Onyekuru lig tarihine geçmek istiyor

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın kazandığı şampiyonlukta büyük rol oynayan ve bu sezon devre arasında Monaco'dan sezon sonuna kadar kiralanan Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru, Galatasaray formasıyla kulüp ve Süper Lig tarihine geçmek istiyor.

Onyekuru lig tarihine geçmek istiyor
Onyekuru lig tarihine geçmek istiyor
GİRİŞ 28.03.2020 00:01 GÜNCELLEME 28.03.2020 00:01
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın kazandığı şampiyonlukta büyük rol oynayan ve bu sezon devre arasında Monaco'dan sezon sonuna kadar kiralanan Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru, Galatasaray formasıyla kulüp ve Süper Lig tarihine geçmek istiyor. Sarı kırmızılı kulüp tarihinin en golcü oyuncusu olmak isteyen Onyekuru'nun diğer hedefi lig tarihinde en çok gol atan Nijeryalı olmak.
 

Galatasaray'da geçen sezon oynadığı futbolla şampiyonlukta önemli rol oynayan ve bu sezon devre arasında Monaco'dan kiralanan Nijeryalı oyuncu Henry Onyekuru, Galatasaray'a olan bağlılığını devamlı olarak dile getiriyor. Sezon sonunda sarı-kırmızılı takımın bonservisini almasını isteyen Nijeryalı futbolcu, kaptanı Muslera gibi Galatasaray ve Süper Lig tarihine geçmek istiyor.

EN ÇOK GOL ATAN NİJERYALI OLMAK İSTİYOR

Muslera, Galatasaray formasıyla en çok maça çıkan yabancı futbolcu olurken Onyekuru ise Galatasaray'da en çok gol atan yabancı futbolcu ve ligde en çok gol atan Nijeryalı olmak istiyor.

ÖNÜNDE YILDIZLAR VAR

Galatasaray tarihinde en çok gol atan yabancı 74 golle Romanyalı efsane Gheorge Hagi. İkinci sırada ise 61 golle Çek yıldız Milan Baros bulunuyor. Süper Lig tarihinin en golcü Nijeryalısı ise 65 golle 2019 yılında hayatını kaybeden Isaac Promise.

İŞTE EN GOLCÜ NİJERYALILAR

Isaac Promise - 65
Eneramo - 35
Emenike - 34
Okacha - 30
Umar Aminu - 27
Uche - 26

Nwakaeme - 20
Eduok - 20
Amokachi - 19
Onyekuru - 15
Chibuike - 11
Kayode - 9
Ohen - 9
Ekigho - 9
Lawal - 8
Onazi - 6
Aghahowa - 6

YORUMLAR 5
  • Atmaca 4 yıl önce Şikayet Et
    Liğ. Oynanıyorda biz niye izleyemiyoruz. Nerde. Oynuyor bu. Kumdami
    Cevapla
  • Orhun 4 yıl önce Şikayet Et
    50 gol zor atarsın
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Gecti Tarihe 20 yil sonra FB yi tek basina dagitti daha nasil olsun
    Cevapla
  • Ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    O maçta bütün takım çok güzel oldu... onyekuru attığından çok atamadiklarini tartışmak lazım.. son vuruşları yetersiz... 5 lik maçtı..
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    önce boş kaleye gol nasıl atılır onu öğrenmeli
    Cevapla