Süper Lig'in yıldızı hayalindeki ligi açıkladı

Gaziantepsporlu forvet oyuncusu 22 yaşındaki Muhammet Demir, İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) oynamak istediğini söyledi.

Süper Lig'in yıldızı hayalindeki ligi açıkladı
Süper Lig'in yıldızı hayalindeki ligi açıkladı
GİRİŞ 06.11.2014 11:36 GÜNCELLEME 06.11.2014 11:36

Spor Toto Süper Lig gol krallığında Galatasaraylı Burak Yılmaz, Beşiktaşlı Olcay Şahan ve İstanbul Başakşehirli Semih Şentürk'le beraber 4 golü bulunan Demir, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle zorlu iki yılı geride bıraktı. Sezona gollerle başlayan genç forvet, oynadığı maçlarda kaydettiği gollerle takımına puanlar kazandırmaya devam ediyor.

Demir, yaptığı açıklamada, sakatlıklar nedeniyle kaybettiği iki yılı en kısa sürede telafi etmek istediğini söyledi.

Sakatlık döneminin ardından lige adapte olmanın zor olduğuna işaret eden Demir, kısa sürede formunu en iyi seviyeye getirmek için çalıştığını belirtti.

Bunu başaracağına inandığını dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Sakatlıktan sonra süreci iyi değerlendirmek, çok çalışmak lazım. Yönlendiren insanların da iyi olması gerekiyor. Geri dönüşün bu şekilde iyi olacağını düşünüyorum. Yoksa yine sıkıntı yaşanabilir. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ve adapte olmak için uğraşıyorum. Tabi bu biraz zor, açıkçası biraz zamana ihtiyacım var."

Forma giydiği maçlarda boş geçmek istemediğini vurgulayan Demir, gol krallığı için konuşmanın erken olduğunu ifade etti.

Uzun süredir sahalardan uzak olduğuna dikkati çeken Demir, "Elimden gelenin en iyisini yapıp ligi en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Takımların taşların yerine oturmaması golcüleri de etkiliyor. İstedikleri pası alamıyor ve oyunu oynayamıyorlar. Takımlar kendini buldukça golcüler de kendilerini bulacaktır" dedi.

"La Liga'da oynamak istiyorum"

Demir, futbola ilk başladığı yıllarda İngiltere Premier Ligi'ni beğendiğini, küçüklüğünden beri yurt dışında futbol oynamak istediğini söyledi.

Oynadığı futbolun stilinin farkına vardıkça daha çok La Liga'yı sevmeye başladığına işaret eden Demir, "İspanya liginde futbol oynamak isterim. Bunda Arda Turan'ın etkisi var ama İspanya futbolunun da etkisi var. Bu ligi futbol anlayışıma daha yatkın görüyorum" diye konuştu.

"Sadece teknik direktör değil, ağabeylik ve babalık da yapıyor"

Spor Toto Süper Ligi de değerlendiren Demir, özellikle 1-2 yıldan beri ligdeki bütün takımların birbirini yenebildiğini söyledi.

Bunun da kendileri için avantaj olduğunu belirten Demir, "Üst sıralara oynamak istiyorsak, her takımın maçı bizim için önemli oluyor. Kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Bu avantajı değerlendirmek lazım" ifadelerini kullandı.

Demir, Gaziantepspor'un bu sezon daha iyi olduğunu, bunda da diğer takımların, kulüpteki arkadaşlığın ve teknik direktörün etkisinin olduğuna dikkati çekti.

Takım içindeki birlik ve beraberliğin başarıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Demir, şunları kaydetti:

"Okan hoca takımın sadece teknik direktörü değil, ağabeylik ve babalık da yapıyor. Bizimle ilgileniyor. Kötü gittiğinde de iyi gittiğinde de her zaman kendilerine güvenen bir hocanın kenarda olduğunu bilmek oyuncuları etkiliyor. Bunun da sahaya yansıdığını düşünüyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL