Florya müjdesi verdi! 'Rüya gibi bir proje...'

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılı kulübün olağan aralık ayı divan toplantısında açıklamalarda bulundu.

Florya müjdesi verdi! 'Rüya gibi bir proje...'
Florya müjdesi verdi! 'Rüya gibi bir proje...'
GİRİŞ 18.12.2019 15:37 GÜNCELLEME 18.12.2019 15:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, “Florya’yı rüya bir tesis yapacağız. Her şeyi sponsorlarla yapacağız. Florya'yı iki kat aşağı indireceğiz. Basketbolu Florya'dan alıp Türk Telekom Stadyumu'nun oraya alacağız. Florya'yı sadece futbol mekanı yapacağız. Herkesin gurur duyacağı bir yer olacak” dedi.

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, sarı-kırmızılı kulübün olağan aralık ayı divan toplantısında açıklamalarda bulundu.

Florya’yı futbol mekanı yapacaklarını söyleyen Abdurrahim Albayrak, “Florya hepimizin hayali olan bir yerdi. Ben Florya’ya farklı bakıyordum. Florya’ya gittiği zaman geceleri uyku tutmadı. Sayın Başkanım Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu ile birlikte Florya’yı almak için gece gündüz çalıştık. İnanıyorum ki 30 milyon insan o gece rahat uyumuştur. Ben de Ankara’ya gittim ama meclisin bahçesinde bile ruhsat alındı ise işin zor olduğunu söylediler. Dün Fatih Terim hocam ve tabii ki yönetim ile beraber uzun uzun Florya’yı konuştuk” şeklinde konuştu.

“ADAYI DA HALLEDECEĞİZ, UĞRAŞIYORUZ”

Galatasaray Adası’nı da halledeceklerini ve bunun için uğraş verdiklerini belirten Albayrak, “Florya’yı rüya bir tesis yapacağız. Her şeyi sponsorlarla yapacağız. Florya'yı iki kat aşağı indireceğiz. Basketbolu Florya'dan alıp Türk Telekom Stadyumu'nun oraya alacağız. Florya'yı sadece futbol mekanı yapacağız. Herkesin gurur duyacağı bir yer olacak. Allah’ın izniyle adayı da halledeceğiz, işimizi gücümüzü bıraktık onla da uğraşıyoruz. Galatasararay’a gönül vermiş mimar arkadaşlarla görüşüyoruz. Kemerburgaz’dan da vazgeçmiş değiliz, orası Galatasaray’ın anasının ak sütü gibi helalidir” diye konuştu.

 

YUSUF GÜNAY: KEMERBURGAZ'DAN VAZGEÇMEDİK

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, "Kemerburgaz Galatasaray'a tahsis edilen bir yerdir, bunda bir değişiklik söz konusu değildir. Galatasaray'ın buraya ihtiyacı da vardır. Galatasaray çok büyük bir kulüp, pek çok branşta faaliyeti var, buradan vazgeçmemiz söz konusu değildir" dedi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, sarı-kırmızılı kulübün aralık ayı olağan divan toplantısında açıklamalarda bulundu.

Florya arazisi için Emlak Konut ile yapılan anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan Yusuf Günay, "Emlak konut ile ilgili bir sözleşmemiz vardı. Riva 388 milyon TL, Florya ise 120 toplamda 508 milyon TL arsa değerinde bir sözleşme yapılmıştı. Aynı yıl kulübün nakit ihtiyaçları gereği yeni bir protokol yapılıyor bu ödeme 5 taksiye bölünüyor, 508 milyonluk sözleşme deniz faktöringe kırdırılıyor. 341 milyon TL para alınıyor. Riva'da işler o dönem istenilen gibi gitmiyor. Sözleşmede Florya'dan çıkılması taahhüt edilmesine rağmen maalesef doğru öngörü yapılmıyor. Bunları gerekçe göstererek emlak konuk söz konusu sözleşmeyi feshi ediyor. 68 gün içerisinde sayın başkan liderliğinde çok çaba sarf ettik. Kolay bir şey değil. Türkiye'nin kamuoyu gözü önünde bunları Galatasaray için düzeltmek için yoğun çaba sarf ettik. Görüşmelerin bir aşamasında da artık Florya'yı yeniden sahip olma olanağını gördük. 4 Aralık 2019 tarihte yeni sözleşmeyi imzaladık" ifadelerini kullandı.

"RİVA YENİDEN AYNI KOŞULLAR VE ŞARTLAR İLE SÖZLEŞMEYE BAĞLANDI"

Riva ile yeniden aynı şartlar ile sözleşme yaptıklarını söyleyen Yusuf Günay, "Riva yeniden aynı koşullar ve şartlar ile sözleşmeye bağlanmış oldu, şimdi de satışlar gayet iyi gidiyor, kulübümüz adına iyi bir gelişme. Bu süreçte aslında 4 Aralık tarihinden önce bir anlaşma noktasına gelinmişti. Tartışmaların sonunda her türlü anlaşma noktasına gelinmişken bir itilaf çıktı. Sayın başkan Mustafa Cengiz 10 gün boyunca bu mali yükün indirilmesi konusunda büyük bir çaba gösterdi. Bir Galatasaraylı olarak kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"KEMERBURGAZ'DAN VAZGEÇMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kemerburgaz arazisi konusundaki sürece değinen Yusuf Günay, "Kemerburgaz milli emlak tahsil sözleşmesi yapılmıştı. Burada bir imar planı yapıldı ve çevre şehircilik bakanlığı tarafından onaylandı. Kemerburgaz Galatasaray'a tahsis edilen bir yerdir, bunda bir değişiklik söz konusu değildir. Galatasaray'ın buraya ihtiyacı da vardır. Galatasaray çok büyük bir kulüp, pek çok branşta faaliyeti var, buradan vazgeçmemiz söz konusu değildir. Burada bir madenci var, madencinin maden ruhsatı iptaline karşı açılan bir dava var. Biz bu davaya müdahil olmak istedik. Mahkeme bu davaya müdahilimizi kabul etti, ocak ayında yapılacak. Kemerburgaz konusunda bir tereddütte gerek yoktur" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Galatasaray 4 yıl önce Şikayet Et
    Florya, baba evi :)
    Cevapla
  • Galatasaray 4 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray'ın kalbidir, evidir Florya♡1 2 3 4 Aşkım Şampiyon :)))) Teşekkürler.
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    falcao nun heykelinide dik Abdürrahim
    Cevapla
  • hasan taştan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu devlet sizin gibi kodaman insanların ve futbol külüplerinin vergisinide indirir hatta siler ama garibandan alacağını hiçbir şekilde affetmez
    Cevapla
  • Baykuş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar destek başka takıma verilse şampiyonlar ligini alırdı. Gs şampiyonlar liginde en az (1 gol) atan takımı. Tarihi utanç ama yazan çizen olmadı. Sözde Galatasaray daha iyi temsil eder diye Başakşehir'in şampiyonluğu engellendi ama Başakşehir en zor gruptan 1. çıktı. Artık algıları destekleri bırakıp hak edenlere hakları verilmeli.
    Cevapla
  • Atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın kardeş, eyyy galatasaray Devletin arsasını çalmayın yetimin hakkını yemeyin biraz dürüst olun işiniz gücünüz çirkeflik ve oyun...
    Cevapla
  • Dolapdereli Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi utancınızı örtbas etmek için bize saldırmayın, Galatasaray köy takımlarının içinde sonuncu olmadı, bazıları gibi, sıfır puanla da gelmedi. Galatasaray ligde bile gol atamıyor, reale, psgye mi atacak, bruggeu yenmesi gerekiyordu evet ama olmadı. Ne olursa olsun, Türkiye'nin avrupada en başarılı takımıdır Galatasaray, avrupadan bir kupa getirin, sonra söz hakkınız olur belki...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle