İlhan Cavcav'dan hakemlere destek

Gençlerbirliği Kulübü Başkan İlhan Cavcav, hakem eleştirilerinin abartıldığını belirterek, 'Avrupa'dan hakem getirecek değiliz' dedi.

İlhan Cavcav'dan hakemlere destek
İlhan Cavcav'dan hakemlere destek
GİRİŞ 24.11.2012 11:49 GÜNCELLEME 24.11.2012 11:49

Süper Lig'de geçen hafta oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının hakemi Fırat Aydınus'a yönelik sarı-lacivertli kulüp ve basın tarafından yapılan eleştirileri abartılı bulduğunu ifade eden Cavcav, ''Hakemler için yapılan yorumları doğru bulmuyorum. Bu hakemler bizim hakemlerimiz. Avrupa'dan hakem getirecek değiliz. Bu zamana kadar Avrupa'da bizi başarıyla temsil eden 3-4 hakemimiz var. Bu arkadaşlarım hakemdir, insandır mutlaka hata yapacaklardır. Fakat ben hataların kasıtlı olmadığını düşünüyorum'' diye konuştu.

Fenerbahçe camiasını Avrupa Kupası'nda atladıkları tur nedeniyle kutlayan Cavcav, şöyle devam etti:

''Yarın oynayacağımız karşılaşma Fenerbahçe için ne kadar önemliyse bizim için de bir o kadar önemli. Şanssız bir durumumuz var. İki futbolcumuzun sakat. Bu bizim için dezavantaj. Ancak, ben sahada Gençlerbirliği'nin centilmence mücadele edeceğini ve teknik kadro başta olmak üzere Fenerbahçe camiamızla bütün taraftarların hakemlerimize sahip çıkmasını istiyorum.

Hiçbir takım sahaya mağlup olmak için çıkmaz. Bu bir mücadeledir. 18 takımlı ligde üst sıralarda olan takımlar ve aynı puanla sıralanan 5-6 kulübümüz var. Bu da Türk futbolunun daha ileriye gittiğini gösteriyor. Ben bu karşılaşmada sağduyulu olunmasını istiyorum. İyi olan alkışlansın.''

Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklama nedeniyle karşılaşmanın hakeminin etki altında kalacağı endişesi yaşamadığını kaydeden İlhan Cavcav, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Hakem de bir insandır. Mutlaka hata yapacaktır. Kasıtlı bir hareket olduğuna ihtimal vermiyorum. Maçımızı yönetecek Yunus Yıldırım'ın da taraflı yönetim sergileyeceğini düşünmüyorum. Futboldur, önemli olan sahada her iki takım futbolcularının centilmence hareket etmeleri.

Futbolda yenmekte, yenilmekte onurlu bir olaydır. Daha lig devam ediyor. Eskişehirspor maçında olan olayların bu kadar abartılmasını doğru bulmuyorum. Daha 22 maç var. Bu hakemlerle lig devam edecek.''

KAYNAK: AA