Stancu'nun hedefi ilk 8

Gençlerbirliği'nin Rumen golcüsü Bogdan Stancu, puan cetvelinde bulundukları yeri hak etmediklerini belirterek, "En az ilk 8'de yer almalıyız" dedi.

Stancu'nun hedefi ilk 8
Stancu'nun hedefi ilk 8
GİRİŞ 13.02.2014 11:14 GÜNCELLEME 13.02.2014 11:14

Stancu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde üst üste iki maçtır kaybettiklerini ve puan cetvelinde 13. sıraya gerilediklerini hatırlatarak, üst sıralardan biraz uzaklaştıklarını söyledi.

Gençlerbirliği'nin iyi futbolculardan kurulu kaliteli bir takıma sahip olduğunu vurgulayan Stancu, "Ligde kesinlikle bulunduğumuz pozisyonu hak etmiyoruz. En az ilk 8'de yer almalıyız. Biz o potansiyele ve oyuncu gücüne sahibiz. Umarım biran önce toparlarız ve hak ettiğimiz yere geliriz" diye konuştu.

Kariyer planlaması hakkında da bilgi veren Stancu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de bulunduğum ve Gençlerbirliği'nde oynadığım için çok mutluyum. Tabii ki her futbolcu gibi daha iyi bir ligde oynamak isterim. Ancak Spor Toto Süper Lig'de iyi. Elimden gelen en iyi performansı göstermek istiyorum. Geleceğe yönelik bir plan yapmıyorum. Sadece içinde bulunduğum zaman içerisinde en iyi performansı göstermeye çalışıyorum."

Stancu, teknik direktör Mehmet Özdilek yönetiminde artan performansıyla ilgili ise "Mehmet Hoca ile iyi çalışıyoruz, bir sıkıntımız yok. Antrenmanlarda çok çalışıyorum. Gün geçtikçe performansımın artırması için uğraşıyorum" ifadesini kullandı.

"Takımın başarısı daha önemli"

Spor Toto Süper Lig'de daha önce Orduspor formasıyla 11 gole ulaşan Stancu, Türkiye'deki kendi gol rekorunu geliştirmek gibi bir amacının olmadığına dikkati çekerek, "Bu sezon 9 golüm var. Ancak benim için kaç gol attığım önemli değil. Tabii ki gol atmak istiyorum ama önemli olan takımın durumu. Takımın başarısı benim gollerimden daha önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Rumen milli futbolcu, gol krallığı gibi bir iddiasının bulunmadığına da değinerek, "Hiçbir zaman sezon öncesi şu kadar gol atmalıyım diye bir hedef koymuyorum. İyi performans göstermek ve her zaman iyi olmak gibi bir amacım var" dedi.

"En ileri uçta mutluyum"

Stancu, saha içerinde en çok verimli olduğunu düşündüğü mevkiyle ilgili ise şunları söyledi:

"En ileri uçta mutluyum. Daha farklı mevkilerde de oynadım. İkinci forvet ve sol kanat pozisyonlarında da görev aldım ama öncelikle oynamak istediğim mevki şu an görev aldığım bölge, yani en ileri uç. Gençlerbirliği'nde tek forvet oynuyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Daha önce Orduspor'da çift forvet oynadık. Benim için fark eden çok bir şey yok. Çift forvet de oynasak performansımı etkileyecek bir unsur yok. "

Şampiyonluk yarışı

Türkiye'de ilk olarak Galatasaray forması giyen Stancu, sarı-kırmızılı takımın lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indirmesi hakkında da "Kimin şampiyon olacağını tahmin etmek güç. İki takım da çok iyi. 4 puan fark var ama önlerinde oynamaları gereken 14 maç var. Bu konuda bir şey söylemek çok zor" diye konuştu.

KAYNAK: AA