Arda Turan'a yanıt geldi: 'Teklif yaptık...'

Başakşehirli Arda Turan'ın katıldığı programda 'Galatasaray beni istemedi, isterseniz Ayhan Akman'a sorun neler yaşandığını' demesi üzerine Ayhan Akman'dan açıklama geldi. Bir açıklama da dönemin başkanı Dursun Özbek kanadından geldi.

GİRİŞ 05.04.2019 18:56 GÜNCELLEME 05.04.2019 18:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başakşehir’in tecrübeli futbolcusu Arda Turan, Buket Aydın’la 40 programında Barcelona macerasının ardından Galatasaray'a neden transfer olmadığıyla ilgili soruyu, "Ayhan hoca ve Tudor oradaydı, onlara da sorsunlar.” şeklinde yanıtlamıştı.

 

 

CNN Türk’te yayınlanan ve büyük ses getiren programda Arda Turan, “Gelmedi, gelmedi! 'Galatasaray beni istemedi' diyemiyordum, utanıyorum insanlara ne diyeyim? Yani o zaman da oynarken Galatasaray beni istemedi. Bir kamuoyu yoklaması yapıyorlar, biraz taraftar, bir kaç mesaj. O zaman tamam. Ne yapayım ben Galatasaraylıyım ama Başakşehir ile en büyük hayallerimi yaşayacağım inşallah." açıklamasını yaptı.

"BİZ ARDA TURAN'I İSTEDİK AMA..."

 

 

Arda Turan’ın sözünü ettiği Ayhan Akman, o dönem Tudor’un yardımcısı olarak görev alıyordu. Akman, herkesin merak ettiği bu konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaparak Arda Turan'ın sarı kırmızılı kulübe neden transfer olmadığını duyurdu.

"Teknik ekip olarak biz Arda Turan'ı istedik. Benim de yakından tanıdığım ve futbolculuğunu çok iyi bildiğim Barcelona'dan Arda Turan'ı istememek olmazdı zaten. Futbola aç ve çıkış yapma isteğini de gözeterek Arda'yı istedik. Bize soruldu Arda için fikrimizi olumlu olarak ilettik. Teknik adam olarak Arda'yı istememek büyük hata olurdu."

"YÖNETİM, BAŞKAN UYGUN GÖRMEDİ"

"Hücum bölgesine çok önemli takviyeler yapılmıştı. Arda planı vardı son olarak... Yönetim, başkan uygun görmedi. Bonservis konusunda bedava çıkacaktı. Yönetimin tercihidir."

"DURSUN ÖZBEK İLE GÖRÜŞTÜ"

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Deneyimli oyuncunun bu açıklamalarını, eski başkan Dursun Özbek yönetimine soruldu. Yöneticiler “O dönem tüm transfer görüşmelerini Dursun Özbek yapıyordu. Dursun Özbek başkan, o dönemde bizzat Arda ile birebir bir görüşme yaptı. Yemekte bir transfer teklifi yapıldı. Arda, neden böyle bir yorum yaptı, bunu tam olarak anlamadık” ifadelerini kullandı.

CENK ERGÜN: "ARDA'YI İSTEDİK, GÖRÜŞTÜK"

Dönemin Sportif Direktörü Cenk Ergün “Arda’yı geçen sezon başında almak istedik. Görüştük ama bütün şartlar oluşmadı. O dönemde taraftarın Arda konusunda yaptığı olumsuz baskı da yönetimin karar alamamasında etkili oldu.” diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Krall 4 yıl önce Şikayet Et
    adam erdoğanın davetine icabet ettiği için linç yedi. Bu ülke kadar kinci barındıran ülke görmedim
    Cevapla
  • Ben 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek sebep bu yüzden, diğer konular bahane.
    Cevapla