Mustafa Kapı'yı Barcelona istiyor!

Barcelona, Galatasaray ile sözleşme imzalamayan ve kadro dışı bırakılan Mustafa Kapı'yı kadrosuna katmak istiyor.

Mustafa Kapı'yı Barcelona istiyor!
Mustafa Kapı'yı Barcelona istiyor!
GİRİŞ 18.02.2020 18:46 GÜNCELLEME 18.02.2020 19:46
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Ünlü spor yayıncısı France Football'un haberine göre Barcelona, yeni sözleşme imzalamadığı için Galatasaray'da kadro dışı kalan 17 yaşındaki futbolcu Mustafa Kapı ile ilgileniyor.

 


France Football'un haberinde Mustafa Kapı'nın çok iyi tekniğe sahip olduğu ve Barcelona DNA'sına uygun bir futbolcu olduğunun altı çizildi. Ayrıca genç futbolcunun hem 8 hem de 10 numaralı pozisyonlarda oynayabildiği ifade edildi.

2. MERİH DEMİRAL VAKASI

Merih Demiral da altyapısından yetiştiği Fenerbahçe'de şans bulamayacağını düşünüp Portekiz 2. ligine gitmiş ve sonrasında gösterdiği çıkışla Juventus'a kadar yükselmişti.

FENERBAHÇE'Yİ YALANLADI, HEDEFİ AVRUPA

U19’da oynamak istemeyen ve bu sezon Fatih Terim’den şans bulamayan futbolcunun sözleşmesi 31 Mayıs 2020’de sona erecek. Sözleşme yenilemediği için gözden çıkarılan oyuncu Fenerbahçe ile anlaştığı iddiasını yalanladı ve yurt dışına gideceğini söyledi.

 

 

6 yıldır sarı-kırmızılı formayı giyen Mustafa Kapı’nın sosyal medyada eski tarihli Fenerbahçe lehine tweetleri olduğu biliniyordu. Bu nedenle Fenerbahçe'ye gideceği belirtilmişdi ancak Mustafa Kapı bunu yalanladı. 17 yaşındaki Mustafa Kapı “Amacım kontrat, para vs. ya da Galatasaray’a saygısızlık değil, önüm kapalı. Fenerbahçe de gündemimde değil. Hedefim Avrupa’da oynamak. Fatih hocama saygısızlık da etmem. Bana atfedilen tweetlerin atıldığı dönemde yaşım 10” açıklamasında bulundu. 

- Galatasaray'da forma giyen en genç oyuncu

Mustafa Kapı, sarı-kırmızılı takımla Süper Lig'de forma giyen en genç oyuncu unvanının sahibi.

Geçen sezonun 17. haftasında Demir Grup Sivasspor ile yapılan maçın uzatma bölümünde oyuna dahil edilen Mustafa, yaş olarak 16 yıl 4 ay 15 günle Galatasaray tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcu olmuştu.

Mustafa bu unvanı, 16 yıl 8 ay 10 günle Galatasaray'da forma giyen Emre Belözoğlu'ndan almıştı. 1996-1997 sezonunun 33. haftasındaki MKE Ankaragücü maçında oyuna dahil olan Emre Belözoğlu, uzun süredir bu unvanın sahibiydi.

- 14 yaşında hazırlık maçında forma giydi

Futbola 11 yaşında Denizlispor'da başlayan 2002 doğumlu Mustafa Kapı, 12 yaşındayken Galatasaray'ın altyapısına geçti.

Sarı-kırmızılı ekipte gelişim liglerinde forma giyen Mustafa, gösterdiği performansla altyapı sorumlusu olan Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in beğenisini kazandı.

Riekerink'in 2016'da Mustafa Denizli sonrası A takım teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından Mustafa Kapı, 14 yaşındayken 8 Ekim 2016'da Bulgaristan'ın Levski Sofya takımıyla oynanan hazırlık maçında süre almıştı.

Sarı-kırmızılı takımın altyapısında ve milli takımın farklı yaş kategorilerinde yaklaşık 200 maçta forma giyen orta saha oyuncusu, 70'in üzerinde gole imza attı.

Mustafa Kapı, 16 yıl 4 ay 15 günle Galatasaray tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcusu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • vatansever80 4 yıl önce Şikayet Et
    önceahlak kedi olmadan fare tutmaya kalkıyor başarı seni dünya vitrinine çıkaracak büyük bir camiayla gelir sen daha bu yaşta ekmek yedigin yere ihanet ediyorsun senden bir halt olmaz bak ozan kabak ne yaptı hem kazandı hem kulübüne kazandırdı gitti dört yıldır yatılı olarak gs nin ekmegini yiyeceksin sonrada böyle yapacaksın olmadı çocuk olmadı
    Cevapla
  • Barbar 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek önü kapalı. İnşallah pişman olmazsın çocuk.
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın, bu çocukla bugüne kadar konuşulmayıp, sözleşme yapılmaması ve takıma yavaş yavaş koyulmaması Yönetim ve Fatih hocanın hatası. Çocuğun yaptığı da ayrıca vefasızlık bunu da göz ardı etmeyelim.
    Cevapla
  • TERZİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Biri messi Barcelonada mı yetişti demiş.evet Barcelona alt yapısında yetişti.12 yaşındayken Barcelona'ya geldi.Bir şey iddia ederken ufak bir araştırma yapıver. Bir de dünyanın her yerinde yetiştirdiği gençlere uzun kontrat imzalıyorlar ki yaptığı yatırımın hakkını alsın.Kimse babasının evinde Ronaldo olmuyor.Eğitim ve antremanlar için kulüpler dünyanın yatırımını yapıyor
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi değerimizi çöpe atarız Barcelona bedava alır, Avrupada çöpe atılana da çuvalla para ödeyerek alırız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle