Bilecikspor başkanı istifa etti

Bilecikspor Kulübü Başkanı Batuhan Çolak, istifa ettiğini açıklayarak, 2014-2015 futbol sezonunda takımın başında olmayacağını bildirdi.

Bilecikspor başkanı istifa etti
Bilecikspor başkanı istifa etti
GİRİŞ 23.09.2014 00:08 GÜNCELLEME 23.09.2014 00:08

Çolak, yaptığı açıklamada, Bilecikspor’u devraldıklarında kulübün ne bir futbolcusu ne de bir tesisinin olmadığına dikkat çekti. Çolak, “Bilecikspor 2’inci Amatör Ligine katılabilecek mi? Durumu söz konusuydu, tek bir forma dahi bulunmamaktaydı. 15 kişiden oluşan seçkin yönetici arkadaşlarımla beraber bu enkazı devir almaya talip olduk. Bizler yönetim olarak 2013-2014 sezonunda 200 bin TL'lik bir bütçeyle Bilecikspor’un bulunduğu ligde faaliyet gösterebilmesi için formasından, ayakkabısına, antrenman eşofmanından yeleğine ve topuna kadar Bilecikspor’un piyasaya olan borçlarını da üstlenerek sorunsuz bir şekilde 25 futbolcusu 1 teknik direktörü ve yardımcısı olmak üzere eksiksiz bir kadroyla 2’nci amatörde sezona başladık. Çok şükür ligi şampiyon olarak tamamladık. Bulunduğumuz her platformda önceliğimizin tesis ve kurumsallaşma olduğunu belirttik. Kamu kurum ve kuruşları tarafından gösterilecek yer veya yerlere tüm inşaat masraflarını üstlenerek taleplerimiz oldu bizler Bilecikspor'dan almaya değil vermeye geldiğimizi her alanda beyan ettik. Maalesef ki tesislerle alakalı yer konusunda bir anlaşmaya varamadık. Görüşmelerin uzaması üzerine mevcutta bulunan Edabali Şehir Stadını kiralamak için Bilecik Gençlikspor ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmelerimiz oldu. 35 bin TL’lik borcu üstlenip stadın yenilenmesi kaydıyla 5 senelik sözlü bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşma üzerinden Türkiye'nin saygın bir Gsm operatörüyle stat giydirmesi ve takımımıza ana sponsorluk konusunda anlaşmaya vardık. Bu anlaşma üzerinden rüştünü ispat etmiş ve takımımıza profesyonellik kazandırabilecek Niyazi Güney, Düzgün Canpolat ve Caner Türe hocalarımıza imza attırdık. Bütün bu olumlu görüşmelerin ardından takımımıza inancımız daha da arttı. 2 yabancı 6 tane yerli olmak üzere futbolcu kardeşlerimizi de mevcut kadromuzun içine kattık. Kısacası 45 senelik şerefli bir maziye sahip olan ata toprağımız olarak gurur duyduğumuz Bilecik'imize layık kendi ayakları üstünde durabilecek bir kulüp inşa etmek istedik” dedi.

“SONRADAN ÖĞRENDİĞİMİZ RESMİ BİR BİLDİRİM OLMAYAN SGK BORÇLARI VE BAŞKANLARIN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR BİZLERİ ÜZDÜ”

Sonradan yerel basından öğrendikleri kulübe resmi hiç bir bildirimi olmayan Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) borçları ve eski Bilecikspor başkanlarının yaptığı açıklamaları derin bir üzüntü ile karşılaştıklarını anlatan Çolak, şöyle devam etti:
“Keşke bu başkanlar basından önce bizlere ulaşsaydı, kol kırılsaydı da yen içinde kalsaydı. Bu haberlerden sonra anlaştığımız sponsorlarımız itilaflı kulüplerle prensip gereği anlaşamayacaklarını belirtip anlaşmamızı iptal ettiler. Biz de kulübümüzü geçmişte yaşanan bu tarz karanlık işlerin içine sokmamak adına eski Bilecikspor Başkanı Ali Han’ın fikirlerini ve onayını alarak takımı lige sokmayıp Bilecikspor A.Ş. olarak kurumsal bir kimlik kazandırmak istedik. Takımda bu değişikliği yapmak için resmi makamlara göre ölü sezon diye tabir edilen bir dönemde yapabileceğimizi belirttiler. Kardeş kulüp olarak gördüğümüz Edebalispor’un Başkanı sayın Ahmet Subaşı ile görüşerek takımı lige sokmayıp bu işlemleri tamamlamamız gerektiğini dışarıdan Edebalispor destek verip en uygun zamanda da iki kulübü birleştirme kararı aldık. Böylece tertemiz bir sayfa açıp gelecekten umutlu hiç bir lekeye mahal vermeyecek daha sağlam bir kulüp olacaktık. Fakat eski yönetimlerde bulunmuş arkadaşlar Bilecikspor’u lige sokmak istediklerini, kulübün tekrardan kendilerine devir olmasını en doğrusunun bu olduğu yönünde yoğun bir istişarede bulundular. Biz de bu kararlarını geçmişte yaptıkları emeklerine saygı göstererek kabul ettik ve çok sevdiğimiz Bilecikspor'dan yaptığımız hiç bir harcamayı geri talep etmeyerek yönetim olarak istifa edip dışarıdan destek verme kararı aldık. Bu zorlu dönem içerisinde bizden desteklerini esirgemeyen tüm Bilecik halkına ve gösterdikleri anlayışından dolayı teşekkürü bir borç biliriz.”