Fatih Terim: 'Bu sene moda bu oldu...'

Şampiyonlar Ligi'nde Club Brugge ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç sonu açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: 'Bu sene moda bu oldu...'
Fatih Terim: 'Bu sene moda bu oldu...'
GİRİŞ 26.11.2019 23:41 GÜNCELLEME 27.11.2019 05:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa maçı değerlendiren Fatih Terim, "İkinci golü bulabilirdik, özellikle ilk yarı. İkinci yarıda fırsatlar geldi. O ara bir iki tane onlar da dar açıdan çaprazdan pozisyona girdi. 92'ye taşımış takım, 10 kişi oradaydı. O ana kadar oyunu tutuyorduk. Merkezi kapatıyorduk. Mariano'ya çarptı, bir şeyler oldu. Bu sene de böyle bir moda geçiriyoruz, son dakikalarda gol yeme modası. Hevesle, istekle, mücadeleyle oynanan bir oyun vardı. Burada hiçbir sıkıntı yok. 3 tane, girenle beraber 4 tane müthiş, çabuk, atak oyuncuları vardı. Bizim de pek kontratağa çıkacak oyuncumuz olmadığını düşünürsek, çok hamlemiz yoktu. Bunu hak etmedik. Topa doğru çıkmamak... Uzatma anlarında konsantre biraz düşmüş olabilir. Yapacak bir şeyimiz yok. 2-0 yapmadığınız zaman her şey tehlikeli. Son maça kadar uğraşacağız." ifadelerini kullandı.

"BAZEN TAŞLARDAN BİRİNİ ALIRSANIZ..."

Yedek kulübesindeki oyuncu azlığı nedeniyle gelen soruya tecrübeli teknik adam, "Koymayacağım oyuncular, değiştireceğim başka şey olabilirdi. Olsaydı iyi olurdu. Daha önce değiştirebildiğim şeyler oldu. Ömer'in 'Bittim, koşamıyorum artık, yoruldum, beni değiştir' demesi de takım içi dengeleri de negatif ekledi. Sıkıntı yaşadık, istemediğimiz şeyler oldu. Bazen taşlardan bir tanesini alırsanız, hepsi bir den değişebilir oyunda. 1 puan ancak oldu. Bu da bizim istediğimiz bir şey değildi. Emeklerine de çok üzüldük çocukların." cevabını verdi.

"HAKİKATEN ÇOK ÜZÜLDÜM, HAK ETMEDİK"

Takımından beklediği reaksiyonu alıp alamadığına dair gelen soruyu Terim, "Mücadele yönünden evet. Selçuk İnan ve Emre Mor ile birlikte 13'üz. Çok da mümkün olsa hiç değiştiremeyecektik. Öyle bir durumdayız. Bir stopere bir şey olsa başka bir şey yapacağız. Genç çocukları koyacağız. Oyuncularım bunu sahada yansıtmadı ama yapacak bir şey yok. Mesele buydu. Bugünkü mücadeleye göre hak etmedik. Hakikaten çok üzüldüm. Daha önce yesek belki karşı reaksiyonu gösterebilirdik. Öyle bir anda yedik ki çıkarması zor..." sözleriyle cevapladı.

 

"HERKESTEN TAM VERİM ALAMADIK"

Fatih Terim, devre arasında takımda bazı değişimler yapacaklarını dile getirdi.

UEFA kriterleri nedeniyle oyuncu satmadan transfer yapamayacaklarını hatırlatan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devre arasında böyle bir imkan çıkarsa mutlu oluruz. Çıkmazsa da bir takım değişimler yaşayacağımızı zaten söylüyorum. Beraberce bir devre arası geçirmemiz bizi mutlu edecektir. Tabii kimlerle olacağız, nerede olacağız, kimi alacağız, kimi vereceğiz önümüzdeki bir ay bunu gösterecek. Biz geçen sene de operasyonu ocak ayında yaptık. Hem de çok radikal davrandık. Aldığımız oyuncular isim olarak değerli buna itirazım yok. Bazen adaptasyonları geç olabiliyor. Henüz herkesten tam randıman aldığımız söylenemez. İnşallah zaman içinde alacağız. Almazsak zaten herkes profesyonel, ona göre karar alırız."

Hücumda yaşadıkları sıkıntıları da anlatan Fatih Terim, "Oyuncu satmadan almama sıkıntımız inşallah devre arasında bize problem çıkarmaz. Zaten hangi oyuncuları istediğimizi biliyorsunuz. İnşallah alırız." ifadelerini kullandı. 

Tecrübeli teknik adam, bir soru üzerine, Mario Lemina'nın her geçen gün daha iyi oynadığını belirterek, "Lemina kazandığımız bir oyuncu oldu." yorumu yaptı.

"HEM MUTLUYUZ HEM DE UMUTLUYUZ"

Terim, Galatasaray'ın yarıştığı her alanda iddialı olduğunu anlatarak, "Umudumuzu kaybedecek bir noktada değiliz. Son dakika gollerini çıkartın bir tarafa, hangi durumda olacağımız çok açık. Her geçen gün de daha iyi mücadele ediyoruz. Babel'in sakatlığı bugün bize sıkıntı oluşturdu. Adem yorulduktan sonra değiştiremedik. Ömer 'Yoruldum hocam, beni çıkar.' demese hiç çıkarmayacağım. Oyunun dengesini de bozmayacağız. Bazen bir taş alırsınız bütün dengeler bozulur. Ben de böyle maçlarda istediğimiz oyuncuyu koyalım istiyorum ama yoktu. Ona rağmen bence mücadelede hiçbir sıkıntı yok. Çok iyi mücadele ettiler." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim, gelecek için umutlu olduklarını vurgulayarak, "Galatasaraylıların ya da bizim umudumuzu kıracak hiçbir durum yok. Hem mutluyuz hem de umutluyuz. Olmalıyız da. Sezon daha uzun, bakalım Allah ne gösterecek. Herkes milli takım arasında yaralarını sararken, bizden giden 11 kişinin 6'sı sakat döndü." diye konuştu.

YORUMLAR 24
  • ocak 4 yıl önce Şikayet Et
    terim istifa teknık bılmıyorsun takdik bilmiyorsun italyan oyuncu bile dile getirmişti olmuyor işte deneme tahtasına cevırdın takımı defol gitttttttttttt
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    takımı bitirdiniz tebrikler
    Cevapla
  • OZAN 4 yıl önce Şikayet Et
    TERİM İSTİFAAAAAAAAAAaaa
    Cevapla
  • doğrucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Derwalin mirasını yedin önce uefayı kaldırdın.sonrada Şenol güneşin mirasını yedin avrupa şampiyonosında başarılı sayıldın.Sonrada yerlerde süründün.sıkışınca kaçtın.milandan kovuldun.Cimbomdan kovuldun.Birisi gibi tekrar geldin.yani şapkayı kaptırmadın.Sonun gene pek hayırlı görünmüyor.Fatih terim.Hayırlı işler.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray dünyanın en iyi forvetlerinden biri olarak gösterilen Radamel Falkao'dan dünyanın en iyi kazığını yemiş durumda geçmiş olsun. Adam buraya sakat geldi. Yattığı yerden parasını cebine koyacak, iyileştimide başka bir takıma gidecek. Falkao ligden ziyade birazda Şampiyonlar L
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle