Terim'den TFF'ye tepki! 'Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz'

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisinin ardından açıklamalarda bulundu ve koronavirüs salgınına değindi.

GİRİŞ 15.03.2020 22:09 GÜNCELLEME 15.03.2020 23:26
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Süper Lig'in 26'ncı haftasında Beşiktaş ile oynadıkları derbi maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

 

 

Terim, "Futbolcular koronavirüs sebebiyle tedirgindi" şeklinde yöneltilen soruya, "Niye tedirgin oluyor ki futbolcular? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) böyle yapıyorsa demek ki bildiği bir şey vardır.  Rahat olsunlar futbolcular, ben söylerim onlara. Açıkçası maçın öncesi ve sonrasında işin ruhuna aykırı olan maalesef hazırlık dönemi artı maçın içerisinde taraftarın olmaması ve tabii bu süre içinde akılların tamamen hastalıklar, başka hadiselerde olması oyuncularımızın konsantre olamamalarına neden oldu ki bundan daha doğal bir şey olamaz. Onları eleştirmeyeceğim. Buna rağmen 50 bin taraftardan yoksun olmak kolay değil, özellikle Beşiktaş gibi ciddi bir rakip, şampiyon adaylarından biri. Hapsettiğimiz bir oyunda kazanamadık. Onları tebrik ediyorum çünkü biz kendilerine mantıklı bir şey açıklayamadık. Nedeni dünyada her taraf erteletti, FIFA ilk defa 'iki ay içinde isterseniz milli takıma oyuncu vermeyebilirsiniz' dedi, kural vermektir. Türkiye'de aklınıza gelebilecek her kurum kuruluş evlerine gönderildi, toplantıları iptal etti. Futbol, basketbol, hentbol gibi sporlar devam ediyor. Bunlar temas oyunu. Oyuncuya temas etme, 1.5 metrede dur mu diyelim? En büyük espri, Tenis Federasyonu'nun maçlarını ertelemesi 2 gece önce. Tuhaf bir şeyler var ama mutlaka bilimsel bir açıklaması vardı. Kimse açıklama yapmıyor ama. Tuhaf. çarşamba günü seyircili oynuyoruz, cuma günü lig seyircisiz oynanır. Böyle olunca futbolun ruhunu geri istiyorum, derbilerin güzel şekilde oynanmasını istiyorum ama en önemlisi beraber her şeyini paylaştığım taraftarımı istiyorum" diye konuştu.

"BİZİM GİBİ TAKIM SPORLARINDA EĞER ERTELESENİZ BU BELA VİRÜSTEN KORUNACAĞIZ"

 

 

Fatih Terim, karşılaşmaların seyircisiz oynanması ile ilgili olarak, "Herkesi bilgilendiriyorlar ama bizi bilgilendirmiyorlar neden seyircisiz oynadığımıza dair. Burada 850 kişi resmi görevli var, diğerleriyle bin kişi. Bizim gibi takım sporlarında eğer erteleseniz bu bela virüsten korunacağız. Birimizde çıkarsa Allah korusun. Top toplayıcı çocukların eldiven giymesi de bir şeyi ifade etmez. Bizim canımız yok mu? ailemiz yok mu? Hiç mi Allah'tan korkmuyorsunuz. Bu çocuklar, oyuncular, hocalar, hakemler işin aktörü. Bunlar olmazsa futbol olmaz, seyirci aktörü olmazsa da hiç olmaz. Bakın salı günü UEFA'nın toplantısı var bakın bakalım Avrupa Futbolcular Birliği çağırılmış mı? Bizde Futbolcular Birliği bir şey yapamaz. Hakemler Birliği yapamaz çünkü federasyonun uydusudur, gözetim altındadır ve onun bünyesinde. Yerli, yabancı oyuncuların nasıl bir araya gelemediğine de inanamıyorum. Biz de canımızı yolda bulmadık, koca koca ailelerin reisleriyiz. Bizi neden böyle kenara atıyorlar, derbiler böyle oynanmamalı, hiçbir maç böyle oynanmamalı. Siz konuşmayanlara bakmayın" diye konuştu.

Terim'in basın toplatısındaki açıklamaları ise şu şekilde;

"İşin tekniğine de girelim de, konu oynadığımız oyunun önüne geçmesin. Onu da bir ara konuşuruz herhalde. Global bir sorunla karşı karşıyayız. Ülkeler olağanüstü hal ilan ediyor. Sınırlarını kapatanlar var. İtirazımız yok. Okullar tatil edildi, uçuşlar durduruldu. Risk grubundakiler evinde. Meclis ve parti grup toplantıları iptal edildi, ülkedeki tüm etkinlikler iptal, gelişim ligleri iptal. Alt takımlarımızın hepsini yolladık. Kamu ve özel kuruluşlarda kritere göre evden çalışma esasına geçildi. Yanlış bir şey var mı? Tüm büyük ligler ertelendi, dünyadaki ve Avrupa'daki. Hiç aklınıza gelir miydi, NBA'in erteleneceği. NBA ertelendi.

Tenis maçları iptal edildi, ayrı sahalarda oynuyorlardı. Uluslararası Futbol Komitesi'ndeki tüm ligler iptal kararı aldı. Milyarlar, futbol insan hayatından önemli değil cümlesini, ana haberlerde, spor haberlerinde sürekli konuşuyorlar. Corona virüs böyle bir şey. Bizi toplumun uyuşturucusu gibi, seyircili oynanan bir spor dalını seyircisiz ve risk altında oynatıyorsunuz. Beraberlikten, puan kaybından ayrı konuşuyorum.

"HEPİMİZİN HAYATI TEHLİKEDE"

Türk futboluna net 50 senemi verdim. Bir grubun temsilcisiyim. Kimseyi kırmak, kimseyi üzmek niyetinde değilim. Ama doğruları da söyleyeceğim tabii ki. Demin de söyledim, bazıları söyleniyor, ben söylüyorum. Sağlığımız söz konusu, hayatımız söz konusu. 

Böyle de bir illet var, bu bir gerçek. Hepimiz yardımcı olacağız, elimizden ne geliyorsa. Ama hiç bizim hayatımız, oyuncuların hayatı, hatta basın mensupları. 850 kişi akrediteli. Diğer eklerle birlikte 1000 kişi. 1.5 metreden aşağı mesafemiz olmayacaktı hani? Oyuncuların öpüşmesine mani olabilir misiniz? İmkanı yok. Hepimizin hayatı tehlikede.

Bu maç olmasa evde değil misiniz? Ertelense, tüm futbolcuları evlerine yollasak, ekibi evlerine yollasak kimsenin bir günahı olmayacak. Ama bir tanemizden bir şey çıkarsa, hepimiz karantinaya gideceğiz. Top toplayıcı çocuklar bile. 

Florya'nın her tarafını dezenfekte ettik. Antrenman sonrası cuma günü herkes evine gittikten sonra. Oyuncular idmanda soyunmak istemediler, tekrar dezenfekte ettik. Yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz ama söylenen ile eylem çok örtüşmüyor. Bizde bin kişi olsa, 9 maç, 9-10 bin kişi. 10 bin kişiyi hangi bilimsel yaklaşım ve tedbirle oynatıyorsunuz? Benim söylemek istediğim bu.

Yoksa, karar alınmışsa, bizim muhatabımız TFF. Çarşamba diyorlar ki seyircili oynayacağız, akşam seyircisiz deniyor. Perşembe, bir takımımız seyircili oynuyor, cuma günü seyircisiz oynanıyor, hafta sonu da aynı. Çeşitli beyanlar var. Söz konusu olamaz diyor bir başkan yardımcısı. Söz konusu olamazsa sen niye UEFA toplantısına gitmiyorsun? Telekonferansla katılıyorsun.

4 tane unsur var arkadaşlar. Ben olmazsam, oyun olmaz. Futbolcu olmazsa oyun yine olmaz. Hakem olmazsa, maç idare edilemez. Seyircili olmazsa ne para kazanabilirsin, ne oyunun tadı kalır, ne tuzu kalır. Kimse de takip etmez. Dünyanın tüm ileri ülkeleri, futbol ve diğer sporlarda iptal. Biz değiliz. Peki değiliz, ama açıklama yok. Neden böyle yapıldı, yok. Beşiktaş bizim çok önemli rakibimiz. Buna rağmen ben takımımdan çok memnunum. Bir dakika corona virüsün konuşulmadığı olmadı. Yabancı oyuncularımız var, konsantre olmak mümkün değil. Yapay olur. Bu arada tüm futbolseverlere, tüm ülkeme söylüyorum, herkes dikkat etsin. Tüm bilim adamlarımızı dinliyoruz, yapmaya çalışıyoruz. İnşallah ülkemizde fazlası görülmez. Sağlık Bakanı'mızın da sürekli bilgilendirmesine teşekkür ederiz. İnşallah ülkemiz de bunu en iyi şekilde atlatacak."

"ŞU ANA KADAR KİMSEDEN TEK SES ÇIKMADI, HEPİMİZ PARANOYAK OLDUK"

Deneyimli isimlere kulak verilmesi gerektiğini kaydeden Terim, "Bana federasyon soracak. Problem burada. Ben değil, birkaç tecrübeli arkadaşıma da soracak. Kulüpler Birliği toplantısında bu gündeme gelecek. Futbolcular derneği sizce ne yapmalıydı? 

Şimdiye kadar çoktan toplanıp biz oynamıyoruz demeliydi. Antrenörler birliği hiçbir şey diyemez, dememiştir. İki satır kınama, hakemler birliği çıkıp da bir şey diyemez, diyemezler. Sendika olmadıkları sürece bu durumda kalacaklar. Futbolun ana unsurlarını devreye almazsanız, alacağınız kararlarda net olamazsınız. Hiçbir para, tecrübeyi satın almaz, yerine geçmez. İki hafta sonra milli takım arası yok mu? Milli takım arasına kadar erteleseydiniz, milli takım arasında baktınız vakalar bitti, bu arada oynardık.

"İSTEDİĞİNİZİ ŞAMPİYON İLAN EDELİM, OYNAMAYALIM KARDEŞİM..."

Benim çocuklarımın canı, neden önemli değil ya. Böyle bir şey yok. Ben bunu kendi adıma konuşmadım. Ben bunu Türk futbolu adına söylüyorum. Biz ülke olarak her yerde beraber olabiliyoruz, burada niye olmayalım ya? Böyle bir şey yok. Biz Süper Lig'de oynuyoruz, imkanlarımız çok iyi. 

Bende hem kaseti, hem raporu var. 2'nci Lig, 3'üncü Lig, BAL, Allah onlara yardım etsin. BAL'ı düşünemiyorum. İstediğinizi şampiyon ilan edelim, oynamayalım kardeşim birilerine zor gelecekse. Nedir bu, ben bunu anlamadım ki? Paranoya yapan bir adam da değilim, komplo teorileri de üretmem. Ama hepimiz paranoyak olduk. Zaten biz alışkınız, her sene bir zorluğa. Zorlaştırmaya alışkınız, seviyeler yükseliyor ya. Ama mantık olarak, bana göre şu ana kadar olmalıydı. Hiç bu kadar kısır bir hafta geçirdi mi Türkiye Ligi. Seyirci olsa böyle olmaz. Maalesef, üzülerek söylüyorum, şu ana kadar da tek kimseden ses çıkmadı. Bundan sonra da pek çıkacağını zannetmiyorum" diye konuştu.

"FUTBOL ALEMİNDE BİR ŞEY ÇIKARSA, HER TARAFTAN KARANTİNAYA GİDERİZ"

Başkanla devamlı istişare halinde olduklarını belirten Fatih Terim, "Galatasaray Kulübü olarak, başkanla devamlı istişare halindeyiz. Basit bir örnek vereyim. İlk antrenmanımız çarşamba günü. İki gün izin verdim. Hiç böyle izin vermedim. Çünkü oyuncuların psikolojileri bozuk. Bu böyle devam ettiği sürece, en sıkıntılı biziz. Şu salonda şu anda 67 kişi var. Çok da yakınsınız. Bir grup var, ya bize bir şey olmaz. Herhalde biz onlardanız. Bir grup var panikçi. O da kötü. Ama işte buyurun. Söylemimizle eylemimiz arasında çok büyük farklar var. İnşallah, futbol aleminde bir şey çıkmaz. Çıkarsa her taraftan karantinaya gideriz. Böyle bu iş. Maalesef" dedi.

"KAÇAN GOLLERİ ATMOSFERİN YAPAYLIĞINA VERİYORUM"

Maçla ilgili düşüncelerini de dile getiren Terim, "İşin teknik bölümüne gelince, Beşiktaş'ı kutluyorum. Onlar da gerçi taraftar önünde oynamak isterdi. Sergen Hocanın elinin değdiği belli olmuş. Çok iyi hocalık yapıyor, daha da iyi olacak. Oyunun hakimiz, her anlamda. Bir iki pozisyon verdik ama biz 18 içerisinde bulunduk ama gole ulaşamadık. Son pasların tercihleri yanlış oldu. Pas yüzdemiz özellikle 18 içerisinde daha düşüktü. 16 tane şut atmışız, bunun 10 tanesi ceza sahası içinde. Birini mutlaka yapmamız gerekirdi. Ben bunu atmosferin yapaylığına veriyorum. Eğer bir oyuncu bugün yürüyorsa, taraftar olsa koşar. Siz bile belki heyecanlanmadınız. O yüzden oyuncularımı da herhangi bir şekilde yermiyorum. Buna rağmen iyi oynadılar diyorum, iki takım oyuncularını da tebrik ediyorum" diyerek basın toplantısını noktaladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 156
  • Abidin Gülibik 4 yıl önce Şikayet Et
    Kararı veren Devlet, TFF değil. terim aptal değil, suçu TFF'ye atıp baskı kurmaya, takvimi sıkıştırmaya ve rakiplerini yormaya çalışıyor. Açıkça oyuncuları ayaklanmaya çağırıp provokatörlük yapıyor, toplumda panik oluşturmaya çalışıyor. . Sağlık çalışanları da "bizim canımız yok mu" deseler ne olur? Yaptığı tam ahlaksızlık.
    Cevapla
  • halk2 4 yıl önce Şikayet Et
    iyice bukalemunspor oldunuz ha. olm bi susun ya.
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    GS nin tüm şampiyonluklarına bakın terim hep böyle çıkışlar yapmış medyayıda hakemleri de tff yi de töhmet altında bırakmıştır.Bunun başarısının sırrı bu.BU SEFER BÜYÜSÜ BOZULDU ONUN İÇİN KÖPÜRÜYOR.BÜYÜK ANTRÖNÖRSÜN YA.EŞİT ŞARTLARDA OYNADIN.BJK KADROSU DA ORTADA.YENEYDİNDE GÖREYDİK BÜYKLÜĞÜNÜ.EN BÜYÜK RAKİBİN BAŞAKŞEHİR HER HAFTA BÖYLE OYNUYOR.
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda puan alamayınca hemen konuyu degıstırme polıtıkası uyguluyo 5 cekseydı Beşiktaş a olemı dıcekdı . Emın olun senden. Benden ıyı koruyolardır.
    Cevapla
  • Bakış 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş beleş ne diyorsun TFF oynattı seyircisiz dünyadan haberin yok senin yaşama bence Cumhurbaşkanlıgımzdan genelge yayınladı İbrahim Kalın bey yenseydin Beşiktaşı konuşmazdın kagıttan bebek fatih
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle