Ünal Aysal: Arda'yı geri istedik / VİDEO

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, bir TV programına konuk oldu. Aysal, burada önemli açıklamalar yaptı.

Ünal Aysal: Arda'yı geri istedik / VİDEO
Ünal Aysal: Arda'yı geri istedik / VİDEO
GİRİŞ 26.09.2012 14:07 GÜNCELLEME 26.09.2012 15:40

İşte Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın açıklamaları...

ARDA'YI GERİ VERİN DEDİM AMA KABUL ETMEDİLER

- Atletico Başkanı'na ''ödemelerde zorlanıyorsanız Arda'yı geri alırız'' dedim ama kabul etmediler.

- Fatih Terim çok deneyimli bir hocamız. Bizde 1 tane CEO var. O da Lutfi Arıboğan. Onun altında direktörler var. Fatih Terim de futbolun patronu.

BUGÜN RİVA'NIN SATIŞINA GEREK YOK

- Bizim 107 senelik bir geçmişimiz var. Bizde her şey kolay kolay değişmez. Ama bugün gelinen durum burada biraz acele etmemiz gerektiğini gösteriyor. Ben de biraz cesur davrandım. Sene sonuna kadar tüm idari yapımızı oturtacağız.

- Ben seçildikten sonra yetki kongresi yaptım ve yetkiler aldım. Bunlardan biri e hisse senedi satımıydı. Yüzde 45'e kadar hisse senedi sattım.

- Biz ortaya nakit koyduk. Riva, kulübün malıdır. Kulüp onu satarsa içeri nakit olarak koyar. Bugün için ihtiyaç yok.

- Barcelona'nın senelik bütçesi 450 milyon Euro. Manchester'in 480 milyon Euro. Galatasaray'ın 108 milyon Euro. Biz kendimizden kat kat büyük takımlarla başa baş yarışıyoruz.

UEFA KRİTERLERİNE UYGUNUZ

- Bizim yeni sermaye artışı yapmak için yeni değerler yaratmalıyız.

- Benim hiçbir sıkıntım yok. Yaptığım şeylerim doğru ve ahlaki olduğunu düşünüyorum. Sportif şirketlere yatırım yapacak kişiler uzun vadeleri rant beklemeli.

- 2014'te kadar gelirler temlikli. Ondan sonrakileri devrettik. Galatasaray'in para akisi UEFA kriterlerine gayet uygundur.

- Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye çok büyük katkıları olan biri. Başarılı olup olmadığını Fenerbahçeliler belirler. Efsane zamana yenilmemektir. Siz 8 sene çok başarılı olursunuz ama 9. sene de kimse sizi hatılamıyorsa efsane değilsinizdir.

GALATASARAY'DAKİ EN BÜYÜK HEDEFİM

- Galatasaraylılara vermiş olduğum sözleri tutup, yerine getirebiliyorsam 1 sene de 10 sene de 20 sene de kalırım. Başarıyı yakalayamadığım gün giderim. Başarı şampiyon olmak değil. Bu bir meyve. Galatasaray'ın dünyanın en büyük 10 kulübü arasına girmeye çalışacak. Benim yapmaya çalıştığım şey bu.

YÖNETİCİLERİMİZ KAKA İLE GÖRÜŞTÜ AMA

- Kaka ismi benden çıkmadı. Bir gazeteci ortaya attı ama doğru bir isimdi. Ben hiçbir futbolcu ile görüşmedim. Kaka bir süre daha Avrupa'da kalmak istediğini söyledi. Bizim çok iyi bir takımımız var. Bu takım bu şekliyle de başarılı olur. İleride hocanın bir isteği olursa biz gerekeni yaparız.

GALATASARAY'A KÖTÜ GÜNLER YAŞATMAYACAĞIZ

- Her 3 ayda bir UEFA'ya rapor veriyoruz. Borcumuzu zamanında ödeyemezsek UEFA'nın ciddi tedbirler alma hakkı var. Biz Galatasaray'a böyle bir şey yaşatmayacağız.

GEÇTİĞİMİZ 10 YILDA G.SARAY'IN BORCU HEP ARTMIŞ

- Türkiye'de şampiyon olursanız 15 milyon, 2. olursanız 13 milyon alıyorsunuz. O nedenle dışarıyı hedefliyorsunuz. Dışarıya çıkınca bunun 4-5 katını alıyorsunuz.

- Bir takım tedbirler alınması gerekiyor. Geçen 10 senede Galatasaray'ın borçlanma yapısına bakarsasanız 2-3 milyon Dolar'dan başlayıp 327 milyon Dolar'a kadar çıkmış. Her yıl giderek artmış.

- Kulübümüzün borcu 215 milyon Dolar'a kadar geriledi...