2015-2016 futbol sezonu öncesi transfer politikalarını 5 oyuncu olarak belirlediklerini kaydederek, "Dört futbolcu transfer ettik, bir oyuncu kaldı. Bunun üzerinde çalışıyoruz, ama olmasa da yolumuza devam edebilecek durumdayız" dedi.

Başakşehir Fatih Terim Kompleksi'nde lacivert-turunculu takımın antrenmanı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avcı, geçen sezon ulaştıkları hedefleri, parçadan bütüne giderek yakaladıklarını anlatarak, "Önümüzdeki sene itibarıyla bu hedefleri geliştirmek gerekiyor. Transfer politikamız 5 oyuncuydu. Dört futbolcu transfer ettik, bir oyuncu kaldı. Bunun üzerinde çalışıyoruz, ama olmasa da yolumuza devam edebilecek durumdayız" diye konuştu.

Avcı, Fenerbahçe ile yollarını ayıran ve basında Medipol Başakşehir'e transfer olacağına yönelik iddialar bulunan tecrübeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun milli takımdan oyuncusu olduğunu hatırlatarak, "Emre, Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli oyuncularından bir tanesi. Bana ne onunla ne de kulüple ilgili bir şey gelmedi. Bu derece önemli kariyere sahip bir oyuncu, muhakkak sakin ve dingin bir şekilde düşünüp kariyer planlamasını da ona göre yapıyordur. Ama şu anda böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Medipol Başakşehir'in yeni transferi Bekir İrtegün'le ilgili değerlendirmelerde bulunan Avcı, "Bekir, Türk futbolunun kişilik, karakter ve oyuncu olarak da önemli isimlerinden bir tanesi. Yurt dışına gitme durumu da vardı, ama bizimle birlikte olmayı tercih etti. Bizim de oyun felsefemize, kulübün aile yapısına son derece uygun bir karakter. Bize katıldığından dolayı memnunuz. Yarından itibaren antrenmanlara başlayacak" şeklinde görüşlerini aktardı.

Başarının sırrı

Bir gazetecinin "Başarınızın sırrı nedir?" sorusu üzerine ise Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

"Başarının sırrı, sadece Abdullah Avcı ve ekibi değil. Bütün kulüp olarak düşünmek gerekiyor. Her şeyden önce başkan ve yönetim kurulu doğru bir örnek model. Onlar kulübü çok sağlıklı bir biçimde yönetiyorlar. Ben tamamen sahanın içiyle ilgileniyorum. Özellikle oyuncu grubuna da burada sadece işine odaklı bir ortam sağlanmış bir vaziyette. Tamamen gelişime müsait. Hepsinin dışında da çok önemli olan bir aile ortamı. Adım adım gelişen ve büyüyen bir takım olmayı hedefliyoruz."

Abdullah Avcı, yeni sezon hazırlıklarına 5 Temmuz'dan itibaren Hollanda'da devam edeceklerini ve yurt dışında 3 hazırlık maçı oynamayı planladıklarını söyledi. Dördüncü hazırlık maçını İstanbul'da yapacaklarını kaydeden Avcı, "Daha sonra da UEFA Avrupa Ligi maçımız olacak. Bizim için ulaşılabilir oradaki hedef gruba kalmak. Kalabilirsek bizim için çok önemli bir gelişim olur" şeklinde konuştu.

Futbolcuların görüşleri

Medipol Başakşehirli futbolcu Ferhat Öztorun, geride kalan sezonun kendileri için çok iyi geçtiğini belirterek, "Bu sezon Avrupa kupalarında da mücadele edeceğiz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları maçların hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Ferhat Öztorun, "Ön eleme maçlarına kadar en iyi şekilde hazırlanıp, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Lacivert-turunculu bir diğer oyuncu Enver Cenk Şahin de UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Umarım hedeflerimizi ilk doğrultuda gerçekleştiririz" ifadesini kullandı.

Performansıyla ilgili bir soru üzerine de Enver Cenk Şahin, "Hocam şans verdikçe elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Gelecek sezon daha çok katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Daha fazla süre alıp milli takım forması giymek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir'de sol çapraz bağlarındaki yırtık nedeniyle 6 ay sahalardan uzak kalacak olan ve tedavisini yurt dışında sürdüren Alexandru Epureanu'nun yanı sıra sağlık kontrollerinden geçen futbolcular, çalışmaya katılmadı.

YORUMLAR 1
  • vicdan 8 yıl önce Şikayet Et
    bekir ve emre için teşekkürler başak şehir... onlar sizi mahçup etmezler... takıma ciddi katkı sağlayacaklardır...
    Cevapla