Abel Xavier: G.Saray'da Müslüman oldum

Galatasaray'da bir sezon oynamasına karşın iz bırakmayı başaran Portekizli Abel Xavier, manevi dünyasına dair dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Abel Xavier: G.Saray'da Müslüman oldum
Abel Xavier: G.Saray'da Müslüman oldum
GİRİŞ 12.04.2020 13:20 GÜNCELLEME 12.04.2020 16:01
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

2003 yılında Liverpool'dan kiralık olarak Galatasaray forması giyen, Mozambik'in teknik direktörü Portekizli Abel Xavier, Türkiye'de Hristiyanlıktan Müslümanlığa geçişini anlattı ve İslam'ı seçtikten sonra Faisal adını aldığını söyledi.

 

 

Abel Xavier'in açıklamaları şu şekilde;

Beni Abel, Faisal ya da Abel Faisal Xavier olarak çağırabilirsiniz. Aynı isimle kalabilirdim ancak İslam dünyasındaki tarihi bir isimle de çağrılmak benim için gurur duyduğum bir şey oldu. Böyle bir isme sahip olduğum için mutluyum.

 

 

"HUZURU İSLAMDA BULDUM"

Acı çektiğim zamanlarda, huzuru İslam'da buldum. Barışı, eşitliği ve umudu aşılayan bir dini yavaş yavaş öğrendim. Kendimi böyle çözdüm.

"SAHADA ÇOK YARGILANDIM"

20 yıllık futbolculuk hayatımda, sahadaki hareketlerin nedeniyle çok yargılandım ve aslında kimse beni tam olarak tanımıyordu. İçinde her an patlayabilecek bir volkan vardı. İslam ile kendimi özdeşleştirmem, 2003 yılında Galatasaray'da oynarken başladı. Müslüman bir ülkede olmak, hayatımın değişmesine neden oldu.

"ARAP DÜNYASINA İLGİM VARDI"

Arap dünyasına hep derin bir ilgim vardı. Mozambik'te doğdum, 20 milyonun 6 milyonu Müslüman ve bunu unutmadım. Ben de kendimi Arap dünyasının bir parçası olarak gördüm. Bir Hristiyan'dım ancak Portekiz dışındaki hayatım hep İslam'ın içinde geçti ve huzuru, dengeyi böyle buldum. Bana olan her şeyle savaşma şansını verdi bu. Görünüşümü değiştirdiğim zamanlar oldu ancak görünüşümü değiştirmiş olmam, içimdekileri değiştirdiğim anlamına gelmedi hiçbir zaman.

"İSLAM SONRASI DAHA AÇIK BİR İNSAN OLDUM"

Müslümanlığı seçtikten sonra daha özgür, daha açık bir insan oldum. Allah'ın bize verdiği bir hayat var ve İslam'ın değerlerini temsil etmeliyiz. Sadece dış görünüşümle değil, görüşlerimle de kendimi anlatmak istedim ve futbolu bıraktım. Futbola devam ettiğim zaman, İslam'ın gerektirdiği her şeyi, örneğin oruç tutmak, yapamıyordum.

"BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ"

Gücümü, bilinirliğimi, dünyanın daha iyi bir yer olması için kullanmak istiyorum. Sadece 1-2 insana değil, milyonlarca insana yardım etmek istiyorum. Irka, renklere, başka bir şeye bakmadan, hep birlikte hareket etmeliyiz.

YORUMLAR 33
  • Bremenli 3 yıl önce Şikayet Et
    hoşgeldin kurtuluş gemisine yüce ALLAH ım imanını kabul eylesin inşallah hakiki müslüman olmak dileği ile bizimkiler gibi olma inşallah bizim milletin çoğu konuşurken hz ömer uygulamaya gelince hepsi turist ömer. yüce ALLAH ım islah eylesin hepimizi inşallah
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım gs.'da Müslüman olur.
    Cevapla
  • Mehmet Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Allah yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşimizi tebrik ederim. Rabbim böyle kardeşlerimizin sayılarını artırsın inşallah.
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    ne değişir ki, 8-9 milyarda 1-2 milyon müslüman olması ...
    Cevapla
  • yüksel oduncu 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olan kişi için çok şey farkeder.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlık karamsarlık dini değil ümit dinidir.Gavur ülkede her insanın sorumluluğu var.Dini tebliğ etmek gibi mesela diğer örnek bak Xavier kurtulmuş darısı diğerlerin başına biz müslümanlığı düzgün yaşarsak diğer topluluklar müslümanlığa geçer demekki sorun bizdeymiş ki onlardan farkımız yokki gerçeği güzel ahlakı göremiyorlar.İslam güzel ahlaktır çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle