Buca Stadı'na yıkım şoku!

Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup takımlarından Bucaspor'un iç saha maçlarını oynadığı Yeni Buca Stadı için yıkım kararı çıktı.

Buca Stadı'na yıkım şoku!
Buca Stadı'na yıkım şoku!
GİRİŞ 01.03.2016 17:42 GÜNCELLEME 01.03.2016 17:42

Sarı lacivertli takımın Süper Lig'e yükseldiği 2010-11 sezonunda yaptırılan ek tribünler ile tesis içindeki bazı birimlerin ruhsatsız olduğu yolundaki Ankara 2'nci İdare Mahkeme kararının Danıştay tarafından onaylandığı belirtildi. O dönemde mevcut yapıya ilave edilen balkon tribünü, kamera odaları, batı kale arkası ek tribünü, tuvaletler, 2 adet çelik konstrüksiyon köprü ile locaların kaçak yapıldığı yolundaki Danıştay kararının mülk sahibi Buca Belediyesi'ne geçtiğimiz ay bildirildiği öğrenildi.

BUCA BELEDİYESİ BİLDİRİMDE BULUNDU

Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de, Danıştay'dan çıkan karar üzerine stada ruhsatsız yapılan eklerin 29 Ekim 2017'de yıkılacağını Bucaspor Kulübü'ne bildirirken, söz konusu bölümlerin o tarihe kadar yıkılmasını ya da yıkıma hazır hale getirilmesini istedi.

Tesisin şu anki halini aldığı 2011 yılında bir şikayet üzerine inceleme yapan Buca Belediyesi Fen İşleri yetkilileri, onaylanan projeyle, mevcut mimarinin farklı olduğunu tespit edip kulübe 162 bin TL ceza keserken, kaçak bölümlerin yıkılmasını kararlaştırmıştı. Yapılan itirazı değerlendiren Ankara 2'nci İdare Mahkemesi'nin yıkım kararı Danıştay'da onaylanınca bugünkü durum kaçınılmaz oldu.

KAYIŞLI: "HASANAĞA'DA OYNARIZ"

Bucaspor yönetimi, Buca Belediyesi'nin gönderdiği yıkım kararıyla büyük bir şok yaşadı. 2011 yılında, dönemin Belediye Başkanı Ercan Tatı'dan gerekli iznin alındığı ve inşaatın projeye göre yapıldığı söyleyen Başkan Çetin Kayışlı, şunları söyledi:

"Süper Lig'e çıktığımız dönemde Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş, gerekli düzenleme yapılmadığı takdirde maçlarımızı Buca Arena'da oynayamayacağımızı bildirdi. Mehmet Bektur başkanlığındaki yönetim de parayı kendi ödemek koşuluyla, mülk sahibi belediye ile anlaşma yaparak inşaata başladı. Bugün gelinen noktada bazı bölümlerin kaçak yapıldığını iddiasıyla yıkım kararı aldı. Stat zaten belediyenin. Tümünü yıksınlar. Biz de gider maçlarımızı Hasanağa Bahçesi'nde oynarız."

PİRİŞTİNA: "KARAR BİZE AİT DEĞİL"

BUCA Belediye Başkanı Levent Piriştina, yıkım kararınıan 2011 yılında başlatılan inceleme ve alınan kararın devamı olduğunu belirterek, "Bir şikayet üzerine yapılan incelemede 2011'de yapılan eklerin projeye aykırı olduğu belirlenmiş. Mahkeme de mimari proje ile uygulamanın farklı olduğunu tespit etmiş. Kaçak yapıların yıkılması için Danıştay bize kararını iletti. Biz de Bucaspor'a tebliği gönderdik" diye konuştu. 

Bucaspor yönetiminin kendilerini suçlamasını anlamsız bulduğunu belirten Piriştina, "Birileri, Fen İşleri Müdürlüğümüz'de çalışan personelin kendi kafasına göre iş yaptığını iddia ediyor. Şikayet olmadan bunun olması mümkün değil. Biz kimin şikayet ettiğini bilmiyoruz. Danıştay'ın kararı doğrultusunda yıkım işlemi başlatılacak. Tekrar ediyorum, bu karar bizim dönemimize ait değil" dedi.

2009'DA HİZMETE AÇILDI

Eski Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy tarafından yaptırılan stat, Bucaspor'un 18 Ocak 2009 tarihinde Çorumspor'la oynadığı maçla hizmete girdi. Sarı lacivertli ekibin 2010-2011 sezonunda Süper Lig'e çıkmasından sonra seyirci kapasitesi 6500'den 8800'e çıkarken, balkon tribünü, maraton ve kale arkası ek tribünleri inşaa edildi. Basın tribünün de yenilendiği stada şeref locaları, kamera odaları, basın toplantısı odası ve kafetaryalar yapıldı.