Sözleşme feshedildi! Arena yarım kaldı

Eylül ayına kadar süre tanınan, ancak o süreyi de kullanamayan yüklenici firma, TOKİ'nin fesih kararının ardından stattan ayrılmaya başladı.

Sözleşme feshedildi! Arena yarım kaldı
Sözleşme feshedildi! Arena yarım kaldı
GİRİŞ 09.10.2015 10:06 GÜNCELLEME 09.10.2015 10:06

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2012 yılında temeli atılan ve Malatya'nın en büyük sportif yatırımı olma özelliğini taşıyan Malatya Arena Stadı için TOKİ, yüklenici firma ile görüşüp, fesih kararı vermişti.

Fesih kararı sonrası yüklenici firma İlci Holding, Malatya'daki malzemelerini götürmeye başladı. TOKİ'nin yüklenici firma ile feshi gerçekleştirdikten sonra statla ilgili yeni bir süreç başlayacak.

Malatya Arena Stadı’nın kontrol mühendisi Hurşit Kuşçu, bundan sonraki süreçte idare olarak TOKİ’nin vereceği kararın büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kuşçu, TOKİ’nin gerekeni yaptığını ve artık stadın yapım süreci ile ilgili yeni bir sürecin başladığını söyledi. TOKİ’nin bu süreci kısa tutmak için bir an önce yeni ihale takvimini başlatması gerektiğini kaydeden Kuşçu, “23 Eylül 2015 tarihinde mevcut yüklenici firmanın süresi doldu. TOKİ de bundan dolayı sözleşmeyi fesih etti. Tabi önemli bundan sonraki sürecin hızlı işlemesi” dedi.