Fatih Terim'in savunması ortaya çıktı!

Derbinin bitiminde yaşanan ve Schalke maçı sonuna kadar devam eden süreçten toplam 10 maç ceza ile çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in TFF'ye sunduğu savunma ortaya çıktı.

Fatih Terim'in savunması ortaya çıktı!
Fatih Terim'in savunması ortaya çıktı!
GİRİŞ 14.11.2018 18:04 GÜNCELLEME 14.11.2018 20:28
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

 

 

 

Fatih Terim'in futbol federasyonuna gönderdiği savunmada dikkat çeken en önemli detay tecrübeli teknik adamın kulüp hukuk departmanını kullanmadan savunmasını bizzat kendi isim ve imzasıyla federasyona göndermesi olurken sarı-kırmızılıların patronu tüm bu eylem ve söylemlerin ağır haksız tahrik neticesinde meydana geldiğinin göz önüne alınmasını talep etti.

SEBEP: HATALI TAÇ KARARI

 

 

Savunmasında, müsabaka hakemine yönelik hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasını kesinlikle kabul etmediğini ve söylemlerinin ifade hürriyeti ve eleştiri sınırları içinde olduğunu belirten Terim, tüm bu olaylara sebep olarak müsabakanın 72. dakikasında hakemin topun açıkça rakipten taca çıkmasına rağmen verdiği hatalı taç kararı neticesinde skorun eşitlenmesini gösterdi.

YARGITAY KARARLARI ORTADA

Hazırladığı üç sayfalık yazılı savunmasını ciddi bir hukuki çalışma yaparak Yargıtay'ın tehdit ve hakaretle ilgili emsal kararlarından örneklerle zenginleştiren Terim, hakemlere hakaret ettiği yönündeki iddianın gerçeklerden uzak ve hukuka aykırı bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Terim, söylemiş olduğu bu sözleri ağır haksız tahrik neticesinde söylediğini ancak bu sözlerin belirli bir şahsa yani müsabaka hakemlerinin şansına yönelik olmadığının bilinmesini istedi.

ŞENOL GÜNEŞ VE SERGEN YALÇIN'A 1 MAÇ ÇIKMIŞTI

Tecrübeli teknik adam yaptığı yazılı savunmasında benzer sözlü eylemlerden dolayı sadece bir maç men cezasına çarptırılan Sergen Yalçın ve Şenol Güneş kararlarını emsal göstererek kendisinin hakaretten yargılanmasına tepki gösterdi. Terim, geçen sezon 8 mart tarihinde oynanan Konyaspor-Kayserispor maçı sonrası teknik direktör Sergen Yalçın'ın keza yine 23 eylül tarihinde oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı sırasında teknik direktör Şenol Güneş'in görüntülere yansıyan sinkaflı sözlerden dolayı sadece bir maç ceza almasının sevk edildiği eylemle örtüştüğünü ancak diğer eylemlerin yargılamasının sportmenliğe aykırı hareket kapsamında değerlendirilirken, kendisinin hakaretten değerlendirilmeye alınmasının yanlışlığına dikkat çekti.

TAHRİK VE TAKDİRİ İNDİRİM KULLANILMALI

Tecrübeli hoca, federasyondan verilecek olan cezanın ağır haksız tahriğin ve müsabaka sonrası rakip takım futbolcu ve yöneticilerine gösterdiği misafirperver yaklaşımında göz önüne alınarak değerlendirilmesini talep etti.

İŞTE AYDINUS'UN KULÜBE GELEN RAPORU

Bu arada teknik direktör Fatih Terim'in ağır ceza almasında etkin olan hakem Fırat Aydınus'un TFF'ye verdiği ve federasyonun da savunma almak için Galatasaray kulübüne gönderdiği raporda Terim'le ilgili, "... Teknik sorumlu maç bitiminde sahanın içinde bana doğru gelerek bu maçı bu hale siz getirdiniz. Ya sen kalacaksın ya ben kalacağım. Maç sonunda konuşmazsam Allah beni kahretsin. Yazıklar olsun. Bu maçı senin gibi hakemler a... s..." ifadeleri basına yansımıştı. (Sporx)

YORUMLAR 29
  • erol 5 yıl önce Şikayet Et
    koskoca fatih terim bu.tabiki tehtid edecek,hakeme söğecek ne var bunda.adam koskoca imparator.uefa kazanmış.aydınus cezalandırılmalı fatih hocayı sinir etmiş baksanıza.
    Cevapla
  • TARAFTAR 5 yıl önce Şikayet Et
    VARSA DAHA KARİYERLİ ADAMINIZ GÖSTERİN SİZ DE BÖYLE BAŞARI OLSA KİBİRNİZDEN GEÇİLMEZ KİSE KİMSEYİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİL.DAHA İYİSİNİ BULANA DEK ELİNDEKİ İYİNİN DEĞERİNİ BİLECEKSİN ŞAHSİ CEZA OLMAZ Açıklamalar detaylı yapılsında ne kadar hırsızlık yapmış görek.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Fenerliler unutmuşlar yine taçtan gol attıklarını. Yine o maçı da Fırat yönetmişti. Bariz dışarı çıkan topu görmezden gelip eyyamını yine yapmıştı. Unutanlara hatırlatayım.
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    federasyon terimden öcünü alıyor artık yönetim şekli bu
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sinsi oyunu fark ettik alayına isyan inadına GALATASARAY imparator Fatih terim 9 da 8 yapacak inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle