Yeni Malatyaspor'dan TFF'ye mektup

Yeni Malatyaspor Kulübü Yönetim Kurulu, Spor Toto 2. Lig play-off yarı finalinde Fethiyespor ile oynanan maçın hakemi Mustafa Aydın'ın kararlarına tepki amacıyla Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) mektup gönderdi.

Yeni Malatyaspor'dan TFF'ye mektup
Yeni Malatyaspor'dan TFF'ye mektup
GİRİŞ 31.05.2013 16:27 GÜNCELLEME 31.05.2013 16:27

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, TFF'ye gönderilen mektuba yer verildi. Fethiyespor ile 28 Mayıs'ta oynanan ve uzatmalar sonucunda rakibin 4-2 üstünlüğüyle sona eren maçın hakemi Aydın'ın kararlarına tepkilerin dile getirildiği mektupta, hakemin kararları "skandal" olarak nitelendirildi.

Aydın'ın kararlarının, hakem hatası olarak değerlendirilmemesi gerektiği vurgulanan mektupta, "Bu insanın bundan sonra Türk futbolu içinde kalıp maç yönetmesini sağlayacak kişileri, bu skandalı gerçekleştiren diğer kişiler olarak göreceğimizi açıkça bildireceğiz ve bu isimleri de tek tek kamuoyuyla paylaşacağız" ifadesine yer verildi.

Play-off maçlarının başladığı ilk günden itibaren kamuoyunun dillendirdiği, "Turnuvanın sonucunun belli olduğu, bu planın gerçekleşmesine en büyük engel olarak Yeni Malatyaspor'un görüldüğü ve engellenmesi gerektiği" şeklindeki yorumların, adaletin ve TFF'nin tarafsız olacağı inancıyla dikkate alınmadığı belirtilen mektupta, şu ifadeler kullanıldı:

"Ancak bir kez daha acı bir şekilde gördük ki maç sadece sahada kazanılmıyor. Daha ilk Tepecikspor maçında net 2 penaltımız verilmemiş ancak rakibin bizi eleyecek gücü olmaması nedeniyle bu plan başarılı olmamıştır. Fethiyespor maçında yaşananlar aleni bir şekilde komediye dönüşmüştür."

Hakem Mustafa Aydın'ın, maç boyunca tüm takdir hakkını rakip lehine kullandığı iddia edilen mektupta, Yeni Malatyaspor'un 1-0 önde olduğu dakikalarda Fethiye ekibinin beraberlik golünü atan futbolcunun kornerden gelen topu, hakemin gözü önünde smaç yaparak ağlara gönderdiği, bunu bir tek Aydın'ın görmediği öne sürüldü.

Hakemlerin hatalı bulunan 5 kararına yer verilen mektupta, "Türkiye'de yaşayan 2 milyon Malatyalı hemşehrimiz, bu skandal neticesinde haksızlığa uğramıştır" denildi.

Malatyalıların hayallerinin çalındığı savunulan mektupta, "Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Yeni Malatyaspor'un ve Malatya insanının hakkını her platformda arayacağız ve bu skandalı bütün kamuoyuna duyuracağız" ifadesine yer verildi.

KAYNAK: AA