Fatih Terim: 'Fiorentina'ya geri dönebilirim'

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, hazırlık maçı için gittikleri Floransa'da büyük ilgi gördü. Deneyimli teknik adam, bir gün Galatasaray'dan ayrılması halinde Fiorentina'ya dönmek istediğini söyledi.

GİRİŞ 11.08.2019 17:19 GÜNCELLEME 11.08.2019 17:22
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İtalyan futbolseverler, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e olan sevgilerini, "İmparator'u unutmadık" sözleriyle gösteriyor.

 

 

Tecrübeli teknik adam Terim, İtalya'da bir dönem çalıştırdığı Fiorentina'nın taraftarları tarafından hala büyük bir ilgiyle karşılanıyor. DHA'nın mikrofon uzattığı İtalyan futbolseverler, "Fatih Terim'i çok özledik. İmparator'u unutmadık" ifadelerini kullandılar. Floransa kentindeki Signoria Meydanı'nda bulunan futbolseverler ayrıca, Galatasaray'a ve Fatih Terim'e olan sevgilerini dile getirdiler.

FATİH TERİM'DEN İTALYA ANILARI

 

 

Bu arada basın mensuplarıyla bir araya gelen Fatih Terim, Fiorentina'yı çalıştırdığı dönemki anılarını anlattı. O dönemde İtalyanların gün geçtikçe kendisini daha çok sevdiğini belirten teknik adam, şu ifadeleri kullandı;

"Merve'ye motosiklet binmeyi öğrettik. 15 yaşındaydı Merve, tabii öğretene kadar 3-5 kez düştük bizim oralarda. Kendi sahamızda ilk Reggina maçına çıkmıştık. Bu maçtan sonra 54 kişi bir restoranda yemek yedik. Beni yalnız bırakmak istemeyen, ziyaret eden Türklerle güzel bir akşam geçirdik. Her gün kent merkezindeydik. Butikçiler arkadaşımızdı. Gittiğimiz her yerde çok rahat ettik. Gün geçtikçe de beni daha çok sevdiler."

Tecrübeli teknik direktör, Floransa anılarına şöyle devam etti;

"Stadyumun altında antrenman yapıyoruz. Stadyumun orada her gün sabah gazeteleri okuyan, yaş ortalaması yüksek bir grubun yer aldığı küçük bir dükkan vardı. Bir gün şoföre dedim ki, 'dur bir kahve içelim.' Bir sürpriz yaptım onlara. Bu sürprize çok sevinmişlerdi. En son onlar beni davet ettiler, 'gel bir kahve iç' diye...

Juventus ile 3-3 berabere kalmıştık. Ben de çok merak etmiştim, iki şehir arasında bu kadar mesafe varken, nereden geliyor bu fanatizm diye. Alp Dağları derbisiymiş. Kaybetme, kazan.. Bütün sezon ne yaparsan yap gibi. Ben 2-0 öndeydik ama kazanamadık dedim, o kadar sevinçliler ki 'ne diyorsun sen' dediler. Çok mutlu günler geçirdik. İlk defa çıkmanın verdiği heyecan vardı. Ne olursa olsun korkumuz yok ama küçük endişeleri oluyor insanın. Biz Trapattoni gibi bir devin ardından gelmişiz. Hiç kolay değil. Herkes Batistuta'yı soruyor. Ancak ben gelmeden, o Roma'ya gitmişti."

TERİM'İN İTALYANCA DERSLERİ

İtalyanca dersler aldığını da sözlerine ekleyen Terim, şöyle konuştu;

"Benim onlar gibi konuşacağım diye bir iddiam hiçbir zaman olmadı. Hata yapmaktan da hiç korkmam. Çünkü, saygı olarak deniyorum. Bugün bize gelip yıllarca kalıp, 3 kelime bilmeyen hocalar oldu. Hepsinin bu konuda yardımcıları vardı.

Bir gazeteci 'oyuncularınızla saha içinde nasıl iletişim kuracaksınız?' diye sormuştu. Ben de 'dönüşte basın toplantısını İtalyanca yaparız' demiştim ve sonrasında gülüştük. Dönüşte basın toplantısını İtalyanca yapmıştım. En çarpıcı şeylerden birisi bir spor programına çıktım. 'Siz mi konuşacaksınız, yardımcınız mı' dediler. Ben de deneyeceğim dediğimde çok mutlu oldular...

Benim iyi bir takımım, iyi bir grubum vardı. Torricelli, cuma gününe kadar dizinin şişiyle uğraşırdı. Onu indirirdi. Cumartesi, pazar çıkar aslan gibi oynardı. Di Livio, Rui Costa, Nuno Gomes, Repka, kaleci Toldo, hepsi çok iyi çocuklardı."

"FİORENTİNA'YA DÖNMEK İSTERİM'

Fatih Terim, "Bir gün Floransa'ya geri dönmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna da "Hayatım ve ailem benim için çok önemli. Şimdi Türkiye'de ve kendi kulübüm Galatasaray'dayım. Bir gün ayrılmak zorunda kalırsam, yani Galatasaray beni istemezse Fiorentina'ya geri dönmeyi düşünebilirim" dedi.

KAYNAK: DHA, HABER7
YORUMLAR 25
  • Galatasaray 4 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmasınlar VERMEYİZ.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    sözde imparator !!! işini bilir... para para para para = terim... napalyondan farkı bay terim 3 değil 4 kere para der...
    Cevapla
  • Gsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ooo Terim düşmanları toplanmışlar yine. Ne diyelim kedi ve ciğer...
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki gibi kim senin kahrını çeker italyanlar artist burnu havada adamı sevmezler italyadan kovulmak içinde ukte kalmış
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    sen fiorentina'yı çalıştıracak kalibrede değilsin malesef
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    en son milandan teneke bağlayıp kovmuşlardı onuda hatırlatalım
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Fiorentina'nın yanı sıra Milan'ı da çalıştırdı, sen 2000lerde doğdun sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle