Galatasaray'dan tarihi rest!

Galatasaray Kulübü, Kulüpler Birliği Vakfının açıklaması geri çekilene ya da düzeltilene kadar vakfın toplantılarına katılmayacağını duyurdu.

Galatasaray'dan tarihi rest!
Galatasaray'dan tarihi rest!
GİRİŞ 04.12.2018 19:25 GÜNCELLEME 04.12.2018 19:56
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yaptığı açıklamaya yönelik olarak vakıf toplantılarına katılmayacağı kararını aldı.

 

 

İşte Galatasaray'dan yapılan açıklama:

"Kuruluşundan bu yana mensubu olduğumuz ve yönetim kurulunda da bulunduğumuz Kulüpler Birliği Vakfı'nın, yönetim kurulu kararı olmaksızın, 28 Kasım 2018 Çarşamba günü yapmış olduğu yazarı meçhul, her üyeye farklı aktarıldığı görülen açıklama, Türk futbol ailesini derinden sarsmıştır.

 

 

Bu, Türk futbol camiasını ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve bölmeye yönelik, haddini aşan bir açıklamadır.

Bununla birlikte, metinde yer alan eşit, adil, dürüst, hilesiz oyunla ilgili temennileri yürekten paylaşıyoruz.

Bu bağlamda, ilkeli duruşlarını koruyan Anadolu Kulüplerine, dürüst futbol adına teşekkür ediyoruz.

Türk futbolunun birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu bildiri, sonuçsuz kalacak bir çabanın eseridir.

Bu aşamada, Galatasaray Spor Kulübü olarak, söz konusu açıklama geri çekilene ya da tüm paydaşların vicdanını rahatlatacak şekilde düzeltilene dek, Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantılarına katılmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

GALATASARAY SPOR KULÜBÜ"

KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI'NDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

"Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi tarafından dün sabah saatlerinde yapılan basın açıklamasında, Galatasaray-Konyaspor müsabakası orta hakemi Hüseyin Göcek ve VAR Hakemi Halis Özkahya'nın performanslarının yetersiz olduğu gerekçesiyle ikinci bir değerlendirmeye kadar "müsabaka hakemliği ve VAR görevlerine verilmemelerinin uygun bulunduğu" bildirilmiştir.

Ligimizde her daim hakem hataları olmuştur ve olacaktır. Çünkü insanın var olduğu her yerde hata da işin bir parçasıdır. Dünyanın birçok liginde de hakemlerin performansına bağlı uygulamalar mevcuttur. Kişisel yetersizlik gibi çok olağan ve beşeri gerekçelerle alınmış gözüken bu karar, ilk anda ilgili Kurulun görev ve yetki sınırlarında olağan bir uygulama zannedilebilir. Ancak özellikle Anadolu kulüplerine karşı yapılan çok daha fahiş hakem hataları karşısında Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu defakine benzer refleks göstermediği ve benzeri kararlar almadığı herkesin malumudur.

Öte yandan bu tasarrufun zamanlaması ve uygulama biçimi de dikkate alındığında, yetki kapsamında masum bir karar olduğuna inanmak ve bunu savunmak, bu şartlarda mümkün değildir. Zira ilgili müsabakadan bir gün sonra istifasını açıklayan TFF Başkanvekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Sn. Ali Dürüst'ün, müteakip 48 saat içinde bilinmeyen nedenlerle 'Galatasaray'a daha iyi hizmet edebilmek için' açıklamasıyla bu kararından vazgeçmesi ve daha bu geri dönüşün üzerinden 24 saat bile geçmemişken MHK'nın almış olduğu karar, sadece rastlantı ile izah edilemeyecek bir durum olmakla birlikte, kamuoyunda "birilerine belirli taahhütler verildiği" algısı yaratmıştır.

Kamuoyunda oluşan bu algı Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi ile birlikte maalesef Türk futboluna da çok büyük zarar vermektedir.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev alan hiçbir yönetici daha önce yöneticisi olduğu kulübün haklarını savunmak için Federasyon yönetiminde olamaz. Bu durum her takıma eşit mesafede ve adilce yönetilmesi gereken Türk futbolu için asla kabul edilemez.

Daha önce örneği ve uygulaması olmayan bu olaylar zinciri karşısında TFF ve özellikle MHK'nın bağımsız ve tarafsız hareket ettiğine inanmak ya da bu baskı altında bırakılan değerli hakemlerimizin, özellikle söz konusu takımın müsabakalarında bundan sonra bağımsız kararlar verebileceğine, adaleti istikrarlı bir şekilde sağlayabileceklerine inanmak mümkün değildir. Yıllarca, belli takımların maçlarına verilemeyen hakemler konusu gündemdeyken son yapılan uygulama sıkıntıyı daha ileri boyutlara taşımıştır.

Güven ve itimat duygusunun her türlü ilişkinin temelinde yattığını önemle hatırlatarak, Türk futbolunda güven, hakkaniyet ve adil rekabeti tesis etmede bir numaralı sorumlu olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun sergilediği bu tutum ile güven müessesesine çok ciddi zarar verdiğini üzülerek görüyoruz.

Son olarak belirtmeliyiz ki; bir camianın adalet değil ayrıcalık talep etmesi Türk futbolunun hak ettiği adil yönetim ve eşit şartlarda mücadele etme fırsatı karşısındaki en büyük tehlikedir. Türk futbol ailesi olarak; bu gibi ayrıcalık taleplerinde bulunanın da, buna müsaade edenin de karşısında durulmalı ve tüm platformlarda gerekli şekilde mücadele edilmelidir.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak Süper Lig'deki 17 takımın görüş birliğiyle hakemlerle ilgili alınan ve tek bir kulübün gövde gösterisi anlamına gelecek taraflı bu kararlardan derhal geri adım atılmasını beklediğimizi ve geri adım atılmadığı takdirde de Süper Lig Kulüpleri olağan üstü toplanıp Türk futbolunun adil yönetilmesi için hep birlikte ortak bir adım atacağımızı belirtiriz.

Saygılarımızla,

Kulüpler Birliği Vakfı"

YORUMLAR 87
  • mhcivelek 5 yıl önce Şikayet Et
    katılmaman birşeyi değiştirmezki önemli olan bu durumu düzeltmen sen elindeki futbolcuları yurt dışına ucuza satarken bu hassasiyeti neden göstermedin başkan 20-25 milyona satabileceğin oyuncuyu 6 milyona gönderdin elinde kaliteli golcü yok nasıl olacak acaba bu iş istediğin kadar gitme 3 toplantı sonrası birlikten atılırsın sonuç avuç yalamak
    Cevapla
  • Yoyo 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok kardeşim işini bilmiyor hata falan deyil bilerek yapılan bir şey ne hatasıı kasten yapılan birşey
    Cevapla
  • Kaan 5 yıl önce Şikayet Et
    UEFA kupalarına katılınca (Türkiye'yi Avrupa'da temsil edince), 30 milyonluk camia olunca (ki bu rakam abartılı), Antremanda 41 bin seyirci olunca: Kararı beğenilmeyen hakemler mesleği bırakmalı mı? Olmayan penaltılar verilmeli mi? Kaleci rakibe tekme atınca ceza almamalı mı? (Kırmızı kartlık eylem). Kaleci rakip futbolcuyu ittirip düşürünce ceza almamalı mı? (Penaltı gerekiyor.) Yani kısaca pozitif ayrımcılık mı yapılmalı?
    Cevapla
  • fırat 5 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız bu kabul edilemez bir durum hakem hataları ve hiç bir şey olmamış gibi bu kararların arkasında duran federasyon yetkilileri bu rezaletin bir an evvel düzeltilmesi lazım yazık günah emek hırsızları 3-5 federasyon yöneticisi yüzünden türk futbol federasyonuna olan güvencimiz inancımız sarsılmıştır bunu bir an evvel gidermeli ve tekrardan o güveni kazanmaları gerekiyor yeter bıktım biz bunlardan bir maç keyfimiz var onuda bu sayede bitirecekler.
    Cevapla
  • ..... 5 yıl önce Şikayet Et
    boş işlerle uğraşmayın. çuval dolusu para kazanıp gerisi umurlarında olmayan şımarıklar için burada tartışmayın. bütün takımlar gariban insanı galeyana getirip ayrımcılık yapıyorlar işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle