G.Saray'dan Terim'in 45. yılına özel paylaşım

Galatasaray Kulübü, 45 yıl önce sarı-kırmızılı takıma imza atan Fatih Terim için özel bir klip hazırladı. Fatih Terim de sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

GİRİŞ 08.07.2019 12:26 GÜNCELLEME 08.07.2019 12:37

Galatasaray Kulübü, 8 Temmuz 1974 yılında Adana Demirspor'dan sarı-kırmızılı takıma transfer olan Fatih Terim için özel bir video yayınladı.

 

 

"Bugün Türk futbol tarihini değiştiren imzanın 45. yılı" paylaşımda deneyimli teknik adam Fatih Terim'in "Galatasaray pes etmez, Galatasaray geri durmaz, Galatasaray kabul etmez. Galatasaray benim için takımdan çok öte bir şey. Onu siz hiçbir zaman takım olarak görmezsiniz. Olmaz denilen hayallerimizi Galatasaray'da hepimiz gerçekleştirdik. Nasıl olur denen şeylerin hepsini yaptık. Dün söylediğim gibi bundan sonra da söyleyeceğim gibi aslolan Galatasaray'dır." sözleri de yer aldı.

FATİH TERİM'DEN PAYLAŞIM

 

 

Fatih Terim de sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Metin abi, Adana'ya gitmiş benim için. Baba ocağımı solumuş, el öpmüş, kendini ve Galatasaray'ı anlatmış. Babam çıkarken 'Evladım sana emanet. Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun' demiş sadece. O duayla atılan imzadan dile kolay 45 sene geçti. 45 sene evvel bugün imzayı atarken aileme ve futbola adanmış bir hayatım vardı. Sonra vazgeçemediğim bir yuvam, unutulmaz anılarım, kendimi ait ve her daim sorumlu hissettiğim bir camiam oldu. Bana Galatasaraylılığı başarılarımız kadar değerlerimiz diye öğrettiler. Bana camiayı, kupalarımız kadar tarihimiz ve kültürümüz diye anlattılar. Bana armayı, formayı vazgeçmeyenlerin, inananların, kıymetlerine sahip çıkmayı bilenlerin, hayatını adayanların ödülü diye gösterdiler. İyi ki Galatasaraylıyım diyerek nefes aldığım 45 yıl için babama, emanete gözü gibi bakan Metin abiye minnet ve şükranla" ifadelerini kullandı.

1985 yılına kadar Galatasaray formasını terleten Fatih Terim, 1996 yılında teknik direktör olarak takımın başına geçti. 65 yaşındaki teknik adam, Galatasaray'ın başında 19 kupa kaldırdı.