Demirkol'dan Belhanda'ya çok ağır sözler!

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN SPORTS'ta katıldığı programda 1-1 sonuçlanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Demirkol'dan Belhanda'ya çok ağır sözler!
Demirkol'dan Belhanda'ya çok ağır sözler!
GİRİŞ 15.04.2019 13:44 GÜNCELLEME 15.04.2019 13:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN MANŞET'te 1-1 berabere biten derbinin gündemini değerlendirdi.

DERBİNİN KALİTESİ BEKLENTİNİN ALTINDA!

Derbi maç beklediğimiz kalitenin çok altındaydı. Bunun da sebepleri var. İlk dakikadan itibaren Fenerbahçe baskılı oynar diye düşündük. Baskı ve Türkiye standardı faulü var ilk dakikada. Oyun dursun istiyorlar. İki taraf da dursun, yerleşelim düşüncesinde. Oyunun akmasına gerek yok. Sonra bir uzun top. Oyun kurma yine yok. Valbuena bir şeyler yapmaya çalışıyor. Maçın hemen başı, tekrar oyun duruyor. Aslında niyet; oyun dursun yerleşelim. İlk yarıda top 19 dakika sahada kalmış. Bu maçın herhangi bir yerinde olur. Ama maç tamamen böyle aktı. Böyle olunca da teknik direktör tercihlerinin dışında olduğunu söyleyemem. Teknik adamlar böyle bir tercihte bulunmuş. Bir tane bulsak, üzerine yatarız düşüncesi var.

PROBLEM MARCAO VE LUYINDAMA'NIN OLMAYIŞI...

Marcao ve Luyindama’nın olmaması sonrası o bölge sıradanlaştı. Rakibi hapsetti ama buradan neden bir şey çıkaramıyorsun? Bunun sebebi arkadan tamamlayanlar yani Luyindama ve Marcao'nun olmayışının getirdiği bir problem. İlk sebep bu oldu.

BELHANDA İÇİN 10 NUMARA AĞIR...

Feghouli ve Onyekuru üzerinden işi götürmeye çalıştırdılar. Martin Linnes’i de sayalım. Geçen hafta Marcao-Luyindama organizasyonu vardı. Fernando da kendisini rahat hissediyor onlar olunca. Linnes dün doğru yerde buluşamadı. Ama neden? Galatasaray’ın 10 numarası Belhanda... Ben onun için 10 numarayı ağır buluyorum. Ama belli şartlarda beğeniyorum. Katkısı var...

RAKİBİN 10 KİŞİ, SEN NASIL OYUNDAN ÇIKARSIN!

Belhanda... Galatasaray'ın 10 numarası, 20 yıllık bir tarihi değiştireceksin ve şampiyonluk yolunda öne geçeceksin. Bütün maçları kazanırsan şampiyon olacaksın. Galatasaray’ın 10 numarası, rakip eksikken nasıl sahadan çıkar yahu? Bir oyuncu kendisini nasıl bu duruma koyar. Sen 10 numarasın. Maçı yöneteceksin, maçı alacaksın.

BELHANDA F.BAHÇE'YE RAHAT ETTİRDİ...

Bugün itibarıyla Belhanda gönderilse hiçbir şey demem. İtirazda bulunamam. Çünkü sen orada komutansın. Sen nasıl çıkarsın, kendini o duruma düşürürsün. İnanılır gibi değil! Ayağı kırılsa oynayacak oyuncu biliyorum. Bu olmaz, olmaz! Sen teknik heyetten daha soğukkanlı olmalısın bu kabul edilebilir bir şey değil, Fenerbahçe rahat etti

YA TOLGAY'A DOĞRU GÖREV VER VEYA OYNATMA..

Tolgay’ı oynatmak istiyorsanız pas opsiyonlarını artırmanız lazım. Tolgay’ın formunu Ersun Yanal görüyor mu? Görüyor. Ya onun yapabileceği bir görev vereceksin ya da oynatmayacaksın. Üçüncü bölge ezber bozma yeridir. Valbuena’ya kızmıyorum. Alex olsa orada başka bir oyuncuyu da içeriye sokar. Ortada bir plan yok. Valbuena, daha önce plan olmadığını söyledi. Hoca, “Gir içeri karıştır ortalığı dedi” diyor. Derbide takımların planı yoktu.

ERSUN YANAL'I NEDEN TAKAYIM? PLANI YOK!

Ersun hocanın maçı sürekli taraftar üzerinden götürmesi, 'İşte biz Fenerbahçe'yiz, biz burada şampiyonluktan ederiz, işte şunu yaparız, bunu yaparız...' Yahu hocam! Senden beklenen bu değil... Senden beklenen bir oyun planı ve oyuncularından maksimum verim almak.Fenerbahçe açısından bir plan yok, oyun yok. Ersun hocam, sen bize dedin ki 'Bu kadro daha iyi oynar' dedin mi? dedin. Bu takım ikinci yarının lideri olacak dedin, lig bitiyor. Hepsini geçtim, 6 haftanın lideri ol. Bu plansızlıkla olmaz. Alper o topa vursaydı Fenerbahçe kazanırdı diyebilirsin, Tamam. Ama bu oyun düzenine gelecek yılı nasıl inşa edeceksin? Bunları söyleyince kafayı Ersun Yanal’a takmış diyorlar. Bence bir planı yok. Ben neden takayım Ersun hocaya? Son dönemde planlamasında sorunlar var bence, planı yok

GALATASARAY'IN BİR OYUNU YOK!

Hakemlerin nerede düdük çalıp, nerede çalmayacağını bilmesi lazım. Bırakın oyuncular biraz ayakta kalsın. Sonra Avrupa’ya gidince rezil oluyoruz. Galatasaray’da Fernando geçen sene ilk yarının en iyi oyuncusu. Fatih Terim ondan fazlasını istiyor. Ama onda yok. Bunu istemek mantıklı değil. Alanı iyi kullanıyor ama topla mesafe kat edemiyor. Onu yapabilse İngiltere’de kalırdı. Ndiaye de her tarafa koşuyor ve içerideki denge bozuluyor. Galatasaray’ın da oyunu yok.

HOCALAR DERBİYE KATKI YAPMADI!

Teknik adamlar kendisini derbiye çok kaptırmış. Feghouli’nin de çıkmasını anlayamadım. 11’e 10 iken plan neydi? Galatasaray, rakibin eksik olmasını değerlendiremedi. Bence Galatasaray için rakibin 10 kişi kalması dezavantaj oldu. Beşiktaş-Başakşehir maçı kalite bir maç oldu. Seyirlik ve hoca hamleleri açısından güzel bir maç vardı. Dünkü maçı görünce üzüldüm. Hocaların derbiye katkısı olmadı. Hatta kadroları geriye düşürdüler.

BU KADRO YANAL'A RAĞMEN Mİ BU KADAR KÖTÜ?

Ersun Yanal bir profesör. Bu kadro, Yanal’ın çabalarına rağmen bu kadar mı kötü? Ben hiçbir plan göremedim. Sen bunu nasıl görmedin diyen varsa bana anlatsın. Maç bitti, bir daha izledim maçı. Fenerbahçe neyin peşinde belli değil. Eksik kaldı. Eksik kaldığı dakikaya kadar ne yaptın? Amacımız ne? Kim gidiyor, ne oluyor? Hiçbir şey belli değil. Oyun dursun, oynanmasın, bir duran top işi hallederiz. Galatasaray da buna cevap veremedi. Üzüntü verici.

HASAN ALİ'NİN KIRMIZISINA İTİRAZIM YOK

Ali Palabıyık, Hasan Ali’ye önce sarı kart verdi. Önce bariz gol şansı diye düşündü. Bariz gol şansı için tam kontrol şart değil. Bariz gol şansı kuralından bahsediyoruz. Ben de kırmızı kart olduğunu düşünüyorum. Hakemin neden bocaladığını anlıyorum. Fransa’daki PSG maçında da benzer bir pozisyon vardı. VAR orada müdahale etmedi. Çünkü hakemin net olarak gördüğünü düşündüler. Bizde VAR, 24 hafta yoktu. Şimdi ise var. Bir elle oynama var ama hakem elle oynamadan bahsetmiyor ve net görmüş. Eğer elle oynamayı görmediyse bir bak diyor. VAR’ın karışamadığı yerler de var. Hasan Ali’nin pozisyonunda kırmızı kart doğru. Ali Palabıyık, bariz gol şansı olup olmadığı konusunda emin olamadı.

MEHMET TOPAL'A SARI KART VERİLEBİLİRDİ...

Linnes’e Mehmet Topal’ın müdahalesi vardı. Orada hakem önce avantaja bıraktı. Akın bitince oraya döndü. Peki, kural hatası yok. Hakem hatası var mı? Ben pozisyonunun sarı kart olduğunu düşünüyorum. Mehmet Topal, topla oynama çalıştı ama oynayamadı. Linnes kayarak geldi. Mehmet Topal ayağını tutabilirdi. Bence sarı kart. İlk sarı kartla benim bir problemim var.

DIRAR- FEGHOULI POZİSYONU SARI KARTTI!

Anlamadığımız noktalardan biri de bu. VAR konusu konuşulmaya devam eder. Orada bir şeyler konuşuldu ama ne konuşuldu bilemiyorum. Dirar, Feghouli ile olduğu pozisyonda topa vurduğunu söylüyor ama değil. Bu net olarak sarı karttır. Acaba hakem ne gördü? Ne konuştular. Onu anlayamadım.

ÖNCE OYNAYIN SONRA ŞOV YAPIN

Eğer dün ilk yarıda 19 dakika değil de 28 dakika top oyunda kalsaydı ve iki takımın da planları olsaydı, Hasan Şaş’ın maç öncesinde ısınma durumunda yaşadığı olay, ‘İşin bir parçası’ derdim. “Arma için oynuyoruz, forma için oynuyoruz” bırakın bu işleri. Teknik direktörün, bir oyuncunun saha içindeki işleri iyi yapması lazım. Bütün her şey doğru olsun, Hasan Şaş tribüne gitsin. Tamam derim. Bu kadar büyük paralar verip insanlar bu oyunu mu seyretmeye gidecek? Önce oynayın, ondan sonra şov yapın. Dünya derbisi diyorsun. Ama olaylarıyla alakalı bir dünya derbisi. Kızılyıldız-Partizan maçı gibi olaylı bir maç olduğu için dünya derbisi. Yüksek tansiyonlu maçlar olduğu için. Bir Real Madrid-Barcelona maçı gibi değil. Anlıyorum ama biraz da futbol oynasınlar. Hiçbir plan yok. Arma ve forma için yapılacak ilk şey; futbol oynamaktır.

YORUMLAR 7
  • Yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar bakıyorum faul yok kırmızı yok sarı yok vs.peki ne var.artık öyle bir hale getirdiler ki beraberliğe yatıp seviniyor takım.
    Cevapla
  • Turan 5 yıl önce Şikayet Et
    Kırmızı kart faul olmadan verilmez. Daha dokunulmadan adam kendini yere atıyor. Düşürülen adam kontrollü düşmez. Hikaye anlatmayın. Bariz ofsayt var ve kaleciyi kaleye kilitliyor. Sonra arkadan biri çıkıyor topa hakim olmadan kendini yere atıyor ancak karşı oyuncuya kırmızı kart gösteriliyor. İşte futbol dersi size
    Cevapla
  • fener ol 5 yıl önce Şikayet Et
    Fener ol demirkol yoksa çamur ol ama dürüst ol
    Cevapla
  • dogrusu 5 yıl önce Şikayet Et
    belhandanın çıkması rakibi rahat ettirdi ama çıkma nedenine vurgu yapılmaması tuhaf değil mi? 2. yarı devam etseydi bence hakem belhandayı atardı.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Demirkol bu yorumlarınla sende benim için bitmişsindir. Mehmet Topal sarı kart öyle mi
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle