Pendikspor 3 büyükleri geride bıraktı!

Türkiye'deki profesyonel futbol liglerinde şu ana kadar tüm maçlarını kazanarak yoluna devam eden tek takım Pendikspor.

Pendikspor 3 büyükleri geride bıraktı!
Pendikspor 3 büyükleri geride bıraktı!
GİRİŞ 13.10.2014 13:16 GÜNCELLEME 13.10.2014 13:16

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Pendikspor, 6 maçını da galip tamamlayarak, 126 takımın mücadele ettiği profesyonel liglerde tüm karşılaşmalarını kazanan tek ekip durumunda bulunuyor. 

Teknik direktörlüğünü, futbolculuk döneminde Galatasaray ve Beşiktaş'ta da forma giyen Ahmet Yıldırım'ın yaptığı İstanbul temsilcisinde, Süper Lig tecrübesi olan Fahri Tatan ve Yaser Yıldız gibi futbolcular da yer alıyor. 

Tüm maçlarını kazanan başka takım yok

Türkiye'deki profesyonel liglerde bu sezon Pendikspor'dan başka tüm maçlarını kazanan takım bulunmuyor.

Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş, 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlikle 11 puan topladı. PTT 1. Lig'de 5 hafta sonunda lider durumda bulunan Antalyaspor da 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 11 puan aldı. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ise Bandırmaspor, 8 maçta 6 galibiyet, birer mağlubiyet ve galibiyetle, 19 puanla liderliğini sürdürüyor.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta Zonguldak Kömürspor 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 14 puanla, 2. Grup'ta Eyüpspor 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 16 puanla, 3. Grup'ta da Ankara Demirspor 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 11 puanla lider durumda bulunuyor. 

6 maçta 6 galibiyet

Ligde ilk hafta maç yapmayan Pendikspor, 7. haftası geride kalan Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta oynadığı 6 maçta 6 galibiyet alarak, 18 puanla yenilgisiz lider durumunda bulunuyor. 

İstanbul ekibi, 6 maçta rakip filelere 10 gol attı, kalesinde ise sadece 3 gol gördü.

Pendikspor'un ligde oynadığı 6 maç ve sonuçları şöyle:

Hafta Maç Sonuç 
2 Körfez İskenderunspor-Pendikspor 0-1 
3 Pendikspor-Bayrampaşa 2-1 
4 Menemen Belediyespor-Pendikspor 1-3 
5 Pendikspor-Keçiörengücü 1-0 
6 Ofspor-Pendikspor 0-1 
7 Pendikspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor 2-1 

Bayram: "İnşallah şampiyon oluruz"

Pendikspor Kulübü Başkanı Sami Bayram, iyi bir başlangıç yaptıkları sezonu şampiyon olarak tamamlamak istediklerini söyledi. 

Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin PTT 1. Lig'e çıkmak olduğunu belirterek, "İnşallah sezon sonunda bu başarıyı şampiyonlukla süsleriz" dedi. 

Yönetime 4 sene önce geldiklerinde kendilerine hedefler koyduklarını anlatan Sami Bayram, şöyle devam etti:

"Önce takımı yeniledik, sonra her sene takviyelerle hedefi olan bir takım haline geldik. Şimdi lige 6 maçta 6 galibiyetle başladık. Daha sonra inişli çıkışlı bir döneme de girebiliriz. Ancak sezon sonunda inşallah Pendikspor'u PTT 1. Lig'e çıkarmak istiyoruz. Pendikspor, tesisleriyle ve yapısıyla PTT 1. Lig'i kaldırabilecek bir takım."

Bayram, kalıcı başarıyı hedeflediklerini vurgulayarak, "A takımda altyapıdan 7 tane oyuncu var. Bunlar da çeşitli dönemlerde kendilerini gösterecekler. Pendikspor hem altyapısıyla hem üst yapısıyla ilerleyen yıllarda Türk futboluna hizmet edecektir. Gösterdiğimiz başarının geçici olmasını istemiyoruz. Çıktığımız yerde kalmak ve sağlam adımlarla yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kulüplerin yaşadığı maddi sıkıntılarla ilgili bir soru üzerine Sami Bayram, "Her kulüpte sıkıntılar olabilir. Biz her zaman ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz taahhütleri gününde ve zamanında yerine getirmek için uğraşıyoruz. Kasamızda dolu dolu para yok ama gelen paraları en güzel şekilde kullanarak, kendi yağımızda kavruluyoruz. Bu sezon dışarıdan 6 oyuncu aldık. Altı oyuncunun hepsi de şu an ilk 11'de oynayacak kapasitede" diye konuştu.

Teknik direktörleri Ahmet Yıldırım ve futbolculara sonuna kadar güvendiklerini aktaran Bayram, "Ahmet hocamızın başarılı olacağına canı gönülden inanıyoruz. Kişiliğiyle, gösterdiği performansla bunu hak ediyor" diyerek sözlerini tamamladı.