PFDK olaylı derbinin cezalarını açıkladı!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de geçen hafta oynanan ve 2-2 biten Galatasaray - Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylarla ilgili cezaları açıkladı.

PFDK olaylı derbinin cezalarını açıkladı!
PFDK olaylı derbinin cezalarını açıkladı!
GİRİŞ 08.11.2018 18:13 GÜNCELLEME 08.11.2018 19:30
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylara karışanlara ağır cezalar verdi.

İŞTE ALINAN KARARLAR

Fatih Terim - 7 maç men
Hasan Şaş - 8 maç men
Badou Ndiaye - 5 maç men
Ryan Donk - 6 maç men
Garry Rodrigues - 3 maç men
Mariano - 5 bin TL
Mustafa Cengiz - İhtar
Abdurrahim Albayrak - İhtar

Jailson - 8 maç men
Roberto Soldado - 6 maç men

 

TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre PFDK, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbide yaşanan olayların ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i müsabaka hakemine yönelik hakareti ile maç bitiminde flaş röportaj ve basın toplantısında sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunmasından dolayı 7 maç men ve 65 bin lira para cezasına çarptırdı.

Kurul, Galatasaray antrenörü Hasan Şaş'a, rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 8 maç men ve 20 bin 800 lira para cezası verdi.

Galatasaraylı futbolculardan Ryan Donk 6 maç men ve 15 bin 600 lira, Badou Ndiaye 5 maç men ve 13 bin lira, Garry Rodrigues ise 3 maç men ve 7 bin 800 lira para cezası aldı. 

Kulübün internet sitesindeki açıklamasından dolayı PFDK'ye sevk edilen Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz hakkında ceza tayinine yer olmadığı kararlaştırıldı. Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'a ise maç bitiminde sahada yer almasından dolayı ihtar verildi. 

Fenerbahçeli futbolculardan, derbi sonrası Galatasaraylı oyuncu Belhanda'ya tokat atan Jailson 8 maç men ve 20 bin 800 lira, Roberto Soldado ise 6 maç men ve 15 bin 600 lira parayla cezalandırıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 141
  • Only 5 yıl önce Şikayet Et
    Verilen para cezaları güldürüyor. bu kişiler aldıkları parasal cezaların 1000 veya 10000 katını kazanıyorlar. Bu kadar düşük parasal ceza verilir mi.
    Cevapla
  • Velhasıl 5 yıl önce Şikayet Et
    15 trilyon Para alan antrenor ve futbolculara verilen Para cezaları ne kadar da Komik...
    Cevapla
  • Sezas 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayirdir yine feneri kollama basladi. Buyrun burdan bakin
    Cevapla
  • dursun 5 yıl önce Şikayet Et
    Galatasarayın üzerine oynanan bir oyun olduğunu anlamamak için aptal olmak lazim
    Cevapla
  • Gurbetci 68 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya gördü görüntüler herşeyi gösteriyor Fanatikligi Holigani birakin Adam gibi yorum yazin Allah var. Fatih terim neden Galatasaraya geldimi Hasan şaşi ümütü yanina aliyor gercekden utandim Futbolcularin Arkasindan nasil saldiriyor Termiyesiz Adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle