Buruk: Türk futboluna damga vuracak

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, "Muhammet Demir, bana göre gelecekte Türk futbolunun önemli isimlerinden birisi olacak" dedi.

Buruk: Türk futboluna damga vuracak
Buruk: Türk futboluna damga vuracak
GİRİŞ 14.05.2015 12:48 GÜNCELLEME 14.05.2015 14:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Buruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muhammet Demir'in futbolla ilgilenen herkesin yakından tanıdığı bir isim haline geldiğini söyledi.

Muhammet Demir'in performansı ve kalitesiyle her takımın kadrosunda görmek istediği bir oyuncu olarak dikkati çektiğini ifade eden Buruk, "Muhammet her şeyin dışında çok iyi bir insan ve iyi bir profesyonel. Ayrıca bu işi severek yaptığını da her fırsatta gösteriyor" diye konuştu.

Oyuncusunun futbol anlamında en iyiyi hak ettiğini dile getiren Okan Buruk, şöyle konuştu:

"Bana göre Muhammet iyi bir takım oyuncusu. Oynadığı her maçta elinden geleni yapmaya çalışıyor. Muhammet gibi bir oyuncuyu her hoca takımında görmek ister. Bana göre gelecekte Türk futbolunun önemli isimlerinden birisi olacak. Muhammet benim oyuncum olduğu için ve beraber çalıştığım için mutluluk duyuyorum. Uzun yıllar beraber de çalışmak isterim. Henüz 22 yaşında olan Muhammet gelecek vaat ediyor."

Okan Buruk, 6 hafta sonra golle buluşan futbolcusuyla ilgili, her golcünün zaman zaman tutuk geçen dönemlerinin olabileceğini ama Muhammet Demir'in suskun olduğu haftalarda da takımına katkı sağlayabilmek için elinden geleni yapmaya özen gösterdiğine şahitlik ettiğini kaydetti.

6 haftalık suskunluk geride kaldı

Güneydoğu Anadolu temsilcisinin gol yollarındaki en önemli ismi olarak dikkati çeken Muhammet Demir, 6 haftalık gol orucunu Çaykur Rizespor maçında bozdu.

Bu sezon attığı gol sayısını 10'a çıkaran Muhammet Demir, takımın en skorer oyunhcusu oldu.

Kırmızı-siyahlı ekipte Chibuike, Chico ve Erdem Şen dörder gol atarken, diğer 4 golü ise Mustafa Durak ile devre arasında takımdan ayrılan Oğulcan Çağlayan kaydetti.

2017'ye kadar sözleşmesi var

Bursaspor altyapısında yetişen Muhammet Demir, 24 Mayıs 2009'da Gaziantepspor ile oynanan müsabakanın son 4 dakikasında Bursaspor formasıyla oyuna girerek ilk Süper Lig maçına çıktı.

2010-2011 sezonunun devre arasında Gaziantepspor'a bedelsiz transfer olan 22 yaşındaki futbolcu, lig öncesi hazırlık maçlarında dikkatleri üzerine çekmesi üzerine kırmızı-siyahlı yönetim, Muhammet Demir'in sözleşmesini 2016-2017 sezonu sonuna kadar uzatmıştı.

YORUMLAR 3
  • Öz ÖZTÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Transfer dönemi yaklaştı, pazarlama stratejileri bunlar:
    Cevapla
  • uygur 8 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir belki ama her maça takımı, beşiktaş maçındaki gibi Çanakkale Geçilmez çıkartırsan Okan efendi adam hala tipik yerli forvet olarak kalır.
    Cevapla
  • Belcika Cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    22 yasina gelmis daha damga vuramamis mi? avrupada 17 18 yasinda futbolcular dunyaya damga vuruyor..Maalesef futbol anlayisimiz cok zayif anlamiyoruz futbolu baba!!
    Cevapla