Hatayspor'dan küme düşme açıklaması

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hayatspor'un 2. başkanı ve basın sözcüsü Sadullah Ergin, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), kulüplerinin genç takımının alt lige düşürülmesi kararına ilişkin, "bu sezon Hatayspor'un Deplasmanlı Süper Gençler Ligi'ne katılan takımı olmadığını" bildirdi.

Hatayspor'dan küme düşme açıklaması
Hatayspor'dan küme düşme açıklaması
GİRİŞ 06.11.2013 14:18 GÜNCELLEME 06.11.2013 14:53

Ergin, yazılı açıklamasında, bazı basın yayın organlarında "Hatayspor'un küme düşürüldüğü" yönünde haber yer aldığını belirtti.

Verilen cezanın, mevcut Jan Baram başkanlığındaki Hatayspor yönetimi ve Hatayspor A takımı ile ilgili olmadığını vurgulayan Ergin, şunları kaydetti:

"Abdurrahman Kuyucu adlı futbolcunun daha önce Almanya'da bir amatör takımda lisansının çıkmasının ardından 2008 yılında da Hatayspor genç takımında yeni lisansı çıktığı belirlendiği için PFDK tarafından bu konuda yapılan inceleme sonucu cezai işlem uygulanmıştır. Dönemin Hatayspor Başkanı Mehmet Şaşmaz ve yönetici Ertuğrul Oktay'ın bu sporcuya daha önce Almanya'da lisans çıkarıldığını bilmesi mümkün olmayıp, Ankara'daki lisans kayıt dosyalarında görülmesi gerekirdi. Verilen ceza, mevcut Jan Baram başkanlığındaki Hatayspor yönetimi ve Hatayspor A takımı ile ilgili olmayıp, 5 yıl önce yaşanan lisans hatasından dolayı deplasmanlı gençler ligi takımının bir alt kümeye düşürülmesi ile ilgilidir. Ayrıca bu sezon Hatayspor'un Deplasmanlı Süper Geçler Ligi'ne katılan takımı bulunmamaktadır."

PFDK, Hatayspor'un 2008'de lisans çıkardığı futbolcu Abdurrahman Kuyucu'nun, sahtecilik eylemi nedeniyle 6 ay resmi müsabakalardan men cezası almasına karar vermiş, kulübün idarecileri Mehmet Şaşmaz ile Ertuğrul Oktay'a aynı eylemden dolayı 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verirken, Hatayspor'un sahtecilik eylemini gerçekleştirdiği Deplasmanlı Süper Gençler Ligi kategorisindeki takımının da 2013-2014 sezonunda lig dışı bırakılarak 2014-2015'te bir alt ligde mücadele etmesini kararlaştırmıştı.

AA