El Kabir nasıl keşfedildi? Cavcav açıkladı...

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, El Kabir'i nasıl keşfettiğini açıkladı.

El Kabir nasıl keşfedildi? Cavcav açıkladı...
El Kabir nasıl keşfedildi? Cavcav açıkladı...
GİRİŞ 04.04.2015 16:27 GÜNCELLEME 04.04.2015 16:39

Ligin ikinci yarısında geldiği Gençlerbirliği'nde harikalar yaratan 26 yaşındaki Mostapha El Kabir, şimdiden lige damga vurmayı başardı. Ankara kulübünün başkanı İlhan Cavcav da yıldız oyuncuyu nasıl keşfettiğini açıkladı.

Futbol Extra Dergisi'nden Yavuz Atalay'a konuşan Cavcav, El Kabir'i arkadaşlarının önerdiğini söyleyerek, "El Kabir, Arabistan’dan bir oyuncu… Yakın dostlarım seyrettiler ve bana telefon ettiler. Ben de videolarını istedim. İnternetten maçlarını izledim. Futbolun içinden gelen bir insan olarak, bu futbolcuyu transfer ettik. Aldım uçak biletini, geldi buraya… Yaptık sözleşmesini. Şu anda Gençlerbirliği ile 3 yıllık bir mukavelesi var." ifadelerini kullandı.

El Kabir'i sezon sonunda satabileceğini söyleyen tecrübeli yönetici, "Zaman ne gösterir bilemeyiz. Biz zaten futbolcu yetiştirip satan bir kulübüz. Başka türlü bizim Digiturk’ten başka gelirimiz yok. O yüzden 4 büyükler teklif yaparsa düşünebiliriz." diyerek transferde açık kapı bıraktı.

EL KABIR KİMDİR?

Ajex altyapısında yetişen Moestafa El Kabir, U19 ve U21 takımlarında oynadıktan sonra Feyenoord, Excelsior ve Utrecht U21 takımları arasında mekik dokudu. 2008 yılında NEC Nijmegen'e giden El Kabir, 2 sezon burada oynadıktan sonra sırasıyla Mjallby, Cagliari, Hacken ve Al Ahli takımlarında forma giydi. Gençlerbirliği El Kabir'in transferi için herhangi bir bonservis bedeli ödemezken, yıldız oyuncunun Ankara ekibiyle 3 yıllık sözleşmesi bulunuyor.