Sürpriz çağrı: Milli maçlar Ankara'da oynansın

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, milli maçların Ankara'da oynanması gerektiğini belirtti.

Sürpriz çağrı: Milli maçlar Ankara'da oynansın
Sürpriz çağrı: Milli maçlar Ankara'da oynansın
GİRİŞ 30.01.2015 15:48 GÜNCELLEME 30.01.2015 15:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, milli maçların oynandığı Wembley'i örnek göstererek, "Wembley Londra'da yani İngiltere'nin başkentindedir. Avrupa'daki diğer örnekler de gösteriyor ki milli takım ve federasyon kupalarının adresi başkent olmalıdır" dedi.

Kaynar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Olimpiyat Stadı ile ilgili projesini basından öğrendiklerini, birtakım problemleri çözülen stadın rüzgarla ilgili sorununun giderilmeye çalışıldığını hatırlattı. Stadın rüzgar problemine ilişkin plan ve projeyi olumlu bulduklarını dile getiren Kaynar, "Ancak tadilatın 30-40 milyon dolara mal olacağından bahsediliyor. Bu mütevazı bir stadın sıfırdan inşasıyla neredeyse aynı seviyede bir rakam. Misal Başakşehir Stadı'nın 60-70 milyon dolar civarında bir bedelle yapıldığını biliyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da biri yapım aşamasında 3 büyük statla Başakşehir ve Kasımpaşa'nın da sahalarının bulunduğunu hatırlatan Kaynar, sözlerine şöyle devam etti: "Beşiktaş'ın da kupa maçlarında değerlendirdiği Yusuf Ziya Öniş gibi statlar da İstanbullu futbolseverlerin ve takımların hizmetinde. İstanbul'da bu bolluk yaşanırken gelin görün ki Ankara'da Gençlerbirliği, 19 Mayıs Stadı'nın zemini bozulmasın diye kupa maçını Cebeci Stadı'nda oynuyor. Cizrespor maçında nasıl bir statta futbol oynandığını herkes görmüş oldu."

"Cebeci ve 19 Mayıs'ın dışında stat yok" 

"Atıl durumda bırakılıp tek bir çivi çakılmayan Cebeci ile 19 Mayıs haricinde Ankaralıların başka bir stadı maalesef yok" diyen Kaynar, diğer statların ise belediye tarafından sahiplenilmiş durumda olduğunu kaydetti. Afyon'daki 15 bin kişilik stadın yapımının yüzde 99 aşamasına geldiğini, Antalya'ya 33 bin kişilik stadın da yüzde 70'inin bittiğini, Batman'da 15 bin, Diyarbakır'da 33 bin kişilik stat projelerinin yapımına yeni başlandığını hatırlatan Kaynar, "Bunları anlamak ve mantıklı bulmak mümkün ama Konya'ya yapılan ve sırf plaka kodu nedeniyle 42 bin kişilik inşa edilen stat şaşırtıcı. 2 milyon nüfuslu Konya'ya 42 bin kişilik stat yapılırken 4 milyonluk İzmir'e 15 bin kişilik stat yeri tahsis ediliyor. Ankara'da ise henüz bu seviyeye bile gelemedik" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'da stat için henüz yer tahsisinin bile yapılmamasının çok üzücü bir durum olduğunu dile getiren Hakan Kaynar, "Bala, Polatlı, Çubuk gibi yerleri önerirlerse de bizim için şaşırtıcı olmaz. Stadyumu çölün ortasına yapsanız dahi müdavimini bir şekilde buluyor. Cebeci gibi Ulus gibi birçok merkezi yer varken muhtemelen bir bahaneyle futbol bu merkezlerden uzaklaştırılacak. Birilerinin daha önceden duyumlarla edindiği arsalarda yeni statlar yapılacak. Bunlara futbol köyü gibi de sevimli isimler koyarak bir nevi gözler boyanacak" ifadelerini kullandı.

Milli maçların ve kupa finallerinin Olimpiyat Stadı'nda oynanması fikrini kabul etmesinin mümkün olmadığını savunan Kaynar, sözlerini şöyle tamamladı: "Fatih Terim'in İsveç ile oynanan hazırlık maçından sonra Ankara seyircisine ettiği teşekkürün üzerinden çok zaman geçmedi. Ankara'daki seyircinin bir puan maçında daha da coşkulu olabileceği ve eleme maçlarının burada oynanabileceği bizzat Terim'in beyanlarıdır. Aynı gün en güzel stadın buraya yani Ankara'ya yapılması temennisini de Fatih Terim'den duymuştuk. Terim'in projesinde Wembley örnek gösterildi. Wembley, Londra'da yani İngiltere'nin başkentindedir. Avrupa'daki diğer örnekler de gösteriyor ki milli takım ve federasyon kupalarının adresi başkent olmalıdır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Gyan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sırf başkentte diye taraftarı olmayan Gençlerbirliği'ne stad yapılmasını isterken, ligin seyirci ortalaması birincisi Konya'ya yapılan stadı fazla bulmak çok da mantıklı değil. Hem de Batman'la, Afyon'la kıyaslamış. İzmir'den de büyük olacak tabi Konya'mın stadı.
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    Taraftarı bile olmayan bir kulüp Konya ya laf çakıyor :)
    Cevapla
  • kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    bencede öyle yapılmalı sadece ankara değil herhangi bir farklı il olabilir istanbul olmasında. istanbulda oynanan maçlarda gruplaşma çok oluyor ve takım desteksiz bırakılıyor
    Cevapla
  • konya 9 yıl önce Şikayet Et
    Konya'ya ve Konyaspor'a laf atacağına işine bak hakan efendi. Zoruna gittiyse çıkar paranı yaptır stadını.
    Cevapla