Galatasaray'dan rest! 'Ya indirim yap, ya da git'

Mart ayında maaş ödemesini sorunsuz yapan yönetim, Falcao başta olmak üzere, Belhanda, Feghouli ve Muslera'dan indirim bekliyor.

Galatasaray'dan rest! 'Ya indirim yap, ya da git'
Galatasaray'dan rest! 'Ya indirim yap, ya da git'
GİRİŞ 06.04.2020 11:58 GÜNCELLEME 06.04.2020 12:38
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Mart ayında maaş ödemelerini sorunsuz yapan Galatasaray'da şimdi gözler nisan ayına çevrildi. Ancak bu çok da kolay olmayacak. Zira kasaya giren yeni bir kaynak yok. Bu nedenle Galatasaray birçok kulüp gibi futbolcu maaşlarında indirime gitmek için kolları sıvadı.

 

 

HUKUK EKİBİ YAZIYI GÖNDERDİ

Galatasaray yönetimi başta 5 milyon Euro alan Falcao olmak üzere, Younes Belhanda, Feghouli ve Muslera'dan indirim bekliyor. Bir süredir TFF, UEFA ve FIFA ile resmi görüşmeler yapan sarı-kırmızılı yönetim futbolcuların menajerlerine hukuk ekibi tarafından hazırlanan bir yazı gönderdi.

 

 

ARTIK YANIT BEKLENİYOR

Yazıda, sözleşmelerde indirim yapılması için 'pandemi'nin hukuken mücbir bir sebep kabul edildiği belirtilerek, "Olağanüstü bir hal yaşıyoruz. Maaşlarınızı ödeyemeyecek duruma gelmemek için ücretlerinizde belli oranlarda indirim yapmak zorundayız. Futbola ara verildiği bu ortamda bu talebimizi olumlu karşılayacağınızı düşünüyoruz" ifadesi kullanıldı. Şimdi özellikle yüksek ücretleri bulunan oyunculardan olumlu dönüşler bekleniyor.

BANKALAR BİRLİĞİ İLE MASAYA

Mali anlamda çıkış arayan Galatasaray, Bankalar Birliği ile de görüşecek. Başkan Mustafa Cengiz ile yöneticiler Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay'ın tele-konferans yöntemiyle katılacağı toplantının ilk gündem maddesi Ağustos ayında yapılacak ilk taksit ödemesi... 2.5 milyon euroluk ödemenin en azından 2021 yılına ertelenmesi talep edilecek. Yönetim ayrıca mücbir sebeplerden dolayı, Bankalar Birliği ile imzalanan anlaşmanın şartları, ödeme şekilleri, faiz oranları, taksitleri ve vadelerinin bir kez daha gözden geçirilmesini talep edecek.

TFF, FIFA VE UEFA'DAN DESTEK ALINDI

Galatasaray yönetiminin maaş indirimi konusunda oldukça ciddi olduğu ve kabul etmeyen oyuncularla yollarını ayırmaya kadar gidecek bir süreç yaşanabileceği bildirildi. Hukuk ekibi mücbir sebepleri masaya yatırdı, TFF, FIFA ve UEFA'dan bu yönde destek alındı. Şimdi gelecek yanıtlar beklenirken özellikle de performansında büyük düşüş olan Belhanda'da gözler...

BELHANDA İLE FARKLI FORMÜL

Yönetimin, Faslı oyuncunun, 3.3 milyon euro olan maaşını 2 milyon euroya çekmek istediği, anlaşma olmazsa yolların ayrılabileceği ifade edildi. Son dönemde inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Belhanda'nın Galatasaray ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 65
  • ?????????? 3 yıl önce Şikayet Et
    muslera gitmesin
    Cevapla
  • cennes 3 yıl önce Şikayet Et
    yarin bir gun ligler bir sekilde baslayacak ve bitecek .adamlar niye indirim yapsin kerizmi
    Cevapla
  • Yalvarin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bol keseden imza attirirdaniz sonuç böyle olur bilet fiyatlarindada indirim yapın ben olsam kabul etmem en güzelini cagne yaptı bunlara bu yakışır dağıtın paraları başarı yok 1 tane yönetici görmedim işi bilen
    Cevapla
  • SAMSES 3 yıl önce Şikayet Et
    işi mi bilmiyor? öyle biliyorlar ki, hesap verme dertleri olmadığı için borç ile futbolcu alıyorlar. bizim saf taraftar da havaalanlarına akın edip milyon dolarlar için gelen yabancıları omuzlarına alıyorlar. babasının elini öpmeyenler elin yabancısını nasılda alkışlıyorlar.
    Cevapla
  • Hilmi kondaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi
    Cevapla
  • Hilmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes parasını alsınn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle