Galatasaray'da Terim'in tatlı derdi

Süper Lig'in ilk maçında Kasımpaşa'yı 2-1 yenen Galatasaray'da Umut Bulut, Emre Çolak ve Dany'nin başarılı performansı Teknik Direktör Fatih Terim'in kadro tercihlerini yeniden gözden geçirmesine neden oldu.

Galatasaray'da Terim'in tatlı derdi
Galatasaray'da Terim'in tatlı derdi
GİRİŞ 22.08.2012 11:36 GÜNCELLEME 22.08.2012 11:36

Hacı Hasdemir'in haberi

Sezon başında ilk 11'de düşünülmeyen üç yıldız, pazar günü Beşiktaş ile oynanacak zorlu derbide de Terim'in yeni gözdeleri olacak Deneyimli taktisyen, hazırlık kampında yeni transferlerden Umut ve Dany ile genç Emre'yi iyi birer yedek oyuncu olarak görüyordu. Hücum hattında tecrübeli çalıştırıcı, geçen yılın gol kralı Burak Yılmaz ve Johan Elmander ikilisi üzerinde duruyordu. Burak'ın geçen yıldan kalan iki maçlık cezası sebebiyle forma giyen Umut'un başarılı futbolunun ardından Terim, forvette yeni arayışlara girdi.

Süper Kupa finalinde Fenerbahçe'ye ve önceki gün de ligde Kasımpaşa'ya 2'şer gol atan Umut Bulut, şimdiden takımdaki yerini sağlama aldı. Sarı-Kırmızılı takımın teknik patronu şimdi yıldız golcünün yanında Elmander ile Burak ikilisinden hangisini oynatacağına karar vermeye çalışıyor.

Galatasaray yönetimi, sezon başında teknik heyetin raporu doğrultusunda yüksek maliyetlerine rağmen ön liberoya Melo, sol kanata da Amrabat'ı takıma kazandırdı. Transfer süreçleri uzayan iki oyuncunun antrenman ve maç eksiği genç Emre'ye yaradı. Son iki maçta sahaya çıkan yıldız futbolcu, forma şansını iyi kullandı. Hem sol kanatta hem de ön liberoda mükemmel futbol sergileyen genç krampon, Beşiktaş derbisinde ya Amrabat ya da Melo'yu yedek kulübesine gönderecek. Geçen sezon savunmanın ortasında oynayan Semih Kaya ile Ujfalusi başarılı futbollarıyla şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu. Süper Kupa finalinde cezalı Ujfalusi ile Kasımpaşa karşısında da sakat Semih Kaya'nın yerine forma giyen Dany, başarılı futboluyla teknik heyetin gözüne girmeyi başardı. Tecrübeli teknik adam, şimdi derbide Dany'i sahaya sürecek. Kamerunlu oyuncunun yanında da Semih veya Ujfalusi'den birini tercih edilecek.

(zaman)